Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » GRANIT86 » 2013 » Июль » 1
GRANIT86 Комуністи за націоналізацію базових галузей економіки

GRANIT86


Оценка: 3.0/5 Голосов: 21

Комуністи за націоналізацію базових галузей економіки

01.07.2013, 12:19:35 3054 3.0 50

Ще раз поясню панам. Може цього разу дійде?

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Народні депутати – члени фракції комуністів зареєстрували у Верховній Раді ряд законопроектів, які покликані подолати кризові явища соціальні та економічній політиці держави. Про це УНН повідомили у прес-службі Комуністичної партії України.

Згідно повідомлення, народні депутати Петро Симоненко, Сергій Баландін та Ольга Левченко зареєстрували у парламенті законопроект "Про повернення майна базових галузей національної економіки, що знаходяться у власності громадян і юридичних осіб, у власність держави (націоналізацію)".

Окрім того, комуністи Петро Симоненко, Олександр Зубчевський, Микола Дзарданов, Сергій Баландін та Руслан Скарбовійчук внесли на розгляд Верховної Ради законопроекти "Про державну підтримку наукоємних виробництв в Україні" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо державної підтримки наукоємних виробництв в Україні)".

Також ВР запропоновані законопроекти "Про введення мораторію на примусову реалізацію житла", "Про першочергові заходи щодо запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги", "Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо отримання пенсії за вислугу років без припинення роботи, яка дає право на цю пенсію)", "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу та умов виходу на пенсію)", "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення педагогічних, медичних і фармацевтичних працівників". "Про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості" та "Про форвардну заставну закупівлю сільськогосподарської продукції у дрібних і середніх сільськогосподарських підприємств".

http://www.unn.com.ua/uk/news/1169335-kpu-zareyestruvala-u-vr-antikrizoviy-zakonoproekt-pro-natsionalizatsiyu

Процитую деякі статті закону:

Стаття 7. Підстави для націоналізації

Націоналізація майна базових галузей національної економіки  здійснюється на основі Державної програми і законів України про націоналізацію, що приймаються  відповідно до цього Закону.

 Підставами для націоналізації підприємств базових галузей національної економіки можуть бути:

- оголошення майна загальним надбанням держави, виключною власністю Українського народу;

- приватизація державних підприємств з порушенням чинного законодавства або за явно заниженими цінами;

- порушення умов приватизаційних угод, в тому числі зобов’язань здійснити інвестиції в підприємство, зберегти його профіль;

- придбання іноземним капіталом контрольних пакетів акцій акціонерних товариств, що створені на базі державних підприємств - монополістів;

- необхідність збереження єдності технологічних комплексів, що забезпечують обороноздатність, економічну, екологічну, продовольчу безпеку України;

- систематичне порушення з боку власника прав працівників приватизованих підприємств, майнових і господарських прав трудових колективів, прав місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування;

- зупинення  діяльності приватизованих підприємств, доведення їх до банкрутства;

- ініціативні заяви юридичних чи фізичних осіб про продаж чи передачу державі майна, що їм належить, чи придбаних ними акцій, паїв, часток в приватизованому майні;

-                    клопотання трудового колективу підприємств недержавних форм власності про націоналізацію підприємства, якщо за таке рішення проголосували письмово не менше ѕ членів трудового колективу;

- систематичне порушення на приватизованих підприємствах податкового законодавства, прав споживачів, інші підстави, що визначаються у відповідності з суспільними інтересами в якості достатніх для націоналізації з мотивів суспільної необхідності.

 Підставами для націоналізації базових галузей національної економіки можуть бути також необхідність забезпечення державних потреб, що стосуються захисту основ конституційного ладу, здоров’я  та  демографічного розвитку населення, забезпечення оборони країни, економічної, інформаційної, продовольчої безпеки держави, соціального захисту громадян України.

            Для проведення націоналізації органи державної влади мають право забезпечити державний контроль над відповідними об’єктами шляхом закріплення в руках держави контрольних пакетів акцій, в тому числі через механізм додаткової емісії акцій.

   У разі, коли з мотивів суспільної необхідності задоволення суспільних потреб неможливе без використання виключних прав, в тому числі і на результати інтелектуальної діяльності, ці права включаються в склад виробничо-технологічного комплексу, що підлягає націоналізації.

Стаття 8. Перелік базових галузей національної економіки, що

                 підлягають поверненню у власність держави

До базових галузей національної економіки, що підлягають поверненню у власність держави, належать:

- електроенергетика, паливна промисловість, чорна металургія, кольорова металургія, хімічна і нафтохімічна промисловість, машинобудування, металообробна, лісова і целюлозна промисловість, промисловість будівельних матеріалів, скло- і фармацевтична промисловість, нафто-, газодобувна і нафтопереробна промисловість, видобуток всіх корисних копалин, лісове господарство, земельні ресурси, елеватори, залізничний, повітряний, морський магістральний транспорт, порти, морські і річкові комунікації, зв’язок, пошта, підприємства і установи оборонних галузей промисловості, екологічно і соціально небезпечні види виробництв, лікеро-горілчана і тютюнова промисловість, магістральні трубопроводи, морські і річкові прибережні зони;

- банки, започатковані державою;

- установи науки і культури, навчальні і дитячі заклади. Медичні і лікувально-профілактичні установи, включаючи санаторії і будинки відпочинку, туристичні комплекси, що мають загальнонаціональне чи регіональне значення;

- об’єкти інфраструктури житлово-комунального господарства;

- всі заказники і заповідні території, місця загального користування, включаючи шляхи, вулиці, площі, парки, зони відпочинку, сквери, пляжі, озера, ставки, приміські лісові масиви і інші об’єкти загального користування.

Стаття 9. Об’єкти виключної власності Українського народу

Об’єктами виключної власності Українського народу є земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу і виключної (морської) економічної зони, що відповідно до  Конституції України є об’єктами права власності Українського народу.

Стаття 10. Об’єкти, що складають фонд загального надбання

                   Українського народу

Фонд загального надбання Українського народу складають всі об’єкти, що перелічені у статтях 8 і 9 цього Закону, а також інші об’єкти, що можуть бути включені до фонду загального надбання Українського народу окремим законом чи загальнонародним волевиявленням (референдумом).

Майно фонду загального надбання Українського народу є неділимим, невідчужуваним, виключеним із ринкового цивільного обороту.

Стаття 11. Заборона приватизації об’єктів виключної власності

                   Українського народу та об’єктів фонду загального надбання

                   Українського народу

Забороняється приватизація об’єктів виключної власності Українського народу та об’єктів, що складають фонд загального надбання Українського народу.

Приватизовані об’єкти, що складають фонд загального надбання Українського народу, а також об’єкти виключної власності Українського народу, підлягають націоналізації -  поверненню у власність Українського народу згідно з законами України.

Ось, що пропонували комуністи. Та опоненти посилаються на ст 41 Конституції України згідно з якою примусове відчуження об‘єктів  права приватної власності може бути застосоване лише як виняток, тобто  не може носити постійний систематичний плановий характер.

http://zib.com.ua/ua/15574-zakonoproekt_pro_nacionalizaciyu_ne_znayshov_pidtrimki_narde.html

Отак панове Юрко  та Іскандер і всі хто з ними за права Міттала, іноді потрібно читати матеріали, посилання на які я викладаю, а то так і будете писати свої домисли, видаючи їх за позицію комуністів.

 А прописати заборону на приватизацію можна. Та є Закон про приватизацію держмайна від 04.03.92 р., який ніхто не відміняв

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 48
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 12:40:16, 01.07.2013 [Материал]

Досить вже цієї словесної абракадабри! Якщо ти сталініст - то ти АНТИРАДЯНЩИК і АНТИКОМУНІСТ. Оскільки сталінізм офіційно засуджено на ХХ зї'зді КПСС, і це рішення ніхто ніколи не відміняв! А КПУ вважає себе правонаступницею КПСС.

Ось така логічна засідка. :)))
GRANIT86
2 Сергей Кучер (GRANIT86)   • 12:46:30, 01.07.2013 [Материал]

Пане есес, війська есес засуджені Нюрнберзьким трибуналом за злочини проти людства. Це вам для роздумів.
Абрикадабри нема. Є матеріал з посиланням на першоджерела. В цьому пості чітко розкрита позиція КПУ. Бо дехто тут замість перевірки даних пише різня нісенітниці і видає свою націоналістичну позицію за позицію КПУ. Я всім відповів. Читайте, аналізуйте, робіть висновки самостійно а не зі слів ваших доморощених фюрерів.
TarasS
3 Тарас (TarasS)   • 12:55:32, 01.07.2013 [Материал]

А висновок дуже логічний: якщо ти сталініст - то заперечуєш історичні рішення ХХ з'їзду Комуністичної партії Радянського Союзу. Відповідно, ти - АНТИРАДЯНЩИК і АНТИКОМУНІСТ.

ТЧК
GRANIT86
4 Сергей Кучер (GRANIT86)   • 13:02:39, 01.07.2013 [Материал]

Читай пост, а не займаєшся словоблуддям. Можеш почитати й рішення ХХ З"їзду. Для загального розвитку не зашкодить.
TarasS
6 Тарас (TarasS)   • 13:18:42, 01.07.2013 [Материал]

Кожен ваш генсек переписував і перебріхував брехню генсека попереднього. Сталін заперечував Леніна і Троцького, Хрущов заперечував Сталіна, Брежнєв заперечував Хрущова...

Що саме ти мені пропонуєш читати? У кого правда? :)
GRANIT86
8 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:26:24, 01.07.2013 [Материал]

Сталін заперечував Леніна і Троцького, Хрущов заперечував Сталіна, Брежнєв заперечував Хрущова...
Факти. Цитати - де Сталін заперечував Леніна.
Де Брежнєв заперечував Хрущова?
Читайте всіх. Порівнюйте й робіть висновки.
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 13:35:30, 01.07.2013 [Материал]

Історія твориться не цитатами, а фактами. Сталін знищив НЕП. Узурпував владу в партії та державі. Це - пряме заперечення "папередників".

У часи Брежнєва в бібліотеках списували книги - тисячами, десятками тисяч. Знаєш, які книги? Ті, в яких містилися БУДЬ-ЯКІ позитивні згадки про Никиту Сергеевича.

Все чітко за Оруелом. :)
GRANIT86
12 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:46:02, 01.07.2013 [Материал]

"Історія твориться не цитатами, а фактами."
Почитайте уважно мій пост, там написано Факти. Цитати.
"Сталін знищив НЕП".
Не Сталін, а кризи. Країна повільно розвивалась залишаючись аграрною. Була слабко розвинута промисловість, відсутні ряд галузей - трактори, машини не випускались, ВПК не випускав необхідної військової техніки, слабко налагоджений випуск товарів ширвжитку. Тому Сталін розпочав індустріалізацію. Трохи більше ніж за 10 років країна створила таку промисловість, що дала змогу виграти війну у нацистської Німеччини - розвинутої індустріальної держави.
"У часи Брежнєва в бібліотеках списували книги - тисячами, десятками тисяч. Знаєш, які книги? Ті, в яких містилися БУДЬ-ЯКІ позитивні згадки про Никиту Сергеевича".
Тоді не жив. Та навіть зараз бачив у сільській бібліотеці книгу М.С. Хрущова.
telefon
26 джавахарлал нюру (telefon)   • 19:38:52, 01.07.2013 [Материал]

На 10:
В Германии наци просто публично сжигали неугодные книги...
TarasS
28 Тарас (TarasS)   • 19:48:06, 01.07.2013 [Материал]

Уті-путі, какіє нехарошие наци! :)

В СРСР книги так само палили - і в 20-і роки, і в 30-і. Тільки з цього не робили шоу.

А викинути на смітник мільйони примірників книг тільки тому, що там прізвище "папєрєдніка" - це чимось принципово відрізняється від спалювання?
TarasS
5 Тарас (TarasS)   • 13:16:07, 01.07.2013 [Материал]

Ок, я читаю пост.

"Комуністи за націоналізацію..."

Як назвати одним словом того, хто виступає за націоналізацію? Правильно: НАЦІОНАЛІСТ.

ОМГ... :)
GRANIT86
7 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:24:11, 01.07.2013 [Материал]

Націоналізація - це перехід приватної власності в державну. Поясню вам простіше, бо Ви очевидно прочитати більше ніж заголовок не можете. Заводи, фабрики повинні перейти з рук олігархів до держави. І гроші будуть капати не в кишені окремих панів а у держбюджет - на освіту, медицину, соціальні виплати і т.д. Це пропонують комуністи. Націоналісти - як буржуазна течія націоналізації проводити не будуть. ПРи гітлеру в німеччині в при муссоліні в італії все було в приватних руках. Муссоліні сам мав у власності заводи разом із зятем Чіано. вчіть історію.
TarasS
11 Тарас (TarasS)   • 13:42:26, 01.07.2013 [Материал]

Фішка в тому що комуністи НЕ ВМІЮТЬ проводити притомну націоналізацію. Все, за що беруться коммі - в історичній перспективі завершується голодом, холодом і занепадом.

Позитивний приклад націоналізації (окремих галузей і підприємств, а не всього підряд!) дають лише ті країни, в яких побудовано РЕАЛЬНИЙ, а не фіктивний, соціалізм: Австрія, Швеція, Данія тощо.

Висновок: соціалізм можливий лише у країнах розвинутого капіталізму. І лише тоді, коли соціалізм будують НЕ комуністи. :)
GRANIT86
13 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:50:04, 01.07.2013 [Материал]

Проводили цілком успішно. Проблема в тому, що проводилась націоналізація у відсталих країнах. Тим не менше, ці країни стрімко розвивались. СРСР став наддержавою. КНР сьогодні за темпами розвитку економіки - перша країна в світі, за рівнем ВВП - друга в світі після США. Якби капіталістичні країни провели повну націоналізацію - то зараз були б набагато розвинутіші й був вищий рівень життя. Порівняйте купівельну спроможність середньостатистичного Громадянина УРСР і незалежної України
TarasS
14 Тарас (TarasS)   • 14:02:46, 01.07.2013 [Материал]

Порівняти - як? За яким валютним курсом?
І які товарні позиції?

За часів СРСР, наприклад, шпроти, сервілат, індійська розчинна кава - були стійким товарним дефіцитом. Це продукти бачили лише партійно-радянські номенклатурники у спецрозподільниках.
Сьогодні шпроти та дешеву (!) індійську каву споживають малозаможні пенсіонери на дачах. :)

Про Китай все навпаки. Зараз у Китаї будується дикий капіталізм - під кервництвом чиновників-феодалів, які називають себе "комуністами". :) Соціальні стандарти життя - вкрай низькі, населення - забите і затуркане. Якби пришелепкуватий Мао не гаяв десятиліття на "великі стрибки" та"культурні революції - сьогодні Китай, швидше за все, ВИПЕРЕДЖАВ би США за ВВП.
GRANIT86
15 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 14:09:50, 01.07.2013 [Материал]

Проблеми були з товарами.ніхто цього не заперечує.
та давйте порівняємо морську рибу, м"ясо, молоко. Причому за споживанням на душу населення.
По Китаю.
Подивіться уважно на форми власності в Китаї. Який відсоток державної й приватної. Ніякого дикого капіталізму. Економіка планується. Ринкова стихія обмежена.
telefon
32 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:13:44, 01.07.2013 [Материал]

""За часів СРСР, наприклад, шпроти, сервілат, індійська розчинна кава - були стійким товарним дефіцитом. Це продукти бачили лише партійно-радянські номенклатурники у спецрозподільниках. ""

Слабы Вы в коленках насчёт распределителей и "дифсита". )))
Перечисленное Вами в свободной продаже не шфенетрилось, но и не было проблемой. Перед праздниками появлялось в магазинах, выдавалось в виде проднаборов всем рабочим. А если был знакомый продавец, то вообще - не проблема! Коррупция? Да. Но сравнимы ли её масштабы с сегодняшней?
А в распределителях ассортимент другой был...
Если интересует - в личку напишу. Чего тут заморачиваться...
TarasS
35 Тарас (TarasS)   • 20:44:24, 01.07.2013 [Материал]

"Перечисленное Вами в свободной продаже не шфенетрилось, но и не было проблемой... А если был знакомый продавец, то вообще - не проблема!"

Бггггггггг!!!

Ви хоч самі бачите, що пишете? :)

"Перед праздниками появлялось в магазинах, выдавалось в виде проднаборов всем рабочим."

Пралєтарскіе сказкі Вєнскава лєса.

Я працював на фабриці музичних інструментів в середині 80-х. Ніяких "наборів" там ніхто ніколи не бачив.

Через дорогу - гастроном ("Бєрдос"). З другої години дня пенсіонерки займали там чергу в м'ясному відділі. Чекали не сервілату, боронь Боже! - а коли викинуть хоча б ліверку по 1,70 руб./кг

Так шо слєдітє за сваїмі калєнкамі, папаша! :)
GRANIT86
9 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:27:52, 01.07.2013 [Материал]

До речі. Обов"язково викладу окремий пост по націоналізації, де все роз2ясню, бо бачу не всі розуміють, що це таке.
Гоцик
41 Гоцик (Гоцик)   • 21:55:11, 01.07.2013 [Материал]

Так Шариков давно сказал-отнять и поделить? Зачем демагогию разводить? Иди отнимай , а мы поделим, как Попандополо)))
telefon
27 джавахарлал нюру (telefon)   • 19:47:09, 01.07.2013 [Материал]

Национализация — Википедия
Национализация — передача в собственность государства земли, промышленных предприятий, банков, транспорта или другого имущества, принадлежащего частным лицам или акционерным обществам.
ru.wikipedia.org›Национализация

Причём тут "НАЦІОНАЛІСТ" ?
И вообще, опять чисто экономический вопрос определёнными "партийцами" запихивается в пустую болтовню.

Почему? А просто не хватает других,УБЕДИТЕЛЬНЫХ аргументов против национализации.
Гоцик
40 Гоцик (Гоцик)   • 21:52:30, 01.07.2013 [Материал]

А ты шо националист? Шо то я при дерибане майна при Кравчуке и Кучме их не наблюдал в упор.Значится ты самозванец)))
polesich
16 Владимир (polesich)   • 14:28:54, 01.07.2013 [Материал]

Национализировать нам ЕС и США абсолютно не дадут. При первой же попытке растерзают! Так происходило со многоми странами. Даже Россия пока не может провести национализацию, для этого надо убрать структуры внешнего управления.Вон Венгрия пыталась, так ЕС тут же запретил, потому что через национализацию,страна приобретает суверинитет и независимость от внешнего управления
TarasS
17 Тарас (TarasS)   • 14:36:07, 01.07.2013 [Материал]

Яке, к бісу, ЄС? Кому ви потрібні?

Ініціаторів розтерзають бойові загони Ахметова і Фірташа. Такі, у костюмах "abibas". :)
Гоцик
20 Гоцик (Гоцик)   • 14:46:01, 01.07.2013 [Материал]

Не думаю, что эти типа отрядов, смогут что то существенное предпринять, равно как и их типа противники со Звоббодденн.
GRANIT86
18 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 14:36:29, 01.07.2013 [Материал]

Розумію цю першкоду. Ваше зауваження цілком резонне. Та не потрібно забувати про Венесуелу, яка цілком успішно націоналізувала нафтові й газові родлвища, які належали американським корпораціям. Росія при бажанні цілком зможе провести націоналізацію. Та й ми, якщо народ виступить за - проведемо. Зараз США і ЄС все глибше затягує криза. З часом їм стане не до глобального лідерства. Нещодавно претензії на глобальне лідерство висунула КНР. Так іц було написано в газенті "Женьмін Жибао". А китайці словами на вітер не кидаються. піндосам прийдеться посунутись, бо більша частина держборгу США - китайцям.
TarasS
29 Тарас (TarasS)   • 19:57:53, 01.07.2013 [Материал]

Китайози можуть поки що своє уявне лідерство запхати в ... :)

Для світового лідерства потрібне передове СУСПІЛЬСТВО, яке виробляє не тільки дебільні іграшки та чайники, але й СМИСЛИ. А в Китаї - мільярдне затуркане стадо на чолі з феодалами. Смислів воно виробляти не може. І до військового паритету з США китайозам - як до неба рачки.

Як ви не можете зрозуміти, коммі: БАГАТО БАБЛА НЕ РОБЛЯТЬ ЛЮДЕЙ ЩАСЛИВИМИ! Щасливими людей робить багата країна, в якій панують Закон і Правда.
TarasS
30 Тарас (TarasS)   • 20:00:29, 01.07.2013 [Материал]

Лише одна закарлючка: у Венесуелі націоналізацію провели НЕ комуністи. А соціал-націоналісти. :)))

Різницю відчуваєш?
Гоцик
46 Гоцик (Гоцик)   • 23:09:03, 01.07.2013 [Материал]

"Из всех измов, самый реальный ревматизм"-Генрих Мюллер)))
Іскандер
19 Іскандер (Іскандер)   • 14:43:28, 01.07.2013 [Материал]

Сірожа, раз уж ви мене в чергове згадуєте, то маю відреагувати.

Щодо загальної ідеї згаданих вами законопроектів я послідовно підтримую позицію комуністів.
Але, що стосується з/п 1039, то в ньому комуністи схоже "перегнули палку" у своєму популізмі із таким терміном, як "суспільна необхіність". У з/п відсутнє визначення «мотивів суспільної необхідності» та їх перелік, який, на думку фахівців ГНЕУ, згідно з змістом ст. 41 Конституції України має бути визначальним для проведення націоналізації як примусового відчуження об‘єктів права державної власності відповідно до Конституції України.
Загалом, якщо врахувати ряд зауважень профільного комітету ВРУ та ГНЕУ апарату ВРУ, даний з/п в данному "сирому" вигляді прийнятий не буде.
Аби довго не копіпастити висновок фахівців, просто рекомендую ознайомитись із його змістом.

І останнє. Я переконаний, що і зараз ФДМУ в особі товаріСЧа Рябченка має всі підстави для встановлення справедливості і повернення майна державі, яке або було продане із порушенням, або власником не виконуються інвестзобовязання. Зокрема, така можливість визначена ст. 29 ЗУ «Про приватизацію державного майна» шляхом визнання відповідних договорів купівлі-продажу недійсними відповідно до ст.ст. 228 та 232 ЦкУ. А послідовні комуністи тут же користуючись нагодою мали б вносити пропозиції про внесеня до Переліку підприємств, які не підлягають приватизації такі повернуті підприємства базових галузей економіки, як Криворіжсталь. Або наполягати на влюченні до такого Переліку такі гіганти як ОПЗ. А якийсь каламбур виходить: комуністи пропонують націоналізувати цілі галузі промисловості, надра тощо, та одночасно комуніст готує перелік обєктів ціх же галузей для приватизації! Цинізм вищого ступеню!!
GRANIT86
21 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 15:04:59, 01.07.2013 [Материал]

Будуть готувати новий законопроект і подадуть. Знову експерти будуть шукати, де його відфутболити.Стаття 41 Конституції заважає проведенню націоналізації. Зрозумійте одне - поки не змінимо соціально-економічний лад - зупинити приватизацію практично неможливо. Хоча все залежить від нас усіх.
Супереску нашу можна на цьому припиняти. тут я згодний.
Іскандер
22 Іскандер (Іскандер)   • 15:11:22, 01.07.2013 [Материал]

Вели суперечку ви. Я ж, зі свого боку, намагюсь з вами дискутувати. Саме у нездатності відрізнити ці два поняття ваша помилка.

Аби з/п не "відфутболюваи", фікція КПУ має висувати конкретні вимоги, підтримуючи з/п, які виносить на голосування влада. Так, в обмін на підтримку своїми голосами особину Азрова на посаду голови Кабміну, умовою КПУ мало б бути підтримка ПРовладними депутатами, наприклад, з/п про націоналізацію та скасування пенсійної реформи.
GRANIT86
23 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 15:17:36, 01.07.2013 [Материал]

Нагадаю деякі правила дискусії:
- Говори просто і зрозуміло, логічно і послідовно.
- Говори лише те, що тебе хвилює, в чому ти переконаний, не стверджуй того, в чому не розібрався сам.
- Сперечайся по-чесному: не викривлюй думки того, з думкою якого ти не згодний.
- Не повторюй того, що до тебе вже було сказано.
з приводу підтримки Азарова - на той час оо добивалась повторних виборів, які держбюджет не потягнув би. Тому підтримали Азарова.

- найкращий доказ - точні факти, тверда логіка.
- Поважай того, хто з тобою сперечається: намагайся нічим не образити співбесідника, тому що така поведінка свідчить про те, що ти не тільки сильний в дискусії, але й добре вихований
Проаналізуйте хід і побачите, що це було - дискусія чи суперечка.
Іскандер
24 Іскандер (Іскандер)   • 17:02:42, 01.07.2013 [Материал]

"з приводу підтримки Азарова - на той час оо добивалась повторних виборів, які держбюджет не потягнув би. Тому підтримали Азарова".
---------------
Дивна позиція. І де в ній причинно-наслідковий звязок?

Я розумів би, якби КПУ не голосувала б за проведення повторних виборів. Але до чого тут голосування за кандидатуру Азарова? Крім того, цікаво, що мотивація підтримки Азарова, яку озвучував Симоненко дещо різницься від озвученої вами. "() Одна з причин, через яку ми його підтримали, це його заява про те, що вони (влада) готові реалізовувати програму щодо вступу України в Митний союз", - сказав депутат. Симоненко також підкреслив, що Компартія буде стежити за виконанням обіцянок як опозиції, так і влади. Крім того, політик додав, що якщо Азаров не виконає обіцянку про вступ до Митного союзу, комуністи ініціюватимуть його відставку (http://www.pravda.com.ua/news/2012/12/27/6980647/).

З цього випливає, що насправді комуністів цікавить політика, а не економіка і добробут громадян.
GRANIT86
25 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 19:20:56, 01.07.2013 [Материал]

на 24
Читайте уважно свій пост: ''Одна з причин''. Не єдина чи головна причина, а одна з. Я Вам озвучив ще одну. Якби не вдалось сформувати уряд янукович розпустив би ВР і призначив позачергові вибори. Звідки б на них брали кошти? Зрозуміло - різали б соціальні програми.
МС на відміну від ЄС союз економічний. Нам не потрібно приймати спільних конституці, судів і т.д. Тобто тут КПУ керується в першу чергу економічою доцільністю.
GRANIT86
31 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 20:12:53, 01.07.2013 [Материал]

на 29 і 30
у Венесуелі націоналізація проводилась за часів президента Чавеса. Сам себе він вважав комуністом. Ви написали чергову дурницю.
Те ж саме по Китаю. Армія сама чисельна в світі. В Корейській війні америкоси від них вигрібали. Зараз мають сучасне озброєння. Ви ж чомусь взялись за них вирішувати щасливі вони чи ні.
TarasS
37 Тарас (TarasS)   • 20:51:06, 01.07.2013 [Материал]

Уго Чавес - націоналіст-харизматик перонівського типу з невеликим лівацько-троцькістським компонентом.

Не знаєш політичних реалій Латинської Америки - а лізеш сперечатися. :)
Юрко
33 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:39:08, 01.07.2013 [Материал]

Дивно, що комуністи, які відкидають поняття "нація", використовують такі терміни як "націоналізація", "національний". Мали б проводити комуналізацію та впроваджувати комунальну власність.
Гоцик
42 Гоцик (Гоцик)   • 21:56:48, 01.07.2013 [Материал]

А ты шо нация , или так мимо проходил?
Юрко
34 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:41:10, 01.07.2013 [Материал]

А взагалі в мене є підозра, що комуністи втихаря Сціборського почитують. Щось багато спільного з економічною програмою ОУН.
Гоцик
43 Гоцик (Гоцик)   • 21:57:15, 01.07.2013 [Материал]

Кошмары по ночам не мучают?
Гражданин
36 Гражданин (Гражданин)   • 20:46:13, 01.07.2013 [Материал]

Комуністи вже довели, які вони шакали. Тільки в кармани хапати і брехати - все на що здатні.
1-10 11-13


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо