Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як приборкати свої фінанси?

Автор: Лілія Карабан, 23.09.2021, 16:13:58 Як приборкати свої фінанси?
З дитинства нам казали: “будеш добре вчитися, вступиш в університет та знайдеш хорошу роботу”. Багато для кого ця формула перетворилась на ідею фікс. Однак чому вона дала збій? Чому попри роки навчання та старанної роботи нам досі бракує грошей?

Американський мільйонер Роберт Кійосакі вважає, що першою причиною бідності є відсутність фінансового інтелекту. Фінансовий інтелект — це тип мислення, який допомагає людині правильно розпоряджатись грошима.

До того ж не важливо, скільки ви заробляєте та у якій фінансовій ситуації знаходитесь. Ви повинні навчитись керувати тією сумою грошей, яка вже є на ваших руках.

Той, хто не вміє управляти маленькою сумою грошей — ніколи не впорається з великою.

Метод “6 банок”

Поділіть гроші на 6 частин:

На прожиття — 55%.

Сюди входять витрати на повсякденне життя: оренда, їжа, транспорт, комунальні платежі та інше. Головне, щоб ваші життєві потреби поміщались в цих 55%. Якщо ж ні, це означає, що ви живете собі не по кишені. В такому разі у вас є 2 варіанти: скоротити витрати або збільшити прибуток.

Додаткові витрати — 10%.

До додаткових витрат відносяться всі витрати, які раптово звалюються нам на голову: ремонт авто, візит до лікаря, купівля подарунка на день народження, і т. д. Тільки не втішайте себе, що це лише цього місяця так трапилось. Змиріться, що ці форс-мажори — ще одна постійна стаття витрат.

На освіту — 10%.

Багатії постійно знаходять час на саморозвиток. В результаті, ця інвестиція починає приносити ще більші прибутки. Будь вони в грошовому еквіваленті, чи у вигляді життєвої мудрості, що допомагає уникнути багатьох помилок.
Приклад інвестицій: книги, курси, похід на культурні заклади. Все, що прокачує ваш інтелект.

Вільні гроші — 10%.

Це ті гроші, які ви за жодних умов не можете витрачати. З часом ця сума зросте й ви зможете покласти її на депозит. Таким чином ви створите собі пасивний дохід, який дозволить подорожувати, оплатити навчання в університеті або ж підстрахує у разі втрати роботи.

На особисті задоволення — 10%.

Рахувати кожну копійку — не означає, що ви повинні відмовляти собі в маленьких радощах життя. Тому ці 10% ви можете витратити на що завгодно: похід до перукаря, посиденьки в кав'ярнях, похід в кіно.

На інші потреби — 5%.

Хтось використовує ці гроші на допомогу близьким, хтось знаходить інше застосування. В цій ситуації дивіться по ваші особистій ситуації.

Що робити, якщо терміново потрібні гроші?

Якщо ваша фінансова подушка ще надто маленька, а гроші потрібні вже і зараз — зверніться до МФО. Це фінансові компанії, які видають кредити готівкою та на карту. Оформити заявку можна за 15-20 хвилин, а кошти приходять відразу на після схвалення заявки.

Перелік документів:

  • Паспорт;
  • Ідентифікаційний код;
  • Номер телефону.

Кредит онлайн видається навіть особам з поганою кредитною історією. При цьому МФО не вимагають довідок про доходи чи працевлаштування. Тож отримати гроші може абсолютно кожен.
 
Автор: Лілія Карабан, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 23.09.2021 | Переглядів: 1279 | кредит, займ, финансы, деньги

Читайте також на цю тему: