Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Апрель » 18
antikorZt Ремонт асфальту по-новому

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 6

Ремонт асфальту по-новому

18.04.2017, 07:53:36 2235 5.0 1

Наша громадська організація неодноразово зверталася до міського голови з приводу якості ремонтів дорожнього покриття у місті Житомирі. Ще в минулому році ми робили розслідування стосовно того, як ремонтували прибудинкові території в деяких районах міста. За матеріалами розслідування зараз відкрите кримінальне провадження.

Скандал, який виник після ремонту прибудинкових територій мікрорайону Польова ще раз довів, що зараз влада абсолютно не контролює ні як підрядник виконує роботи, ні результат. Так як це відбувалося системно, ми звернулися до міського голови з переліком пропозицій, як можна змінити ситуацію. Однією з таких пропозицій було внесення змін до типового договору, а саме посилення відповідальності та покарання підрядника у разі виконання ремонту неякісно.

Наприклад, від тепер підрядник на вимогу замовника забезпечує оплату та проведення незалежної експертизи якості асфальтобетонного покриття в експертній установі, обраній замовником. Вперше таку експертизу проводили наприкінці 2016 року для визначення якості капітальних ремонтів в мікрорайоні Польова. Тоді результати показали, що жодна з 9 проб не відповідає встановленим нормам щодо якості.

Окрім того, за порушення умов зобов’язання щодо якості робіт стягується штраф у розмірі 20% від вартості, а гарантійний строк експлуатації об’єкту після капітального ремонту 10 років.

І хоча договір з підрядником дещо змінили, у сфері авторського та технічного нагляду все залишилося як раніше. Ці підприємства, які мають контролювати як процес, так і результат дуже часто не підписують акти виконаних робіт, коли роботи виконані погано. В результаті потім треба проводити експертизи, через відповідні листи змушувати підрядника усувати недоліки. А люди, які чекають на ремонти прибудинкових територій, в результаті отримують потрощені бордюри, свіжі ями та вічний ремонт у себе в дворі.

Те, що є певні зрушення – це однозначно плюс. Та чи виконуватиметься оновлений типовий договір ми дізнаємося вже найближчим часом.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Ремонт асфальту по-новому
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Марио
1 Батхет (Марио)   • 08:53:45, 18.04.2017 [Материал]

Это по старому, всегда так делали, в прикарпатье по моему недавно разьяренные жители отобрали у рабочих технику и сами заасвальтировали


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо