Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2013 » Ноябрь » 4
Юрко Проєкт Закону України "Про заборону комуністичної ідеології в Україні"

Юрко


Оценка: 2.4/5 Голосов: 23

Проєкт Закону України "Про заборону комуністичної ідеології в Україні"

04.11.2013, 20:58:30 3136 2.4 32

Проект вносять 
народні депутати України

О. Я. Тягнибок 
(посвідчення № 201)

А. В. Мохник 
(посвідчення № 203) 

Злочини комуністичного режиму в Україні є безпосереднім наслідком втілення комуністичної ідеології під час окупації України большевицькою Росією в 1919 – 1991 роках та складовою злочинів проти миру і безпеки людства, воєнних злочинів та злочинів геноциду, здійснених тоталітарними режимами ХХ століття, до яких не застосовується давність.

Серед злочинів комуністичного режиму, вчинених проти України з мотивів політичного, соціального, національного, релігійного і класового характеру, – війна проти Української Народної Республіки, окупація України большевицькою Росією в 1919 – 1991 рр., що супроводжувалася кривавим терором, репресіями, депортаціями та пограбуванням мирного населення; розкуркулення та насильницька колективізація; штучні голодомори 1921, 1932-1933, 1947 років; кілька хвиль нищення української еліти, терористичне знищення національних провідників С. Петлюри, Є. Коновальця, Р. Шухевича, С. Бандери; злочинна змова комуністичного СССР та націонал-соціалістичної Німеччини, яка поклала початок Другій світовій війні; фізичне знищення мирного населення у воєнний період; пограбування народного господарства, історичних і культурних цінностей та заощаджень громадян; нищення української мови, культури, Церкви; переслідування за національною та релігійною ознаками; тотальна русифікація.

Жертвами цих злочинів стали понад 20,5 мільйона українців, яких заморили голодом, замордували у тюрмах, концентраційних таборах та методами каральної психіатрії, які загинули в імперіалістичних війнах, розв'язаних Совєцьким Союзом, які померли під час депортацій, на засланні та у вимушеній еміграції. У результаті злочинної політики комуністичного режиму десятки мільйонів українців були залякані, принижені за свою національність, знищені морально, денаціоналізовані, розсіяні по численних "ударно-комсомольських" будовах, опромінені Чорнобилем.

Верховна Рада України відмежувалася від терористичних і тоталітарних методів керівництва державою, які застосовував комуністичний режим СССР, та засудила злочини цього режиму.

Найбільший зі злочинів в історії людства – Голодомор 1932-1933 років – Верховна Рада України визнала актом геноциду Українського народу, вчиненого комуністичним режимом СССР, який терористичними методами та штучним голодом винищив мільйони українських хліборобів, що призвело до руйнування соціальних основ Українського народу, його вікових традицій, духовної культури та етнічної самобутності.

Український Голодомор 1932-1933 років визнано геноцидом та засуджено законодавчими органами Австралії, Аргентинської Республіки, Республіки Грузія, Естонської Республіки, Італійської Республіки, Канади, Литовської Республіки, Республіки Польща, Сполучених Штатів Америки, Угорської Республіки та інших держав.

24 серпня 1991 року Верховна Рада України проголосила Незалежність України та створення самостійної Української держави, що стало рішучим кроком до омріяної українцями впродовж віків свободи. Проте рани, завдані комуністичним режимом, не загоїлись, а кривди не забулись. І оскільки минуле змінити неможливо, то найголовнішим завданням України є засудження злочинів комуністичного режиму СССР і самої комуністичної ідеології як людиноненависницької і такої, що завдала невиправної шкоди Українській нації, та недопущення злочинів комунізму в майбутньому.

Розслідування злочинів націонал-соціалістичного режиму Німеччини, засудження їх на міжнародному рівні та притягнення винних осіб до відповідальності можуть бути прикладом дій щодо злочинів комуністичного режиму СССР.

Російська Федерація як правонаступниця СССР несе моральну, правову політичну і фінансову відповідальність за здійснений ХХ століття комуністичним режимом СССР геноцид українців та шкоду, завдану Українській нації.

Цей Закон спрямований на подолання наслідків окупації України большевицькою Росією, декомунізацію України, усунення загрози суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України, недопущення її новітньої окупації, встановлення історичної, соціальної та національної справедливості, зміцнення духу і моралі Української нації.

Стаття 1. Визнання Комуністичної партії України злочинною організацією

Комуністична партія України як територіальна організація КПСС, що протягом своєї історії мала назви РСДРП (б), РКП (б) та ВКП (б), визнається злочинною організацією, яка вчиняла злочини проти миру і безпеки людства, воєнні злочини та злочин геноциду.

Стаття 2. Заборона комуністичної ідеології

Комуністична ідеологія в усіх її проявах (комунізм, марксизм, лєнінізм, сталінізм, троцькізм, большевизм) в Україні заборонена як людиноненависницька і така, що завдала невиправної шкоди Українському народові.

Стаття 3. Заборона діяльності об'єднань громадян, які сповідують комуністичну ідеологію

Діяльність політичних партій та громадських організацій, у тому числі молодіжних, які сповідують комуністичну ідеологію в усіх її проявах, в Україні заборонено.

Заборона політичних партій, визначених в частині першій цієї статті, тягне за собою припинення повноважень депутатів усіх рівнів, які є членами цих політичних партій, були висунуті від них кандидатами в депутати або належать до депутатських фракцій цих політичних партій.

Держава припиняє діяльність організацій, визначених у частині першій цієї статті, які на час набрання чинності цим Законом зареєстровані в Україні, що тягне за собою розпуск їхніх керівних органів, обласних, міських, районних організацій, їхніх первинних осередків та решти структурних утворень, передбачених статутами цих організацій, а також припинення членства у них.

Стаття 4. Заборона комуністичної пропаганди

Пропаганду комуністичних ідей в Україні заборонена. Пропаганда комуністичних ідей, публічні заклики до відновлення комуністичного режиму в Україні, так само, як і виготовлення та поширення продукції, яка містить комуністичну символіку, тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Пропаганда комуністичних ідей засобом масової інформації є підставою для припинення його діяльності та скасування його реєстрації.

Проведення масових заходів з використанням комуністичної символіки, публічне відзначення дат, пов'язаних з комуністичним рухом, так само, як і публічне виконання "Інтернаціоналу", гімнів СССР або УССР чи їхніх частин, прирівнюється до комуністичної пропаганди.

Стаття 5. Заборона використання комуністичної символіки

Виготовлення та поширення, а також публічне використання комуністичної символіки в політичних цілях на всій території України заборонено і тягне за собою кримінальну відповідальність.

Комуністичною символікою в цьому Законі вважаються: державні прапори та герби СССР і УССР, прапори та інша атрибутика комуністичних організацій, поєднання серпа та молота, зображення діячів комуністичного руху (Маркса, Енгельса, Лєніна, Сталіна та інших).

Комуністична символіка може використовуватися лише в експозиціях музеїв і творах мистецтва, які відображають період панування комуністичної ідеології в Україні.

Стаття 6. Декомунізація України та подолання наслідків комуністичної окупації

Усі пам'ятники діячам світового комуністичного руху, керівникам комуністичного режиму СССР, функціонерам РСДРП (б) – РКП (б) – ВКП (б) – КПСС – КПУ підлягають обов'язковому демонтажу протягом одного місяця з дня набрання чинності цим Законом. Пам'ятники, які мають художню цінність, передаються в Музеї комуністичної окупації, який є структурним підрозділом Українського інституту національної пам'яті.

Встановлення нових пам'ятників діячам комуністичного руху, керівникам комуністичного режиму СССР, функціонерам РСДРП (б) – РКП (б) – ВКП (б) – КПСС – КПУ заборонено.

В Україні проводиться докорінне очищення топоніміки від наслідків комуністичної окупації: назви населених пунктів та похідні від них назви, а також назви вулиць, проспектів, площ, парків, районів у містах тощо, назви підприємств, установ та організацій, а також їхніх структурних підрозділів, присвячених діячам світового комуністичного руху, керівникам комуністичного режиму СССР, функціонерам РСДРП (б) – РКП (б) – ВКП (б) – КПСС – КПУ, комуністичним організаціям або в будь-який інший спосіб пов'язані з комуністичною ідеологією, підлягають обов'язковій зміні на історичну назву або на нову, не пов'язаних з комуністичним минулим України.

Особи, які до 01.01.1992 р. працювали на керівних посадах у КПСС від рівня районного та міського комітету і вище, а також інші реалізатори політики комуністичного режиму СССР підлягають люстрації, тобто тимчасовій забороні обіймати керівні чи суспільно значущі посади в Україні відповідно до Закону України "Про люстрацію".

Спеціальні пенсії для представників комуністичної окупаційної адміністрації, які підлягають люстрації, скасовуються.

Боротьба проти комуністичного режиму СССР, у тому числі збройна, визнається реалізацією права Української нації на самозахист, а учасники цієї боротьби – борцями за волю і незалежність України.

У загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах усіх рівнів акредитації та форм власності запроваджується викладання спеціальних навчальних дисциплін "Геноцид українців у ХХ столітті" та "Боротьба Української нації проти окупаційних режимів у ХХ столітті".

В Україні запроваджується державна просвітницька програма "Правда про геноцид українців".

Стаття 7. Комісія з питань злочинів проти миру і безпеки людства, воєнних злочинів та злочину геноциду, вчинених в Україні комуністичним режимом

Для відновлення історичної справедливості, узагальнення та оцінки інформації про злочини проти миру і безпеки людства, воєнні злочини та злочин геноциду, вчинені в Україні комуністичним режимом, та подолання наслідків комуністичної окупації створюється Комісія з питань злочинів проти миру і безпеки людства, воєнних злочинів та злочину геноциду, здійснених в Україні комуністичним режимом.

Комісія з питань злочинів проти миру і безпеки людства, воєнних злочинів та злочину геноциду, вчинених в Україні комуністичним режимом, є структурним підрозділом Українського інституту національної пам'яті.

До відання Комісії належить: встановлення кількості жертв комуністичного режиму СССР; визначення місць масових поховань цих жертв; узагальнення всіх даних про масові репресії та депортації; розрахунок збитків, завданих Українській нації за час панування комуністичного режиму СССР.

Організаційно-правові основи діяльності Комісії з питань злочинів проти людства, здійснених в Україні комуністичним режимом, визначаються Законом України "Про Український інститут національної пам'яті".

Висновки Комісії з питань злочинів проти миру і безпеки людства, воєнних злочинів та злочину геноциду, вчинених в Україні комуністичним режимом, є:

1) предметом відкритого розгляду Верховної Ради України;

2) невід'ємною частиною Чорної книги комунізму;

3) підставою для проведення в Україні публічного судового процесу над комунізмом;

4) підставою для подання Україною резолюції про засудження комунізму на міжнародному рівні;

5) основою для повернення в Україну національних, культурних, історичних та інших цінностей, вивезених за кордон у періоди окупації;

6) засадою для діяльності спеціальної слідчої структури з розшуку злочинців, які нищили українську націю, з метою притягати їх до кримінальної відповідальності.

Стаття 8. Український інститут національної пам'яті та Чорна книга комунізму

У пам'ять про жертв комунізму та з метою виховання патріотизму діє Український інститут національної пам'яті, який розташовується у центральній частині Києва.

Щодо всіх документів комуністичного режиму СССР, у тому числі тих, які перебувають в архівах спецслужб, скасовується гриф секретності та конфіденційності. Всі документи ВЧК – ҐПУ – НКВД – МҐБ – КҐБ СССР, що зберігаються в Галузевому державному архіві СБУ та архівах регіональних управлінь СБУ, передаються до Українського наукового архіву з питань злочинів комуністичного режиму СССР, який є структурним підрозділом Українського інституту національної пам'яті. Кожному громадянинові України гарантується безперешкодний доступ до всіх документів цього архіву.

В Україні започатковується Чорна книга комунізму, до якої заноситься інформація про злочини проти миру і безпеки людства, воєнні злочини та злочин геноциду, вчинені в Україні комуністичним режимом СССР, та імена усіх жертв цього режиму. Створення, ведення та поширення Чорної книги комунізму визначається Українським інститутом національної пам'яті.

Для кожного неукраїнця, який врятував від геноциду або репресій хоча б одного українця, запроваджується державна нагорода "Праведник України".

В Україні встановлюється День пам'яті жертв комунізму, який відзначається щорічно у четверту суботу листопада – в День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій.

Стаття 9. Відповідальність за порушення законодавства про заборону комуністичної ідеології

Порушення цього Закону передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства України.

Стаття 10. Контроль за дотриманням законодавства про заборону комуністичної ідеології

Контроль за дотриманням законодавства про заборону комуністичної ідеології здійснюють Президент України та Верховна Рада України.

Стаття 11. Прокурорський нагляд за дотриманням законодавства про заборону комуністичної ідеології

Нагляд за дотриманням законодавства про заборону комуністичної ідеології здійснюють Генеральний прокурор України та підпорядковані йому прокурори.

Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2014 року.

2. Верховній Раді України у тримісячний термін з дня набрання чинності цим Законом провести парламентські слухання на тему: "Злочини комуністичного режиму в Україні".

3. Кабінету Міністрів України у тримісячний термін з дня набрання чинності цим Законом:

подати до Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законодавчих актів України у відповідність із цим Законом;

розробити і подати на розгляд Верховної Ради України проекти Законів України "Про люстрацію" та "Про Український інститут національної пам'яті";

розробити і затвердити державну програму декомунізації України;

привести нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України та забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади України їхніх нормативно-правових актів у відповідність з цим Законом;

4. Кабінету Міністрів України створити міжвідомчу робочу групу для напрацювання документів щодо моральної, правової, політичної та фінансової відповідальності Російської Федерації як правонаступниці СССР за проведений у ХХ столітті геноцид українців та шкоду, завдану Українській нації.

5. Міністерству юстиції України в місячний термін скасувати реєстрацію політичних партій та громадських організацій, у тому числі молодіжних, які сповідують комуністичну ідеологію в усіх її проявах.

Голова Верховної Ради 
України В.В. Рибак

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 32
WASP
1 Noname (WASP)   • 21:14:34, 04.11.2013 [Материал]

Дурень думкою радіє, нею він і багатіє.
Sams2
2 Александр (Sams2)   • 22:05:42, 04.11.2013 [Материал]

Дурний піп, дурна його і молитва.
Nikas
3 Володимир (Nikas)   • 22:27:57, 04.11.2013 [Материал]

Наши великие демократии все ещё склонны считать, что глупый человек скорее окажется честным, чем умный, а наши политики извлекают выгоду из этого предрассудка, выставляя себя ещё глупее, чем создала их природа. Бертран Рассел
TarasS
4 Тарас (TarasS)   • 01:57:34, 05.11.2013 [Материал]

Малограмотна дурня.

Я підтримаю лише один закон - "Закон України про вибіркове застосування сталінського правосуддя до осіб, які сповідують сталінізм".

Любиш Сталіна? Отримай по-сталінськи!
SteamRoller
6 Михаил (SteamRoller)   • 10:38:22, 05.11.2013 [Материал]

>>про вибіркове застосування сталінського правосуддя до осіб, які сповідують сталінізм".

А что, кстати, вы знаете про сталинское правосудие?
Например, процент оправдательных приговоров тогда и сейчас знаете?
Гражданин
7 Гражданин (Гражданин)   • 12:30:28, 05.11.2013 [Материал]

А знаете, что без суда все было? Знаете?
SteamRoller
8 Михаил (SteamRoller)   • 14:58:35, 05.11.2013 [Материал]

>>А знаете, что без суда все было?

Так расскажите про то, что "было без суда" после 1922 года, скажем, с конкретными примерами.
Ну, чтобы не выглядеть пустомелей.
Hoakina
11 Марина (Hoakina)   • 21:17:40, 05.11.2013 [Материал]

На 8. Ой, обидели Сталина! Поплачьте, Михаил.
TarasS
12 Тарас (TarasS)   • 21:29:47, 05.11.2013 [Материал]

"Так расскажите про то, что "было без суда" после 1922 года, скажем, с конкретными примерами"

Мішо, на яких підставах НКВД розстріляв десятки тисяч в'язнів у тюрмах та КПУ (камерах попереднього ув'язнення - цікавий збіг, ага) влітку-восени 1941 р.?

Без бла-бла, конкретно, з посиланням на відповідні норми судочинства.

Чекаю.
РИП
13 Игорь (РИП)   • 21:45:24, 05.11.2013 [Материал]

По законам военного времени.
TarasS
16 Тарас (TarasS)   • 01:31:31, 06.11.2013 [Материал]

Нема таких законів. І не було ніколи. Вбивство чоловіків, жінок, підлітків, які сиділи в КПУ під слідством, багато хто за наклепами, БЕЗ суду і БЕЗ вироку - це військовий злочин.

Іди паси верблюдів.
SteamRoller
19 Михаил (SteamRoller)   • 09:53:33, 06.11.2013 [Материал]

>>Нема таких законів.

Ага, посмотрите про экстренные меры борьбы с мародёрами, про "тройки" трибуналов в других странах, подумайте.

54. Чрезвычайное законодательство периода Великой Отечественной войны.
http://www.pravoznavec.com.ua/books/279/20630/21/
SteamRoller
18 Михаил (SteamRoller)   • 09:48:57, 06.11.2013 [Материал]

>>Мішо, на яких підставах НКВД розстріляв десятки тисяч в'язнів у тюрмах та КПУ (камерах попереднього ув'язнення - цікавий збіг, ага) влітку-восени 1941 р.?

Это вы про военное время?
Пять баллов, вольмите орден Геббельса с полки.
Zyl49
17 Николай (Zyl49)   • 08:52:35, 06.11.2013 [Материал]

На 8.
Только один эпизод.
В 1936-37гг расстреляно 40 тысяч наших сограждан, которые носили погоны.
Обезглавлена и дезорганизована армия. Потому и такие результаты наших "побед" на первом этапе войны.Это не "заслуги" КПСС?
А растрельные тройки это по вашему суд?
SteamRoller
20 Михаил (SteamRoller)   • 09:54:11, 06.11.2013 [Материал]

>>Обезглавлена и дезорганизована армия.

Я этот миф слышал, это ложь.
Zyl49
22 Николай (Zyl49)   • 09:58:20, 06.11.2013 [Материал]

Если документальные исторические факты это миф,тогда что же не миф?
И можете подтвердить свои слова ?
SteamRoller
27 Михаил (SteamRoller)   • 11:06:40, 06.11.2013 [Материал]

http://militera.lib.ru/research/pyhalov_i/02.html

Таким образом, в 1937-1938 гг. из Красной Армии действительно было уволено около 40 тыс. офицеров.
(уволено, а не расстреляно)

Однако далеко не всех из них можно считать жертвами репрессий. [55]

Из приказа наркома обороны К. Е. Ворошилова №0219 от 28 декабря 1938 года о борьбе с пьянством в РККА:

«Вот несколько примеров тягчайших преступлений, совершённых в пьяном виде людьми, по недоразумению одетыми в военную форму. 15 октября во Владивостоке четыре лейтенанта, напившиеся до потери человеческого облика, устроили в ресторане дебош, открыли стрельбу и ранили двух граждан. 18 сентября два лейтенанта железнодорожного полка при тех же примерно обстоятельствах в ресторане, передравшись между собой, застрелились. Политрук одной из частей 3 сд, пьяница и буян, обманным путём собрал у младших командиров 425 руб., украл часы и револьвер и дезертировал из части, а спустя несколько дней изнасиловал и убил 13-летнюю девочку»{120}.

Упомянутые в приказе Ворошилова персонажи, как правило, автоматически причисляются к жертвам «антиармейского террора». Если же исключить из рассмотрения подобных «героев», а также умерших, уволенных по болезни и т.п., то масштабы чистки оказываются гораздо более скромными: в 1937-1939 гг. были арестованы 9579 человек начсостава (из них 1457 восстановлены в 1938-1939 гг.) и уволены по политическим мотивам 19 106 (из них 9247 восстановлены в 1938-1939 гг.). Таким образом, общее число офицеров, репрессированных в 1937-1939 гг. (без ВВС и флота), составляет 8122 арестованных (среди которых далеко не все были расстреляны) и 9859 уволенных из армии.

О том, что далеко не все уволенные из Красной Армии офицеры были расстреляны, красноречиво свидетельствует и количество рассмотренных комиссией Щаденко жалоб, ходатайств и заявлений — около 30 тысяч. Чтобы иметь возможность подать жалобу, надо оставаться в числе живых.
Zyl49
30 Николай (Zyl49)   • 11:27:10, 06.11.2013 [Материал]

(уволено, а не расстреляно)

А когда расстреливают, то предварительно не увольняют?
И ты знаешь дальнейшую судьбу этих людей?
Ты знаешь что такое увольнение из армии в те годы? Это, как правило, меняются кабинет из армейского на кабинет на Лубьянке и расстрельная тройка.
40 тыс. расстреляно только ОФИЦЕРОВ!!!
И не я придумал эту статистику.

40 тыс красноармейцев вдруг стали алкоголиками?
Бредовая позиция
Да и приказ за 38 год о борьбе с пьянством.
А мы говорим о репрессия в армии 1936-37 гг.
Вы совершенно не в теме.
SteamRoller
21 Михаил (SteamRoller)   • 09:55:36, 06.11.2013 [Материал]

>>А растрельные тройки это по вашему суд?

Во первых, советские "тройки" - это не про расстрел, если вы вдруг не знали.
Тройки, т.е. упрощённое делопроизводство, использовалось во многих странах в экстренных условиях (трибуналы) - это суд такой, да.
Zyl49
25 Николай (Zyl49)   • 10:19:46, 06.11.2013 [Материал]

Цитата:"Во первых, советские "тройки" - это не про расстрел, если вы вдруг не знали".

Отсутствие элементарных знаний поражает.

Не думал, что столкнусь с такой темной личностью.
Устанавливались лимиты на расстрел:
"На основании поступивших из регионов сведений приказом №00447 было запланировано, установлен "лимит", за четыре месяца арестовать 268950 человек, из них расстрелять - 75950, т.е. свыше 28% арестованных, кроме того ГУЛАГ получил план на 10000 растрелов. Затем сроки отодвигались, а лимиты неоднократно повышались решениями Политбюро ЦК, повышались лимиты и без формальных решений Политбюро. Всего за год было арестовано 753315 человек."
http://maxpark.com/user/136431725/content/787468
Это о тройках.:http://www.oldmikk.ru/Page3_let_turma_troika.html
И что были за экстренные условия в 1937 году?
Просвещайся.За ликнеп денег не беру
SteamRoller
28 Михаил (SteamRoller)   • 11:19:30, 06.11.2013 [Материал]

Да, вы правы - имел в виду "тройки НКВД" они же ОСО - те не имели права на расстрел, кроме военных лет.

>>Решением Политбюро ЦК ВКП(б) № П65/116 от 17 ноября 1938 года судебные тройки, созданные в порядке особых приказов НКВД СССР, а также тройки при областных, краевых и республиканских Управлениях РК милиции были ликвидированы. Дела передавались на рассмотрение судов или Особого Совещания при НКВД СССР.

Т.е. вы убедились, из ваших же источников, что судебные тройки - это суд?

>>И что были за экстренные условия в 1937 году?

Ну, к примеру Вассерман считает их окончанием гражданской войны.
SteamRoller
23 Михаил (SteamRoller)   • 09:58:38, 06.11.2013 [Материал]

>> Потому и такие результаты наших "побед" на первом этапе войны.Это не "заслуги" КПСС?

Задрали этой тупизной.
В том, что Франция (сильнейшая армия европы, общепризнано) просрала войну куда быстрее и с мизерными потерями немцев, тоже КПСС виновата?
Кстати, в войну партия называлась не "КПСС", что показатель "уровня" дискуссии.
Zyl49
24 Николай (Zyl49)   • 10:08:02, 06.11.2013 [Материал]

Уровень твоей фолигулярной личности виден издали.
Ведро помещает больше информации, чем позволено тебе.
Читай:
http://www.liveinternet.ru/users/3596969/post223848018/
Да и козлу понятно, что в то время она называлась по другому.
А мы говорим сейчас о закрытии КПБУ?
SteamRoller
29 Михаил (SteamRoller)   • 11:20:16, 06.11.2013 [Материал]

>>Читай:
http://www.liveinternet.ru/users/3596969/post223848018/

Да, вместо рассчёта тенденции, цифр - ссылка на отдельного изменника и дурака. Пять.

>>Уровень твоей фолигулярной личности виден издали.

В связи с переходом на личности дискуссию считаю законченной.
Zyl49
31 Николай (Zyl49)   • 11:31:04, 06.11.2013 [Материал]

Читай свой пост 23 и делай выводы.
Твоя была инициатива перехода на личности, и у меня уже не было выбора.
И все же если в пылу написал остро,извини.
SteamRoller
5 Михаил (SteamRoller)   • 10:36:50, 05.11.2013 [Материал]

>>під час окупації України большевицькою Росією в 1919 – 1991 роках

Это ещё про многовековую оккупацию Полесья проклятым Киевом, начатым ещё с кн.Ольги сжёгшей Коростень не вспомнили!!!
Проклятые оккупанты ответят за века киевского ига!!!
РИП
9 Игорь (РИП)   • 19:19:00, 05.11.2013 [Материал]

Интересно что скажут Кокс и Квасневский?
telefon
10 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:30:47, 05.11.2013 [Материал]

Затрахала политтрескотня. Ясно, что этот з\п - политпиар, рассчитанный на люмпенов, наци и вовсе идиотов.

Юрко а слабО заняться социалкой?
Юрко
14 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:20:21, 05.11.2013 [Материал]

Займайтесь. Хіба я наклав заборону?
telefon
15 джавахарлал нюру (telefon)   • 23:57:16, 05.11.2013 [Материал]

А я не политик и не ору на каждом углу, что без меня нация умрёт.
Народ надо кормить хлебом, а не обещаниями.
Юрко
32 Юрій Градовський (Юрко)   • 12:30:33, 06.11.2013 [Материал]

І я не політик. Чого Ви мені вказуєте, чим займатись. Годуйте народ хлібом.
HOOLIGAN
26 "ПОЛISSЯ" (HOOLIGAN)   • 10:22:09, 06.11.2013 [Материал]

эт даже не популизм,а хз что........не будучи у власти закидывать подобную шнягу,как проект Закона?????????придите к власти,а там делайте что хотите!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо