Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Ноябрь » 25
antikorZt Утеплення ЗОШ №17: нові деталі нашого розслідування

antikorZt


Оценка: 4.8/5 Голосов: 17

Утеплення ЗОШ №17: нові деталі нашого розслідування

25.11.2016, 10:12:21 3157 4.8 11

Ми продовжуємо розкривати деталі розслідування по утепленню ЗОШ №17.
 
Попередні результати вражають. Питання по утепленню школи № 17 ми підняли ще влітку. Тоді з усього пакету документів у нас на руках був лише акт виконаних робіт № 1 за червень 2016 року. «Війна» за документи з Управлінням капітального будівництва тривала декілька місяців, тепер ми маємо майже все. І якщо з одним актом ми просто були вражені нахабством, з яким фантастика видавалась за реальність, то тепер майже з повним пакетом документів, ми шоковані розмахом та відкритістю зловживань.

Нагадаємо питання по ЗОШ № 17почалось з того, що акти виконаних робіт № 1, підписаний червнем цього року, окрім іншого говорив про те, що на момент підписання акту замовником, підрядником та особою, яка здійснює технічний нагляд, цоколь будівлі був утеплений вглибину на 2 метри. І все це при тому, що в червні роботи ще навіть не розпочались. Реально роботи, які три особи, що підписали акти виконаних робіт, тобто на власні очі їх побачили, розпочались насправді лише в серпні перед 1 вересня. І почались не з утеплення фундаментів, а стінами. Тож ми вирішили, що чекати, коли ж нарешті роботи, які вже зроблені матеріалізуються, не варто та звернулись до Нацполіції із заявою про злочин.

Тим часом, ми намагались отримати більше документів по утепленню школи. Управління капітального будівництва вперто під різними приводами намагалось не надавати нам на ознайомлення документи. Але з рештою, коли всі аргументи у УКБ вичерпались, ми отримали договори підряду, авторського та технічного нагляду, локальні кошториси та ще один акт за червень. До слова, наше прохання надати акти також липень і серпень УКБ проігнорувало, не дивлячись на те, що за отримання документів ми заплатили кошти.

Менше з тим, і в отриманих документах ми знайшли чимало цікавого. Виявляється, якщо за Актом № 1 за червень фундаменти вже були утеплені і, як ми вже сказали вище і представник замовника, і підрядник і особа, що здійснює технагляд поставили під документом підпис. Тобто всі погодились, що роботи зроблені. А іншим актом (№ 2) за той же червень роботи по фундаментах віднімають від загальної суми та замість них додають якісь вікна. В результаті за актом № 2 робіт виконано на 0 гривень. А ось ще один важливий момент. Роботи можуть розпочинатись тільки після укладення договорів на авторський нагляд. І тут не відповідність. Роботи на папері вже відбувалась в червні, а договір на авторський нагляд уклали лише в липні. 

З паперами взагалі окрема історія. Здається що в УКБ все відбувається за принципом: «права рука не знає, що робить ліва». Додаткова угода № 6 від 22.02.16 по роботам у школі № 17 підписана із ПРБФ «Комунальник» (ця фірма, до речі, вже згадувалась не в одному нашому розслідуванні). У відповіді на один з наших запитів, датованій 10.06.16 від УКБ підрядником робіт також значиться це підприємство. Більше того, управління стверджувало, що в червні відбувалась заміна вікон «Комунальником». А в цей же час, також у червні акти виконаних робіт по об’єкту чомусь підписують з зовсім іншою фірмою ТОВ «Поліська логістична кампанія», яка нібито утеплювала в цей час фундаменти. 

Тепер детальніше про цифри: прямі витрати по Договірній ціні перевищують витрати по зведеному кошторису на 180 тис. грн. Є питання і по заробітній платні, вона в Локальних кошторисах для основних працівників завищена на 20%. З цінами на матеріали окрема історія. Тільки по акту № 1 (якщо б роботи, які там зазначені, були зроблені) завищення цін складає більше 74 тисячі гривень (детальніше в таблиці). Це ті гроші, які вже були «освоєні». На жаль, отримати всі акти виконаних робіт по цьому об’єкту поки що так і не вдалось. УКБ дало відповіді тільки на ті пункти нашого запиту, на які хотіло. Але і по локальним кошторисам на роботи, які ще не виконані, видно, що ціни і там потенційно завищені.

Загалом від вивчення документів по утепленню ЗОШ № 17 складається враження, що хтось відчуває свою безкарність і тому навіть не намагається приховати відверті порушення. На жаль, новий начальник Управління капітального будівництва Дмитро Мамрай, який замінив Дмитра Болейка аж ніяк не квапиться викривати схеми попередника. І якщо цим вже займаємось ми, представники громадськості, то він не те, щоб сприяти міг, а просто не заважати нам робити свою роботу. Одного з тих разів, коли ми особисто намагались ознайомитись із документами в УКБ до Дмитра Мамарая декілька разів прибігали «старі кадри» Дмитра Болейка та пошепки в коридорі намагались пояснити новому начальнику, що хтось: «просив ці документи не давати».

Наразі ми додамо зроблений нами аналіз до вже поданої заяви про злочин та продовжимо власне розслідування.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Утеплення ЗОШ №17: нові деталі нашого розслідування antikorZt Утеплення ЗОШ №17: нові деталі нашого розслідування
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 11
Dmitro
1 Дмитро (Dmitro)   • 10:30:53, 25.11.2016 [Материал]

Дуже прошу, доведіть хоча б це поодиноке питання, до логічного завершення і покарання винних. Про що і проінформувати громадськість.
Статист
2 Андрей Макаров (Статист)   • 10:39:38, 25.11.2016 [Материал]

Вот-вот. И выбейте для своего ГО функции и полномочия прокуратуры, СБУ, НАБУ и нацполиции.
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 11:47:11, 25.11.2016 [Материал]

дякую за громадську активність
manitu
4 Keeper (manitu)   • 13:36:13, 25.11.2016 [Материал]

Шо ?
Мне показалось или обновление методички прошло ... НЕ-ВЕ-РЮ
Ну если еще РапидДак на коленях покается — это методичка . Если нет ... то рептилоиды приспосабливаются под новые условия существования .
Hasan
5 Олександр (Hasan)   • 15:37:49, 25.11.2016 [Материал]

А що це за фарба така у вас на 22 позиції?
Дешевша, ніж одна гривня за літр, коли в інтернеті можна знайти ціни лише 6.6 - 10 грн/л.
manitu
6 Keeper (manitu)   • 15:56:42, 25.11.2016 [Материал]

там скорее всего 702,8 л. , а не 7208 л. Запятую пропустили .
Hasan
7 Олександр (Hasan)   • 17:16:53, 25.11.2016 [Материал]

Дякую, кіплінг, але краще дочекаюсь відповіді Гірука...
manitu
8 Keeper (manitu)   • 18:48:02, 25.11.2016 [Материал]

И тебе спасибо тараССовец
Если ты спрашивал Гирука , надо было так и писать ...
Hasan
9 Олександр (Hasan)   • 20:09:01, 25.11.2016 [Материал]

"Если ты спрашивал Гирука , надо было так и писать ..."

Красавчик!
Мімікрія під простачка - хороший хід.
А ще я тебе мінусами замаскую, то тебе не те що конспіратори з Дуйсбурга - сама королева-мать не ідентифікує )))
manitu
10 Keeper (manitu)   • 21:03:06, 25.11.2016 [Материал]

ТараСС выходит из запоя
в жестокий и циничный мир
как космонавт выходит в космос
на два часа и семь минут (c)

Гы ... да ложил я на ваши минусы ... кумедний ты ... 2 гы
antikorZt
11 Антикорупційний рух Житомирщини (antikorZt)   • 14:32:55, 28.11.2016 [Материал]

Так, насправді пропустили кому. Там 702,8 л.
Дякуємо за уважність!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо