Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Апрель » 5
antikorZt Гроші є, роботи немає

antikorZt


Оценка: 4.6/5 Голосов: 15

Гроші є, роботи немає

05.04.2017, 11:19:07 2580 4.6 4

Реконструкція скверів стала одною із скандальних тем минулого і початку цього року. В основному говорили про той, що знаходиться біля пам’ятника Шевченку. Але окрім цього скверу в минулому році було заплановано реконструкцію ще декількох. В усіх цих проектах є одна проблема: гроші або їх частина була перерахована підрядникам, а от з роботою все складніше.

Сквер поблизу пам’ятника Шевченку в березні загадували часто, адже на день народження Кобзаря житомирські чиновники різного рангу зазвичай збираються біля погруддя поета, демонструючи свою патріотичність. Цього року була загроза, що стояти доведеться на піддонах або у болоті, через те, що асфальт зняли ще минулого року. Взимку під снігом працівники навіть намагались класти плитку в багнюку, але до дня народження Кобзаря так і не встигли. Ну і помітили це, здається, саме напередодні 9 березня. Тож мер прийняв рішення покласти біля пам’ятника тимчасову плитку, а потім її перекласти по новій. Плитка ахіллесова п’ята нашого міста. Тож до 9 березня так-сяк для чиновників плитку поклали, натомість студенти стояли на щебені. На реконструкцію скверу ще в листопаді минулого року фірмі підряднику ТОВ «Євробудсервіс» було виділено більше 300 тис. гривень. Загальна вартість робіт, згідно проектно-кошторисної документації складає 519 533,00 грн.

Наступний за проблематичністю сквер на розі вулиць Перемоги та Ольжича. З осені минулого року він для міста втрачений. Зелений паркан поблизу магазину «Каштан» мозолить очі житомирянам вже близько півроку. На придбання матеріалів та виконання робіт приватне підприємство «Скефалд» ще минулого року отримало аванс 1 731 865,00 гривень. Тобто майже 2 млн. гривень за те, щоб півроку на місці скверу стояв зовсім неестетичний зелений паркан. Можливо, якби там стояв не пам’ятник Пархоменку, то до дня народження іншого героя також зробили би щось тимчасове. До слова, ці 2 млн. гривень, навіть зарезервовані на депозитному рахунку, дали б місту більше користі, ніж у кишені підрядника. Наразі не дивлячись на те, що умови для робіт вже декілька тижнів досить сприятливі, активності за зеленим парканом не спостерігається. Тут постає питання, хто і чим думає, роздаючи підрядникам гроші і навіть не контролюючи процес?

Ще декілька скверів, яких може чекати доля описаних вище – по вулиці Покровській, 96 поблизу пам’ятника «Чорна біль» та на розі Небесної сотні і Лятошинського. На їхню реконструкцію заплановано виділити відповідно 2 260 216 грн. та 1 202 161 грн. На черзі сквери по вулиці Чуднівській та на Польському бульварі.

Хочеться сподіватись, що висновків по двох об’єктах, на які вже виділені кошти, вистачить, щоб не повторювати помилки на наступних. Ми ж плануємо продовжити розслідування цієї ситуації.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Гроші є, роботи немає antikorZt Гроші є, роботи немає
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 11:45:42, 05.04.2017 [Материал]

розуму в них нема і совісті
manitu
2 Keeper (manitu)   • 11:54:44, 05.04.2017 [Материал]

Пол года деньги прокручивали ... может и еще попросят "для продолжения работ".
Когда же этот беспредел закончится .
Вот на тех кто весь этот бардак устроил , Мариночка никогда не скажет "агент Кремля" , на зарплате у Путина ... а вот про меня в каждом комментарии . Потому , что я поддерживаю Антикора , Муху и Вика ... обидно до слез
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 12:24:28, 05.04.2017 [Материал]

На 2. Тільки не плач, бо дівочу красу зіпсуєш свою.
manitu
4 Keeper (manitu)   • 12:49:58, 05.04.2017 [Материал]

спасибо-успокоила , не буду ... пропадет краса ... хотела написать ... и стану как Марина , но мы же теперь подруги , да ?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо