Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Август » 14
antikorZt Як у 2017 році гроші освіти поділили

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 6

Як у 2017 році гроші освіти поділили

14.08.2017, 14:07:40 2295 5.0 1

Реконструкції, будівництво та ремонтні роботи у бюджетній сфері завжди були ласим шматком для будівельних компаній. Лобіювання інтересів тих чи інших підрядників – не в новинку для нинішньої житомирської влади, адже роками за такою схемою діяли попередники.

Громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» вирішила промоніторити підприємства, що виконуватимуть ремонтні роботи у галузі Житомирської освіти та пролити світло на те, хто ж насправді стоїть за деякими з них.

«Передовики» будівництва

У трійку лідерів, що отримають найбільше коштів за ремонти об’єктів освіти увійшли ТОВ «КомфортБуд» - 3,3 мільйона гривень, ТОВ «Рембудекспрес» - 2,7 мільйона та ПП «Універсалбуд ВВ» - 2,2 мільйона.

ТОВ «КомфортБуд» з’явилося на початку 2016 рок зі статутним капіталом всього 1000 гривень. Така сума виглядає відверто смішно, якщо враховувати факт, що підприємство всього за півтора року існування, уклало 47 угод та отримало за ними понад 13 мільйонів гривень з бюджету. Не погано для новоствореного підприємства, так? Активно ТОВ «КомфортБуд» розпочало працювати у травні 2016 року, отримавши одразу декілька значних замовлень від управління освіти Житомирської міської ради. Серед них зокрема ремонт харчоблоку у ЗОШ №№7 та 36, благоустрій садочку №29, пізніше – від управління охорони здоров’я – реконструкція приміщення амбулаторії на вул. Корольова та ремонт покрівлі у дитячому таборі «Супутник» від КП «Парк». Директором підприємства згідно з реєстром юридичних та фізичних осіб є Станіслав Балакішієв, особа у Житомирі досить таки відома. Станіслав Закірович за свою політичну кар’єру встиг балотуватися у депутати від ВО «Батьківщина», у 2015 році сходити на вибори обласної ради під стягом «Самопоміч» та навіть отримати мандат. Проте Балакішієва через партійні чвари керівники партії «Самопоміч» обласну раду «попросили» залишити. Хоч раніше Станіслава Закіровича пов’язували з нинішнім секретарем міської ради Наталією Чиж, коли Балакішієв був начальником її передвиборчого штабу, зараз він, схоже, має спільні інтереси з заступником міського голови Матвієм Хреновим. Цьогоріч ТОВ «КомфортБуд» ремонтуватиме харчоблок у ЗОШ №5, актову залу у ЗОШ №32 та покрівлю у ЗОШ №36.

Другим за кількістю отриманих коштів за ремонт на об’єктах галузі освіти стало ТОВ «Рембудекспрес». Підприємство почало отримувати підряди в управлінні освіти Житомирської міської ради один за одним у вересні 2015 року. Власником підприємства є Ігор Щербінін, який також володіє ТОВ «Агросировина», де директором є депутат Радомишльської міської ради Олег Найченко. До речі, це підприємство також отримувало від управління освіти замовлення на ремонти об’єктів. У 2017 році ТОВ «Ремобудекспрес» має відремонутувати спортивний зал у ліцеї №25 за 1,4 млн та улаштувати дренажну систему в ЗОШ №1 за 1,3 млн.

Закриває топ-«щасливчиків» – ПП «Універсалбуд ВВ». Підприємство розпочало працювати з бюджетною сферою в 2016 році і вже встигло отримали 8 угод на 5,8 мільйона гривень в галузі освіти.

Ще одним підприємством з «цікавими» зв’язками є ТОВ «УютСтрой». Напевно, найгучнішим об’єктом, де вони здійснювали ремонт був підвісний міст у Шодуарівському парку (кол. Гагаріна). Окрім того, що строки закінчення робіт постійно переносилися, результат житомирян, м’яко кажучи, шокував. Те, що міст фарбували нашвидкуруч було видно неозброєним оком. Окрім того, скоріш за все, ніхто перед фарбуванням його не зачищав або зробили це погано. Була також проблема і з ливнівками, який чомусь підрядник під час реконструкції вирішив не встановлювати. Загалом ремонтувати державні об’єкти підприємство активно розпочало у 2015 році. Працювало і з обласною державною адміністрацією, і з управліннями Житомирської міської ради, зокрема з освітою та управлінням житлового господарства. До речі, про останнє. Начальником відділу технагляду за об’єктами капітального ремонту житлового фонду управління житлового господарства є Петро Васильович Дрогоруб, в той час як засновником ТОВ «УютСтрой» - Дрогоруб Ігор Петрович. Стверджувати нічого не будемо, проте збіг досить дивний. У 2017 році підприємство має відремонтувати приміщення харчоблоку і пральні у ЗОШ №33 та сходи у гуманітарній гімназії №1. Загалом вартість робіт становить 1 мільйон 168 тисяч гривень.

Новачкам теж щастить

У жовтні 2016 року було зареєстровано ТОВ «БМК «Вавілон» зі статутним капіталом всього лише у 1000 гривень. Попри те, що підприємству всього лише 10 місяців від дати створення, воно вже встигло отримати замовлення на ремонт приміщення харчоблоку у ЗОШ №33.

ТОВ «Економбудпроект» також можна вважати «темною конячкою» у сфері будівництва за бюджетні кошти. Підприємство було зареєстровано лише у травні 2016 року, а у липні того ж року одразу отримало ремонти харчоблоків у ЗОШ №15 та ліцеї №25. Саме це підприємство зрізало дерева у парках міста, про що «Антикорупційний рух Житомирщини» повідомляв читачів у минулих випусках вісника. Тоді, з офіційного сайту підрядника нам стало відомо, що підприємство загалом надає послуги з будівництва і про видалення аварійних дерев навіть і мови не йде. Разом з тим, «одним з козирів» фірми є будівництво дерев'яних каркасних будинків. Яка іронія.

З початку 2017 року з перемогами у тендерах або укладенням угод у бюджетній сфері у ТОВ «Економбудпроект» було затишшя. Лише у червні 2017 його було визначено як підрядника на об’єкті ремонту приміщень овочесховища у ДНЗ №26 та ремонт огорожі у ЗОШ №33, загальна вартість – 424 тисячі гривень. Під час підготовки матеріалу стало відомо, що ТОВ «Економбудпроект» отримало ще один підряд. Цього разу на ремонт приміщення обідньої зали у ЗОШ №21 вартістю 742 тисячі гривень.

Ще одним підприємством новачком є ТОВ «Сіті стайл», що було зареєстровано 23.11.2015 року. У грудні 2016 воно трохи попрацювало з Дніпровською РДА, а вже червні 2017 уклало договір на ремонт приміщення харчоблоку в екологічному ліцеї №24 вартістю 1 мільйон 243 тисячі. До речі, аванс 870 тисяч підприємство вже отримало.

У списку підрядників, що ремонтуватимуть заклади освіти у 2017 році є декілька, про яких відомо мало і раніше з управлінням освіти не працювали, проте цьогоріч отримають чималі кошти за ремонти. Мова йде зокрема ТОВ «Діо-спорт», що з’явився в останній момент та здійснюватиме ремонт спортивного майданчика на території екологічного ліцею №24 та про ТОВ «Поліський імхотеп», який займеться капітальним ремонтом у спортивному залі ЗОШ №7 за 1 мільйон 410 тисяч гривень. Подейкують, що інтереси останнього лобіює депутат Житомирської міської ради Василь Кучик.

Частина команди нової влади?

ПП Будівельна компанія «Гарант С» почала працювати у бюджетній сфері з приходом нової влади, а саме наприкінці 2015 року. За весь цей час активно працювала з управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради. Зокрема у 2016 році отримало декілька замовлень на утеплення садочків та шкіл за проектом НЕФКО на декілька мільйонів гривень. У ЗОШ №6 роботи ведуться і досі, не дивлячись на те, що пройшло понад рік з часу перерахування авансованого платежу. У будівельних колах ходять чутки, що лобіює інтереси ПП БК «Гарант С» колишній радник міського голови та депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв. У 2017 році підприємство відремонтує пральню, підсобні приміщення та покрівлю котельні у ЗОШ №10.

Так само з приходом нової влади почало отримувати підряди і БК «Сервіс». У підприємства періодично отримує замовлення від управління капітального будівництва Житомирської міської ради. Одним з останніх була реконструкція приміщення під амбулаторію на Героїв Десантників, 23. ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» проводив власне розслідування і, на нашу думку, загальна сума завищених цін і недовиконаних робіт по Актах становить близько 230 тисяч гривень. Окрім того, БК «Сервіс» не здійснило належним чином утеплення фасадів мінеральними плитами з опорядженням за технологією CERESIT, простіше кажучи, не здійснило зовсім. Цього року йому довірили капітальний ремонт будівлі ЗОШ №30 з підсиленням несучих конструкцій. Вартість ремонту – 1 мільйон 413 тисяч гривень.

Скандал за скандалом

ТОВ «Поліська логістична компанія», про яку неодноразово писав «Антикорупційний рух Житомирщини», входить у такий собі топ підприємств з негативною історією. Воно вже понад рік утеплює ЗОШ №17 за проектом НЕФКО, проте ніяк не може закінчити об’єкт. Окрім підробки деяких документів, на нашу думку, зокрема в Актах виконаних робіт, журналі виконання робіт, наявний також факт завищення цін у кошторисах на матеріали та роботи. За матеріалами розслідування «Антикорупційного руху Житомирщини» по утепленню ЗОШ №17 було відкрито кримінальне провадження і наразі йде досудове розслідування. За нашою інформацією це підприємство тісно пов’язане з екс-начальником управління капітального будівництва Житомирської міської ради Дмитром Болейко.

Проте попри кримінальні провадження, ТОВ «Поліська логістична компанія» продовжує отримувати підряди. Зокрема у цьому році вона ремонтуватиме актову залу у міській гуманітарній гімназії №23 ім. М.Й.Очерета за 854 тисяч гривень.

Відзначилося і ПП «Скефалд-2», яке здійснювало реконструкцію скверу ім. Ольжича понад рік. Подейкують, що однією з причин нещодавніх обшуків в управлінні комунального господарства були документи по ремонту цього скверу. Підприємство розпочало активно працювати як і більшість вищезгаданих з приходом нової влади – наприкінці 2015 року. Нині ремонтуватиме спортивний майданчик ліцею при ЖДТУ за 1 мільйон 181 тисячу.

Отож такий результат аналізу підприємств, що ремонтуватимуть об’єкти освіти у 2017 році. Як бачимо, більшість з них, з’явилися зовсім нещодавно з мізерним статутним капіталом або почали активно працювати саме з приходом нової команди мера. Чи не за кожною з них, стоїть хтось когорти чиновників або депутатів. Тому й не дивно, що цю каденцію, більшість ремонтів за бюджетні кошти виконуватимуть одні й ті самі. Така ситуація скоріше за все триватиме до нових виборів.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Як у 2017 році гроші освіти поділили
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 14:40:35, 14.08.2017 [Материал]

Скефалд належить заступникові голови Богунської райради

ЗІ. Вата вже кинулась захищати навіть свободівця ))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо