Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Май » 3
antikorZt Далеко не допливемо: будівництво станції водних видів спорту

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 9

Далеко не допливемо: будівництво станції водних видів спорту

03.05.2017, 11:10:39 6373 4.4 5

Будівництво станції водних видів спорту – черговий проект від влади, обраної у 2015 році. Поряд з невдалою реконструкцією тротуарів та скверів, утепленням шкіл за грантові кошти, на яких «гріються» підрядники, цей проект мав суттєво відрізнятися від попередніх та стати родзинкою нашого міста. Принаймні так обіцяв мер Сергій Сухомлин та його заступник Матвій Хренов.

Тоді представники житомирської влади обіцяли зробити так, щоб змагання всеукраїнського масштабу з водних видів спорту проводили у Житомирі, щоб станція була екологічною, гармоніювала з навколишнім середовищем та мала сучасний вигляд. Проте плани, як це зазвичай буває у справах, до яких торкаються руки житомирських чиновників, суттєво відрізняються від реальності.

Розпочалася історія, яка має натяк на кримінал, з тендеру, що відбувся ще у жовтні 2016 році. Переможцем стало ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест», зареєстровано у Києві в 2009 році. На офіційному сайті підрядника зазначено, що ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» має ліцензію від державно архітектурно-будівельної інспекції України та здійснює повний спектр загальнобудівельних та спеціальних монтажних робіт: від комплексного проектування до здачі об’єкта  «під ключ».

Загальна вартість будівництва станції водних видів спорту становить 4 273 502,00 грн з ПДВ. Воно мало відбуватися у два етапи: спочатку спортивна база та бокс для зберігання байдарок, каноє та іншого приладдя. Окрім того, мали зробити понтон, доріжки для змагань, зовнішнє освітлення та мережу каналізації. Далі – двоповерхове приміщення для суддівської вишки та амфітеатр для глядачів.

Роботи розпочалися майже одразу після підписання договору, ще восени. У квітні 2017 року представники нашої громадської організації виїздили на об’єкт і були дуже здивовані, коли побачили, стадію виконання робіт. Ділянка посеред лісу, обнесена парканом, який пізніше був пофарбований. Про це не складно було здогадатися, бо пусті бляшанки з-під зеленої фарби валялися не лише на території об’єкту, але й поза ним. Будівельний вагончик у будній день закритий на замок, жодної людини, техніки або хоча б якогось підтвердження того, що роботи все ще ведуться не було. Найцікавіше, що на деревах підрядник повісив розтяжку з банером, на якому зображений проект станції водних видів спорту, де зазначено, що завершення робіт заплановано на ІІ квартал 2017 року, тобто за декілька місяців проект має бути зданий.

Після детального вивчення проектно-кошторисної документації, договорів та актів виконаних робіт, ми були, м’яко кажучи, шоковані. Зокрема, за актом приймання виконаних робіт №1 за грудень 2016 року будівельниками ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» було вирізано майже в 2,5 рази більше дерев, ніж їх було насправді. Тому і суму, «закриту» актом, можна розділити на два.

Далі більше. За актом №2 по розділу «земляні роботи» на території будівництва вже підготовані та зачищені стіни та дно траншеї для фундаменту. Насправді траншеї там є, але вони, по-перше, не глибокі, приблизно 80 см і для фундаменту не підходять, по-друге, їх ніхто не зачищав. Проте акт був закритий та гроші оплачені. Окрім того, за актом №3 на покрівлю та стіни з профнастилу було витрачено 383 828 гривень. Чи купувало його підприємство викликає сумнів, адже якщо матеріал є, то чому б не розпочати будівництво?

По результату огляду об’єкту з виїздом на об’єкт встановлено, що фактично виконано робіт на суму 24 904 грн 06 коп., а згідно довідки КБ-3 робіт виконано на суму 630 000 грн. Отже, на нашу думку, різниця між фактично виконаними і «запроцентованими» роботами складає 605 095 грн 94 коп. Тобто підприємство отримало кошти за роботу, яку не виконувало насправді.

За інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, управління капітального будівництва ще у лютому направило до підрядника претензію щодо порушення термінів виконання робіт. Як зазначили в УКБ, ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» неорганізовано виконує роботи та затягує процес будівництва. Про те, що в актах виконаних робіт за грудень, підписаних тодішнім начальником УКБ Дмитро Мамраєм не має і половини робіт, за які заплатили з бюджетних коштів, в управлінні промовчали. Окрім того, багато питань виникає до представника технічного нагляду Віктора Чорного, який має контролювати те, що відбувається на будівельному майданчику, і що і як підписується в актах виконаних робіт. До слова з професіоналізмом Чорного, який ставить підписи під тим чого не існує, ми знайомі з часу нашого розслідування по школі № 26, де впроваджували енергозберігаючі технології.

Наша громадська організація планує звернутися до правоохоронних органів з вимогою провести перевірку факту розкрадання бюджетних коштів, а також факту бездіяльності УКБ. Крім того, ми звернемося до прокуратури з вимогою подати позов від імені громади міста до суду на ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест». Зважаючи на те, що юристи міської ради не можуть відстояти честь міста, через що Житомир несе не лише іміджеві, але й матеріальні втрати, прокуратура, можливо, справиться з цим завданням краще.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Далеко не допливемо: будівництво станції водних видів спорту antikorZt Далеко не допливемо: будівництво станції водних видів спорту antikorZt Далеко не допливемо: будівництво станції водних видів спорту
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 5
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 15:21:03, 03.05.2017 [Материал]

Серйозно? Такого дибілізму ще читати не доводилось))
mvg-ztukr
2 Самуил Абрамович Поц-Лихтенштейн (mvg-ztukr)   • 16:56:06, 03.05.2017 [Материал]

гы-гы-гы-гы. Ща уксуся весь полностью!!! Точно таки прямо в тютельку!
sonnet
3 вадик (sonnet)   • 17:07:35, 03.05.2017 [Материал]

Самуил Абрамович Лісаштейн швайне апріорі!
З появленням, Ліса.
Так давно тебе чекали...
Хе-хе!
mvg-ztukr
5 Самуил Абрамович Поц-Лихтенштейн (mvg-ztukr)   • 05:53:20, 04.05.2017 [Материал]

И шо, дождался? Иди укекайся со счастья, малахольный!
sax
4 sax (sax)   • 05:44:57, 04.05.2017 [Материал]

Название Самуил Абрамович Поц Житомирский.Он же Поц Дуйбургский, он же Поц Лихтенштейский.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо