Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июль » 27
antikorZt Дискусія: чи варто ЄБРР давати гроші житомирським чиновникам?

antikorZt


Оценка: 3.9/5 Голосов: 7

Дискусія: чи варто ЄБРР давати гроші житомирським чиновникам?

27.07.2017, 14:08:59 3400 3.9 4

Подібними питаннями ми задаємось щоразу, коли проводимо свої розслідування по виконанню програм з іноземним фінансуванням. Цього разу йдеться про кошти ЄБРР, які ще не отримані. Питання в тому: чи варто довіряти чиновникам цю програму чи через їхню халатність та жагу до наживи, краще відмовитись взагалі?

Ми вирішили поставите таке питання після останнього засідання бюджетної комісії, яка відбулась днями. Окрім інших питань на ньому розглядали створення Агенції місцевого розвитку, по якому доповідав заступник начальника департаменту економіки Борис Пахолюк. Він же, до речі, і хоче очолити установу у разі її створення.

Найголовніший аргумент в необхідності створення Агенції з боку пана Пахолюка виглядає аж занадто компрометуюче для міської ради. Мовляв, управління капітального будівництва не справляється з тими проектами, що є. Та через «зусилля» УКБ проект НЕФКО зараз під великим питання. Він також назвав ще два проблемних підприємства КП «Житомирводоканал» та КП «Житомиртеплокомуненерго», які не дивлячись на численні зауваження НКРЕКП, більше ніж за рік, не спромоглись скласти інвестиційні програми. Тобто питання в тому, що управління та як мінімум два комунальних підприємства ніяк не можуть нормально працювати. І це, звичайно, камінь в бік міського голови Сергія Сухомлина. Чи за те, що робота провалена як завжди ніхто не відповідає?

Прискорити темпи створення агенції за словами чиновника потрібно через те, що Житомир може найближчим часом отримати проект утеплення від ЄБРР на 23 млн. євро. А як показує практика та абсолютно справедливо говорить Борис Пахолюк – УКБ ці кошти довіряти не можна. Але питання також в іншому: де гарантії, що не навівши лад в декількох структурах, міський голова чи його підлеглі зможуть це зробити з новоствореною структурою? Чи агенція стане УКБ № 2? Скоріше за все так і вийде. І передумови для цього вже є. На засідання бюджетної комісії пан Пахолюк з’явився із презентацією на тему «ні про що». Жодної цифри, жодної конкретики, тобто ви спочатку затвердіть, а потім ми придумаємо цифри, які захочемо. Передбачається, що виконувати проекти для агенції мають спеціалісти за трудовими угодами, а кошти на фінансування структури платитимуть з бюджету.

Тож не дивно, що з таким посилом, Пахолюка «послали» доробляти презентацію та приходити з конкретними цифрами та планами.

Якщо відійти від створення агенції варто повернутись до того, що ситуація з контролем використання коштів катастрофічна. І проблема не в тому, як називається підрозділ, який управляє процесом, якщо строки і якість порушується, а кошти ідуть «наліво». І головне – за це ніхто жодним чином не несе відповідальності, саме тому нічого і не змінюється. Як полюбляють говорити чиновники: потрібен комплексний підхід. Але про це вони тільки говорять. На наше переконання, створення нової структури для контролю коштів ситуацію не змінить кардинально. І доля коштів ЄБРР не буде відрізнятись від НЕФКО.

Тож дізнавшись про нову ініціативу ми замислились: можливо варто попередити ЄБРР про те, кому вони дають кошти? З одного боку ми, як житомиряни, двома руками за утеплення, з іншого не такою ціною коли на цьому крадуть кошти. Оскільки кошти кредитні, не варто забувати, що виплачувати їх все одно потрібно буде нам. До речі, бажання попередити кредиторів виникало не лише у нас. Так під час засідання НКРЕКП, коли на килимок викликали представників водоканалу, теплокомуненерго та заступника мера Олександра Фещенка, звернутись до іноземних інституцій з попередженням про неспроможність житомирської влади мав намір голова комісії пан Вовк.

Ми в роздумах, чи варто відкривати очі ЄБРР «ризикуючи» отримати звинувачення від житомирської влади, що ми заважаємо працювати, чи дати владі розкрадати кошти, які нам потім повертати? Тож вирішили запитати Вашу думку. Як в цій ситуації варто вчинити?

 

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Дискусія: чи варто ЄБРР давати гроші житомирським чиновникам?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
Hatab
1 Hatab (Hatab)   • 15:28:46, 27.07.2017 [Материал]

Суд Лондона обязал Украину выплатить РФ номинальную стоимость облигаций в сумме $3 млрд, в 2013 году приобретенных за счет средств ФНБ, сумму неосуществленного купонного платежа в размере $75 млн и штрафные проценты, начисляемые на эти суммы. Проценты на сумму основного долга по облигациям подлежат оплате по ставке 8% годовых, проценты на сумму невыплаченного купона - по ставке трехмесячный LIBOR в долларах плюс 2% годовых.
TarasS
4 Тарас (TarasS)   • 20:22:21, 29.07.2017 [Материал]

Наступні теми для блогів йододефіцитної зграї "антикорупціонерів":

1. Чи варто МВФ давати кредити київським чиновникам?
2. Чи варто київським чиновникам повертати кредити МВФ?
3. Чи варто житомирянам сплачувати комунальні платежі житомирським чиновникам?
4. Чи варто житомирським чиновникам виплачувати житомирянам зарплати та пенсії?
Девушка_Кошка
2 Ася Перегуда (Девушка_Кошка)   • 10:00:01, 28.07.2017 [Материал]

И вроде делают что-то, но почему у них всё через Ж...?
Уверенна, что чинуши смогут пополнить свою казну дважды: когда получат кредит, и когда мы будем платить проценты по кредиту.
Однозначно против спонсирования папиков и их леди за собственный счет.
alex_sahar
3 Alex (alex_sahar)   • 10:32:14, 28.07.2017 [Материал]

Сухомлин туалет построить не может, а тут 23 миллиона евро. Не шутите так


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо