Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Ноябрь » 11
antikorZt Замість станції водних видів спорту – чагарники і новобудови

antikorZt


Оценка: 3.9/5 Голосов: 9

Замість станції водних видів спорту – чагарники і новобудови

11.11.2019, 10:47:51 2674 3.9 3

Наша публікація  2017 року «Далеко не допливемо: будівництво станції водних видів спорту» виявилася ледь не пророчою.

Через 2,5 роки Житомир так і не побачив реалізації великого проекту, яким так пишався міський голова Сергій Сухомлин.
Ми вирішили пригадати з чого все починалося і показати, що залишилося від будівництва станції водних видів спорту.
Розмови щодо будівництва обєкту розпочалися ще у 2015 році, коли Сергій Сухомлин був  першим заступником міського голови. У 2016 році був виготовлений проект.
За інформацією Вголос.zt на його виготовлення міська рада витратила 850 тис. 900 грн. Загальна вартість будівництва, якому так і не судилося розпочатися, становила 5 млн 387 тис. 900 грн.

Передбачалося, що крім капітальної споруди та елінгів, які планують збудувати першочергово, буде створений понтон, а також доріжки для змагань. На воді буде розміщено 10 доріжок. Крім того, буде збудовано суддівську вишку – двоповерхове приміщення. В останню чергу має бути збудований амфітеатр, який слугуватиме не лише спортивною трибуною, але й таким собі літнім театром. Там будуть проводити вистави і концерти на водній сцені, а глядачі використовуватимуть амфітеатр як глядацьку залу.

Міський голова Сергій Сухомлин розповідав, що цей проект мав суттєво відрізнятися від попередніх та стати родзинкою нашого міста. Він та його тодішній заступник Матвій Хренов обіцяли зробити так, щоб змагання всеукраїнського масштабу з водних видів спорту проводили у Житомирі, щоб станція була екологічною, гармоніювала з навколишнім середовищем та мала сучасний вигляд. Проте плани, як це зазвичай буває у справах, до яких торкаються руки житомирських чиновників, суттєво відрізняються від реальності.

Будівництво станції водних видів спорту закінчилося одразу після початку підготовчих робіт. Підрядник ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» викопав траншеї. Окрім того, зазначимо, що для того, щоб розпочати будівництво підряднику також необхідно було зрізати 30 дерев. Тоді начальник управління капітального будівництва Дмитро Мамрай розповідав:
«Якщо необхідно зрізати 30 дерев, то однозначно потрібно висадити 60 нових. Усю територію навколо станції водних видів спорту необхідно облагородити. Там не має бути чагарників, вона повинна виглядати як заклад європейського зразка. Коли до нас приїдуть спортсмени з усієї країни, вони мають бути враженими таким спортивним комплексом та територією навколо нього».

Дерева зрізали, а от нові ніхто так і не висадив. На цьому будівництво, власне, і закінчилося.

Травень 2019 року

Листопад 2019 року


У 2016 році Сергій Сухомлин розповідав про плани запуску станції водних видів спорту через рік

У травні 2017 року ми повідомляли, що підрядник отримав від УКБ коштів на суму майже 630 тисяч гривень, при цьому  фактично виконано робіт було на суму 24 904 грн 06 коп. Тобто підприємство отримало кошти за роботу, яку не виконувало насправді.

Пізніше правоохоронці підтвердили нашу інформацію та відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата, або заволодіння майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовим становищем).
Також за позовом Житомирської місцевої прокуратури господарським судом Житомирської області визнано недійсним договір підряду щодо будівництва станції водних видів спорту в м. Житомирі, укладений між ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» та управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради на загальну суму 4,3 млн грн. 

Установлено, що сама тендерна процедура, а також укладений за її результатами договір суперечать вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» та Цивільного кодексу України. Зокрема, в частині методики розрахунку найвигіднішої тендерної пропозиції, обсягу виконання робіт та порядку їх оплати, гарантійних термінів експлуатації об’єкту тощо.

Зазначені вище 630 тисяч гривень підприємство мало повернути Житомирській міській раді згідно з рішенням суду ще у лютому 2019 року.
Зараз від будівництва станції водних видів спорту залишилися лише чагарники, ледь помітні траншеї, а ще новобудови навколо.
Будівельний паркан та вагончик підрядник вивіз ще у 2017 році. Однак коштів, які були витрачені на проектно-кошторисну документацію вже не повернеш, зазначає голова ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» Євгеній Демчик.
«Насправді прикро, що такий проект не вдалося реалізувати у Житомирі.  Але виникає наступне питання: чому, якщо міська влада бачила такий серйозний потенціал, не оголосила ще один тендер на будівництво станції водних видів спорту? Проект, на який витратили бюджетні кошти, зараз вже нікому не потрібний. Хто відповідатиме за ці гроші? Чи, можливо, проект виконувався лише заради проекту, без прицілу щось насправді будувати? Цікаво, що ні міський голова, ні його підлеглі про цей проект вже не згадують. Роблять вигляд, ніби його і не було зовсім».

 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
Mykhailo
1 Михаил (Mykhailo)   • 18:51:02, 11.11.2019 [Материал]

Городничий ... Да если спросят, отчего не выстроена церковь при богоугодном заведении, на которую назад тому пять лет была ассигнована сумма, то не позабыть сказать, что начала строиться, но сгорела. Я об этом и рапорт представлял. А то, пожалуй, кто-нибудь, позабывшись, сдуру скажет, что она и не начиналась.
Mykhailo
2 Михаил (Mykhailo)   • 18:51:52, 11.11.2019 [Материал]

Городничий. Да разметать наскоро старый забор, что возле сапожника, и поставить соломенную веху, чтоб было похоже на планировку. Оно чем больше ломки, тем больше означает деятельности градоправителя. Ах, Боже мой! я и позабыл, что возле того забора навалено на сорок телег всякого сору. Что это за скверный город! только где-нибудь поставь какой-нибудь памятник или просто забор — черт их знает откудова и нанесут всякой дряни! (Вздыхает.)
Hasan
3 Олександр (Hasan)   • 22:16:05, 11.11.2019 [Материал]

Не построили за 5 - так теперь построят за 35!
Profit!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо