Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Ноябрь » 15
antikorZt Хто заробив на безпритульних тваринах

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 10

Хто заробив на безпритульних тваринах

15.11.2016, 09:11:23 2460 5.0 1

Навесні цього року наша організація розпочала розслідування щодо законності використання коштів міського бюджету, виділених на реконструкцію притулку для бездомних тварин по вул. Баранова, 87. На той час притулок ще не був введений в експлуатацію. Зараз, «будівництво сторіччя» вже закінчено, але питання щодо використання коштів на реконструкцію залишаються. Нові подробиці та документи, які є у нашому розпорядженні вказують на те, що в «собачій справі» не все чисто.

З приводу проведення нашого розслідування ми опублікували статтю у травневому випуску нашого інформаційного бюлетеню «Антикорупційний рух Житомирщини». В ній йшлося про те, що від нас намагались приховати інформацію. Розпорядник коштів КАТП 0628 з горем навпіл надав нам акти виконаних робіт. Які поставили більше питань, ніж прояснили ситуацію. Зокрема в актах не було деталізовано марки обладнання, яке було встановлено в притулку. А від марки та характеристик обладнання напряму залежить його вартість. Вона може коливатись в діапазоні декілька тисяч гривень на велике устаткування. Отримати ж деталізацію характеристик придбаного обладнання виявилось проблемою. Другий момент, який кидався в очі завелика кількість людиногодин вказана в документах. Виникає сумнів, що така кількість людей насправді працює у фірмі підрядника ПРБФ  «Комунальник».

Щодо устаткування, то у розпорядника коштів КАТП 0628 цих документів не виявилось. Підрядник робіт ПРБФ  «Комунальник» не квапився надавати нам документи. Але з рештою ми все таки їх отримали. Зауважимо, що деталізацію ми просили не по кожній позиції акту виконаних робіт, а лише по тим, які викликали у нас сумніви та складали вагому частину від загальної суми коштів.

В наше розпорядження надали накладні на закупівлю частини обладнання. Цікаво, що ПРБФ «Комунальник», засновником якої, згідно даних єдиного реєстру юридичних осіб, є Микола Антонович Корзун  більшість обладнання та будівельних матеріалів закуповувала у ФОП Корзун Андрій Миколайович.
Частковий аналіз по основних позиціях, отриманих нами документів, показав, що по основним позиціям ціни були суттєво завищені. Воно і не дивно, адже на скільки нам відомо ФОП Корзун А.М. не є офіційним дистриб’ютером товарів, які він продавав «Комунальнику». Просто посередник між продавцем та покупцем. А така комбінація, звичайно, підвищує ціну.  Саме це і випливає з отриманих нами накладних.

Зокрема, в накладній № 676 від 17 грудня 2015 року позиція з найбільшою загальною вартістю: «Профнастил ПС-8 RAL 9003». Його вартість за 1 кв.м за накладною складає 138 грн. (тут і далі всі ціни вказані з ПДВ). Загальна вартість профнастилу за накладною складає 43107,76 грн. В накладній не деталізовано товщину профнастилу. Ми зателефонували до фірми дистриб’ютера. І нам запропонували такий же профнастил при товщині 0,4 см – 83 гривні, при 0,45 см – 92 грн. Це ціна на сьогоднішній день. І сьогодні вона більше, ніж рік тому, навіть, якщо дивитись за офіційним індексом інфляції. Якщо придбати ту  ж кількість профнастилу, що і в накладній, за цінами, які знайшли ми, то отримаємо суми: 25927,13 грн. (при товщині 0,4 см) або 28738,50 грн. (при товщині 0,45 см). Таким чином, на профнастил витрачено зайвих як мінімум 14 тисяч гривень.

Таким же чином ми перевірили ще декілька позицій і ось що вийшло. Суми, на які було перевищено реальну на сьогодні вартість матеріалів в таблиці умовно названо «перевищення реальних витрат», хоча за Кримінальним кодексом, її можна було би сформулювати інакше. (див. таблицю)

Виходить лише на чотирьох позиціях десятки тисяч гривень. Ще раз звернемо увагу, що це тільки декілька позицій. Накладні на всі товари ми не запитували, але тільки в одному акті виконаних робіт позицій більше 200. Варто також зауважити, що ринкові ціни, які ми знайшли на ті ж товари для порівняння є роздрібними, в той час як багато позицій та взагалі велике замовлення часто передбачає ще й знижку. Тож скільки «зекономили» на притулку для бездомних тварин зараз можна тільки здогадуватись.
Наразі ж гроші витрачені, собаки продовжують бігати по вулицях, а те, на скільки законно були використані кошти, схоже, нікого не цікавить. Тож ми звернулись до Нацполіції з заявою про злочин, а також до нещодавно створеного у міськвиконкомі контрольно-аналітичного відділу. 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Хто заробив на безпритульних тваринах antikorZt Хто заробив на безпритульних тваринах
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
RapidDuck
1 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 11:18:17, 16.11.2016 [Материал]

Пиф-паф


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо