Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Март » 23
antikorZt Говоримо

antikorZt


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Говоримо "парк", розуміємо "безлад"

23.03.2017, 11:05:28 2269 4.5 2

Скандали в КП «Парк» не вщухають і вже складається враження, що це підприємство одне з найбільш прибуткових у місті. Цього разу мова піде не про саме КП, а про підприємство, яке здійснює підприємницьку діяльність на території гідропарку, а саме надає послуги з оренди альтанок.

5 жовтня 2015 року між комунальним підприємством «Парк» та ТОВ «Нове Полісся» був підписаний договір про партнерську діяльність. Метою партнерської діяльності є покращення якості відпочинку, збільшення об’єктів дозвілля  та відвідувачів парку.

За договором ТОВ «Нове Полісся» створює центр дозвілля у вигляді альтанок, має надавати в користування шахи, шашки, настільний теніс, велосипеди, гамаки, парасольки (загалом все це називається у договорі «атракціон») та інше, в свою чергу КП «Парк» надає можливість установки та розміщення. Хоча насправді альтанки використовують як місце, де можна щось відсвяткувати, поїсти та випити на природі. Шахами там, звичайно, і не пахне.

Найцікавіший пункт договору, через який ми власне і взялися за це розслідування, пункт стосовно матеріальних зобов’язань. ТОВ «Нове Полісся» щомісяця в сезон (з першого травня до тридцять першого вересня) має перераховувати КП «Парк» 30% від чистого прибутку, отриманого від роботи атракціону.

За 2016 рік КП «Парк» отримало за цим договором 1900 гривень, що означає, що ТОВ «Нове Полісся» за п’ять місяців активної роботи в гідропарку заробило лише близько 6333, у що повірити досить складно. І це в той час, коли вартість години оренди однієї альтанки (а там всього їх сім) 50 гривень, оренда альтанки на день 250 гривень, а оренда мангалу 40 гривень. Людина, у якої можна замовити таку альтанку, нам сказала, що домовлятися необхідно завчасно, адже у вихідні та святкові дні навіть не в сезон, вільних немає.

І хоча згідно договору КП «Парк» має право вимагати інформації щодо обсягів послуг, наданих відвідувачам атракціонів, тобто дізнатися, скільки саме коштів заробило ТОВ «Нове Полісся», керівництво цього комунального підприємства, ймовірно, така кількість офіційних перерахувань влаштовує. Можливо тому, що є неофіційні.

Ця історія вчергове підтверджує, що в Житомирі немає керівництва міста з твердою рукою, яке буде зацікавлене навести лад в усіх сферах. Якби підприємці, які здійснюють свою діяльність у парках міста, будь то атракціони чи як в цій історії альтанки, віддавали реальні відсотки по договору у КП «Парк», можливо, наші зони відпочинку виглядали б інакше. А поки немає ні покарання недобросовісних підприємців, які приховують свої прибутки, ні покарання керівництва КП «Парк», яке мало б сумлінно їх контролювати.

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Говоримо
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Hatab
1 Hatab (Hatab)   • 14:47:55, 23.03.2017 [Материал]

Всю жизнь думал, что в сентябре 30 дней. А нет, их аж 31.
Cobalt
2 Cobalt (Cobalt)   • 22:41:29, 24.03.2017 [Материал]

Хм. Всю зиму, почти все выходные проводили там бесплатно.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо