Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Январь » 11
antikorZt Бути чи не бути офісному центру в центрі міста?

antikorZt


Оценка: 4.1/5 Голосов: 9

Бути чи не бути офісному центру в центрі міста?

11.01.2019, 11:56:06 1705 4.1 11

У грудні 2017 року в житомирських ЗМІ з’явилася інформація щодо того, що за адресою Київська, 40 мають намір побудувати  7-поверховий торгівельно-офісний центр з підземним паркінгом. Тоді ж головний архітектор міста Юрій Безбородов опублікував на своїй сторінці у Фейсбук проект торгівельно-офісного центру в стилі біо-тек.
 
Проект передбачає підземний паркінг, на першому поверсі будуть об’єкти торгівлі, а інші поверхи – під офісні приміщення. Передбачався також благоустрій прилеглої пішохідної зони, її озеленення та освітлення, облаштування дитячих майданчиків та дворових проїздів.
 
Раніше за адресою вул. Київська, 40 знаходилось двоповерхове приміщення. У 2016 році його придбало ТОВ «Полісся Інвестбуд». Підприємство зареєстроване за цією ж адресою, однак коріння усіх його засновники з Хмельницька. Окрім того, 27 грудня 2017 року підприємство орендувало земельну ділянку за адресою Київська, 40 площею 0,294 га на 5 років.
 
У лютому 2018 року ТОВ «Полісся Інвестбуд», що з Хмельницька, розпочинає підготовчі роботи до будівництва. Тим часом головний архітектор міста Юрій Безбородов повідомляє, що будівництво торгівельно-офісного центру розпочнеться у квітні 2018 року. Однак, станом на сьогодні будівництво зупинилося і робітників там немає.

Ще в грудні минулого року наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» надіслала на управління державного архітектурно-будівельного контролю (далі УДАБК) інформаційний запит дозвільних документів на "Нове будівництво торгівельно-офісного центру за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 40".  Однак, як виявилося, з цим об’єктом не все так просто.
 
У листі УДАБК вказано, що наразі управлінням розглядається питання щодо скасування реєстрації повідомлення про початок виконання підготовчих робіт з «Нове будівництво торгівельно-офісного центру за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 40».
 
Причини для цього дві. По-перше, у період з жовтня-листопада ТОВ «Полісся Інвестбуд» не допускало посадових осіб УДАБК на об’єкт будівництва для  здійснення державного архітектурно-будівельного контролю. За результатами позапланового заходу було складено акт про недопущення посадових осіб, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, надано припис про усунення порушення вимог законодавства та винесено постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.
 
По-друге, ТОВ «Полісся Інвестбуд» не виконав вимоги припису щодо усунення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, під час наступної перевірки не надав документації на об’єкт Нове будівництво торгівельно-офісного центру за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 40».
 
Саме тому УДАБК розглядає можливість скасування реєстрації повідомлення про початок виконання підготовчих робіт на цьому об’єкті. Тож цьому на будівництво не пускають державний архітектурно-будівельний контроль? Невже є що приховувати? На фотографіях видно, що на об’єкті відбулися не лише підготовчі роботи, але і початок будівництва, бо палі вже наявні. При цьому дозволу на початок будівництва не було.
 
За нашою інформацією, жителі прилеглого до будівництва будинку звернулися з заявою до правоохоронних органів. На їх думку, будівництво торгівельно-офісного центру руйнує їх будинок: в квартирах осипається стеля, деінде з’являються тріщини. Цілком можливо, що це результат того, що палі вбивали в землю, а не вкручували, як було необхідно зробити.  
 
Тож поки УДАБК грає з забудовником у бюрократію, страждають житомиряни та їх житло. Зрозуміло, що хмельничанам тут не жити. А житомирській владі, правоохоронним органам, які можуть вплинути на підприємство і на це свавілля, теж ні?
 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 11
garold
1 Кonstantin (garold)   • 12:44:24, 11.01.2019 [Материал]

Не мешай чуваку давать неисполнимые обещания)))
TarasS
2 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 14:35:25, 11.01.2019 [Материал]

"За нашою інформацією, жителі прилеглого до будівництва будинку звернулися з заявою до правоохоронних органів."

І ось тут треба показати скан цієї заяви. Час пішов.
Марио
3 Батхет (Марио)   • 01:50:39, 12.01.2019 [Материал]

Минус в том, что сейчас везде пытаются застраивать центры используя любой клаптик земли вместо расширения простора и побольше зеленых насаждений, сквер с деревьями было бы идеальнее
TarasS
11 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 01:13:23, 14.01.2019 [Материал]

Який ще сквер? Це червона лінія однієї з двох головних вулиць міста.
Юрко
4 Юрій Градовський (Юрко)   • 16:39:55, 12.01.2019 [Материал]

ХмельницькОГО. Невже так важко навчитись грамотно писати?
Юрко
5 Юрій Градовський (Юрко)   • 16:43:59, 12.01.2019 [Материал]

Тепер доведеться одному Шатунову тут відбиватись - Радченка трохи заклинило))
garold
6 Кonstantin (garold)   • 22:59:22, 12.01.2019 [Материал]

Вон и шатунов тю тю...
Юрко
7 Юрій Градовський (Юрко)   • 15:46:12, 13.01.2019 [Материал]

"...що палі вбивали в землю, а не вкручували"

А палі вкручуються?? Цікаво б побачити
garold
8 Кonstantin (garold)   • 16:44:08, 13.01.2019 [Материал]

Вы что не знаете какие в антикоре специалисты по строительству,а сваи бывают буронабивные ,но по ходу оно им не ведомо,главное обеспечить вентилятор.К стати за всё время я не видел там дизел-молота ,если бы там били сваи то та 2х этажная холупа стояла бы в руинах.
Юрко
9 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:01:55, 13.01.2019 [Материал]

Так отож бо)) Якби там лупив дизель-молот, то це було б чути до Києва) Жарт, але люди б не дозволили цього та й здоровий глузд будівельної компанії б не дозволив. А ось палі, що вкручуються - щось нове в будівництві. Радо би познайомився з цією технологією.)
TarasS
10 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 01:11:05, 14.01.2019 [Материал]

Брехливий антикор - на палю!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо