Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як грамотно обирати тканину для одягу?

Автор: Оксана Загороднюк, 29.04.2021, 11:56:36 Як грамотно обирати тканину для одягу?
Дуже важливо вміти грамотно вибирати тканину для одягу. І навіть якщо ви не шиєте для себе самі, вам все ж знадобляться подібні знання.

Дуже важливо купувати тканину у перевірених постачальників, якщо ви хочете отримати дійсно гарний виріб. Завітайте в інтернет магазин тканин та фурнітури, де ви знайдете все, що треба. Тут представлений каталог з різноманітним асортиментом гідних пропозицій, зручно розподілених у відповідних категоріях, що значно спростить вам питання пошуку і вибору, допоможе заощадити дорогоцінний час.

Як обирати тканину

Для того, щоб не помилитися у виборі тканини, важливо підбирати її залежно від сезону, коли буде носитися виріб, частоти шкарпетки, а також випадки, для якого буде вдягатися одяг.

І якщо тканина підбирається для весілля або іншої урочистості, то це може побут шовк. шовкова тканина красива і відрізняється неповторним блиском, притягує погляди. При цьому вона примхлива у догляді. І це важливо враховувати.

Бавовна чи льон: натуральні тканини

Для одягу на кожен день влітку варто звернути увагу на бавовну і льон. Льон чудово пропускає повітря, не дає тілу перегріватися. В такому одязі ви будете почувати себе максимально комфортно. Тканина міцна, її можна часто прати, не боячись, що вона розповзеться.

Бавовна схожий за характеристиками на льон.

Для робочого одягу логічно вибирати тканини з поліестеру. Вони відрізняються міцністю, їм не страшні ніякі зовнішні впливи, в розумних межах. Джинсова тканина також підійде в цьому випадку.

При виборі тканин для одягу віддається перевага натуральним. Вони дозволяють тілу дихати. При цьому додавання синтетичних волокон до натуральних може бути корисним. Подібні вироби прослужать довго вірою і правдою, синтетичні волокна зміцнюють тканину. І якщо додавання - в розумних межах, то збережуться властивості натурального матеріалу.

Найкращі варіанти:

  • льон;
  • бавовна;
  • віскоза;
  • бамбук;
  • шовк.


Костюмна тканина використовується для пошиття класичних костюмів - жіночих і чоловічих. Також костюмні тканини затребувані для пошиття самостійних виробів - сарафанів і жакетів, штанів. Вибираючи костюмну тканину, важливо враховувати, для кого шиється виріб. Для чоловічих костюмів тканина більш щільна, з високою зносостійкістю. Для жіночих - більш фактурна, відрізняється широкою палітрою кольорів, може бути більш м'яка, з високим ступенем еластичності, меншою щільністю.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 29.04.2021 | Переглядів: 1447 | одежда, шитье, ткань

Читайте також на цю тему: