Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Ноябрь » 8
antikorZt Влада вирішила усі проблеми міста і взялася за будівництво багатоповерхівок

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Влада вирішила усі проблеми міста і взялася за будівництво багатоповерхівок

08.11.2019, 08:47:27 2421 4.2 6

На останній сесії Житомирської міської ради, яка відбулася 31 жовтня, депутати розглядали питання щодо надання КП «Центр інвестицій» в постійне користування земельну ділянку площею 0,78 га на провулку Червоному, 41-а для будівництва багатоквартирного житлового будинку (мікрорайон «Хмільники»).

«Голосів» депутатів на підтримку питання не вистачило. За нашою інформацією, наразі у депутатського корпусу немає чіткого бачення хто саме буде забудовником, а тому з передачею землі в оренду не поспішають. Орієнтовно будуватиметься від 20 до 30 секцій.
Зазначимо, що у грудні 2018 року Житомирська міська рада намагалася продати дану земельну ділянку. Її стартова ціна на той час складала 6 мільйонів 750 тисяч гривень. Земельна ділянка за категорією земля житлової та громадської забудови, а цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури». Тоді аукціон не відбувся, бо не знайшлося бажаючих придбати земельну ділянку.

Що таке рішення Житомирської міської ради дасть житомирянам? Є декілька припущень. Цілком можливо, що будівництво відбуватиметься під гаслом «Усім соціальне житло!». Частина квартир буде видана бійцям АТО, частина – багатодітним родинам або іншим пільговим категоріям. Можливо навіть буде організована кредитна система під молодіжне житло. Решта нерухомості буде продаватися за звичайною ціною.

Що таке рішення Житомирської міської ради дасть місцевій владі? Можливість майже безконтрольно та необмежено вливати кошти у будівництво. Зважаючи на те, що КП «Центр інвестицій» не має власних потужностей, щоб здійснювати будівництво, воно шукатиме інвестора та підрядника. Якась частка коштів буде виділена з бюджету на соціальне житло, однак зважаючи на досвід будівництва нового корпусу гімназії №3, реконструкції стадіону «Спартак», приміщення «Прозорого офісу», вартість яких постійно збільшувалася на мільйони гривень – бюджетна частка теж постійно зростатиме. Та і не здивуємося, якщо у частини працівників міськвиконкому, а, можливо, і депутатів неочікувано з’явиться нова нерухомість. Якщо, авжеж, будівництво  завершать.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 6
Mykhailo
1 Михаил (Mykhailo)   • 12:04:30, 08.11.2019 [Материал]

А школу построить они не думают?
Напомню, на весь район Маликова нет ни одной школы, дети ходят через яр в переполненную 27-ю.
Начали строить школу там при Союзе, да случилось обретение незалежности, туда-сюда, и стройка заглохла, один фундамент в кустах стоит.
garold
2 Кonstantin (garold)   • 10:40:03, 09.11.2019 [Материал]

Школа не приносит прибыль как высотка,а высотка окупается с третьего этажа.Очевидно что КП «Центр інвестицій» и тот кто за ней стоит хочет очень бюджетных денег(
Юрко
3 Юрій Градовський (Юрко)   • 10:59:03, 09.11.2019 [Материал]

Та вчора бурят сказав, що й школи приноситимуть прибуток))
garold
4 Кonstantin (garold)   • 11:06:35, 09.11.2019 [Материал]

Ну да,тому кто строит)))
Юрко
5 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:16:41, 09.11.2019 [Материал]

Ну бурят, звісно, мав на увазі Коломойського. Все за Фройдом
dakar
6 Инспектор Кранник (dakar)   • 15:17:37, 10.11.2019 [Материал]

Предлагаю сделать там чайлдфри микрорайон. И со школой проблема отпадет. И покупателей на квартиры станет больше!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо