Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Август » 15
antikorZt У Житомирі сквер біля ЗОШ №17 ремонтують благодійники

antikorZt


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

У Житомирі сквер біля ЗОШ №17 ремонтують благодійники

15.08.2019, 10:48:07 3714 4.5 1

Нещодавно наша громадська організація розповідала про те, як у Житомирі відбувається реконструкція території біля ЗОШ №17 без відповідних документів.
21 червня ми опублікували інформацію про те, що 20 червня на сесії Житомирської міської ради було ухвалено рішення щодо виділення з міського бюджету 3 млн 16 тис. 969 грн на реконструкцію території та відновлення фонтану біля школи №17. Через декілька годин після прийняття рішення вже з’явилася техніка, яка почала проводити підготовчі роботи. Хто виконував роботи, на підставі яких документів було невідомо.

У коментарях під нашим дописом у Фейсбуці начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов зазначав, що сквер не відноситься до того проекту, на який виділялися кошти на сесії, хоча сам міський голова пояснив, що: «Ці три мільйони нам потрібні, щоб робити сквер біля школи і щоб ми мали гарну територію біля входу в стадіон. І в цю суму також входить реновація фонтану».

У відповіді ж на наш інформаційний запит начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов взагалі повідомив нам, що реконструкція території благоустрою загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 не виконується у зв’язку з тим, що проектно-кошторисна документація знаходиться на експертизі. Відповідь датована 27 червня.

Однак, попри переконання В’ячеслава Глазунова роботи виконуються.
20 червня 
5 липня
14 серпня
Сам тендер на виконання реконструкції був оголошений через два тижні після початку виконання робіт, а договорів укладений аж 13 серпня, тобто майже через 1,5 місяці після початку виконання реконструкції.


Враховуючи цю інформацію, можна зробити цілком логічний висновок, що підрядник починаючи роботи знав, що саме він «виграє» у тендері, який відбудеться трохи пізніше. В іншому випадку, навіщо приватному підприємству, розуміючи, що попереду чесний тендер і перемогу у ньому може отримати будь-хто, розпочинати реконструкцію за власний кошт?  

Однак, враховуючи те, що більшу чистину робіт підрядник виконав без договору з управлінням капітального будівництва міської ради, а також без проектно-кошторисної документації, дані роботи можна вважати благодійним внеском у розвиток міста приватним підприємством ТОВ УК «Комфорт-Буд».

Ми сподіваємося, що міська влада не буде фальсифікувати документи, та підписувати акти виконаних робіт, які насправді були виконані раніше, ніж укладений договір, тож пропонуємо кошти, які були виділені на реконструкцію території біля ЗОШ №17 перерозподілити на інші потреби міста, а підряднику встановити пам’ятну дошку з подякою від житомирян за безкоштовну реконструкцію території біля навчального закладу.  

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:34:41, 15.08.2019 [Материал]

Завдання ригів - все руйнувати, творити хаос.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо