Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Декабрь » 1
antikorZt Як у Житомирі будують бізнес: земельні махінації, депутатство та шашлик

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 16

Як у Житомирі будують бізнес: земельні махінації, депутатство та шашлик

01.12.2017, 13:54:35 2119 4.4 3

Нещодавно увагу житомирян намагались привернути відкриттям оптово—торгівельного комплексу «Ринг», що знаходиться за містом. «Ринг» мав стати гарною альтернативою мережевим гіпермаркетам та конкурентом подібних ринків, в результаті чого, виграти мав потенційний клієнт. Проте наразі під питанням не лише чи будуть там насправді низькі ціни та цікаві пропозиції, під питанням - чи функціонуватиме «Ринг» у майбутньому взагалі, враховуючи ті порушення, які викрила наша громадська організація.

Оптово-торгівельний комплекс будувало ТОВ «Універсал-Продукт», засновником якого є житомирський бізнесмен, власник мережі магазинів «Квара» та підприємства «Вода України» Годердзи Кварцхелія. «Ринг» був відритий  у розпал передвиборчої компанії в сільську раду Оліївської територіальної громади, в яку, до речі, Кварцхелія разом з дружиною балотувалися в депутати, хоча до села відношення вони мають опосередковане. В останній день, коли можна було займатися агітаційною діяльністю, Кварцхелія  влаштував концерт з запрошенням зірок української естради, приурочивши його ніби до дня відкриття оптово-торгівельного комплексу «Ринг», гостей також частували найдовшим в Україні шашликом, а дітей розважали аніматори. Тоді ж громадські активісти зверталися в територіальну виборчу комісію зі скаргою на Кварцхелію як на кандидата в депутати, адже такі дії можна було розцінювати як підкуп виборців.

Та попри те, що підприємець витратив досить таки чималу суму для того, щоб з розмахом відкрити «Ринг» та нагодувати своїх можливих виборців, мандата депутата Оліївської ОТГ йому це не принесло, як і його дружині. Хоча подейкують, що одну людину у депутатський корпусу йому «завести» все ж таки вдалося.

Навіщо йому депутатство?

Слушно було б запитати, для чого успішному підприємцю мандат депутата сільської ради? В ході нашого розслідування нам стало відомо, що одна з земельних ділянок, на якій розміщений «Ринг», за цільовим призначенням має використовуватися для ведення особистого селянського господарства, а не для будівництва. Інша земельна ділянка - площею 3,0147 га, знаходиться у власності Оліївської сільської ради. За неї Годердзі Кварцхелія щомісяця сплачує орендну плату в розмірі 34 тисяч гривень, що на рік складає понад 408 тисяч. Підприємець неодноразово звертався в Оліївську сільську раду з проханням дозволити приватизувати дану земельну ділянку, проте щоразу отримував відмову. Тому його бажання бути одним з депутатів сільської ради цілком зрозуміло.

Цікавим є також і те, що «Ринг» не оформлений належним чином (втім як і готельно-розважальний комплекс «Золоте Руно», власником якого є також Кварцхелія).

На наш інформаційний запит, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області повідомило нас, що станом на жовтень 2017 року не було здійснено реєстрації документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт на об’єктах «Золоте руно» та «Ринг». Разом з тим, управління Держпраці у Житомирській області зазначило, що ТОВ «Універсал-Продукт», яке здійснювало будівництво «Рингу» не отримувало дозвіл на виконання робіт з підвищеною небезпекою та на експлуатацію устаткування з підвищеною небезпекою.

За інформацією від управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, ТОВ «Універсал-Продукт» при будівництві «Рингу» не звертався за видачою технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єкта будівництва з пожежної та техногенної безпеки. Разом з тим, підприємство не подавало декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам з питань пожежної безпеки. Зважаючи на те, що даний об’єкт має на меті обслуговувати велику кількість людей, найменша помилка може загрожувати безпеці відвідувачів.

Отож непогану ідею з будівництвом такого ринку, спаплюжило небажання його власника робити усе згідно чинного законодавства і потурбуватися про безпеку покупців. Тому створення робочих місць, про що постійно говорив Кварцхелія на виборах в ОТГ, чесна конкуренція та інші переваги – це лише гарні слова.

P.S. Ми звернулися в правоохоронні органи, і згодом Житомирська місцева прокуратура повідомила нас, що слідчим відділом Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом проведення будівельних робіт по спорудженню капітальних будівель на земельних ділянках, які призначені для ведення особистого селянського господарства, що може призвести до порушення структури ґрунту та виведення земель із сільськогосподарського обороту.

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Як у Житомирі будують бізнес: земельні махінації, депутатство та шашлик
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
Sharanho
1 Lutique (Sharanho)   • 15:45:15, 01.12.2017 [Материал]

Красавцы
Марио
2 Батхет (Марио)   • 19:57:23, 01.12.2017 [Материал]

Для депутатов никакие законы не писаны
dakar
3 Инспектор Кранник (dakar)   • 00:22:10, 02.12.2017 [Материал]

Спасибо вам за вашу деятельность.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо