Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Март » 6
antikorZt Обласна влада поставила хрест на лікарні №2?

antikorZt


Оценка: 2.8/5 Голосов: 9

Обласна влада поставила хрест на лікарні №2?

06.03.2020, 12:49:19 2532 2.8 4


Протягом останніх декількох тижнів питання надання статусу опорності лікарні №2 порушувалося не один раз.

Наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» вперше звернулася до депутатів Житомирської міської ради 11 лютого 2020 року. З того часу відбулося не одне засідання постійних комісій, засідання виконкомів наближених до Житомира ОТГ, позачергова сесія Житомирської міської ради, де депутати звернулися до Кабінету міністрів щодо внесення змін до його розпорядження та внести КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» до списку опорних лікарень Житомирської області. Питання набуло широкого розголосу та громадського резонансу. Зверталися місцеві депутати також і до обласної ради, а також до госпітальної ради, засідання якої відбулося 3 березня.
Голова ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» Євгеній Демчик був присутній на засіданні госпітальної ради і його бачення ситуації ви можете почитати за посиланням.

Річ у іншому. 3 березня, міський голови Сергій Сухомлин на своїй сторінці у фейсбук опублікував допис, де повідомив, що КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» внесена у передній список з 6 лікарень області, з яких після додаткового аналізу потужностей медичних закладів, буде обрано 3. Допис мера був оптимістичний, і можна було потішитися, але є одне але.

Того ж дня, у канцелярію міськвиконкому Житомирської міської ради надходить лист від Житомирської обласної державної адміністрації, який стосується звернення щодо включення до переліку опорних лікарень Житомирського госпітального округу КП «Лікарня ім.В.П.Павлусенка». Заступник голови адміністрації Наталія Остапченко повідомляє, що закладу рекомендовано зосередити основні зусилля на укладанні угод за програмою медичних гарантій та розглядати можливості використання ЗУ «Про співробітництво територіальних громад» для підтримки сусідніми ОТГ. Іншими словами – статусу опорності не буде.


Як ми зазначали раніше, згідно з загальним рейтингом (див. таблицю), найвищий бал серед лікарень Житомирської області отримала центральна міська лікарня №1 – 225. На другому місці – центральна міська лікарня №2 – 141 бал. Такий значний розрив був забезпечений тим фактором, що після передачі пологового будинку у підпорядкування області, лікарня №2 не приймає пологи. Також  у лікарні №2 не приймають такої кількості пацієнтів з інсультами та інфарктами, бо згідно з діючими наказами, саме у лікарні №1 діяв інсультний центр.
Та попри це, лікарня все одно отримала одну з найвищих оцінок у рейтингу. Лікарня імені Віктора Павлусенка у своєму розпорядженні має технічні ресурси міжнародного рівня. Зокрема, це стосується обладнання, яке знаходиться в кардіологічному відділені. Сильну базу забезпечують хірурги, які щорічно виконують близько 5000 тисяч операцій, та травматологи, до яких у минулому році звернулося більше 11 тисяч осіб. Окрім того, лікарня №2 успішно займається реабілітацією хворих в умовах фізіотерапевтичного відділення. Щорічно відділення ставить на ноги (в прямому і переносному сенсі) 40 тисяч осіб.
Тож чому обласна влада вперто не чує думку обласного центру і чому місцеві депутати залишити питання на самоплив?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
danza
1 Светлана (danza)   • 14:14:10, 06.03.2020 [Материал]

"Сами создаем проблемы, сами их и преодолеваем".
Зато есть видимость продуктивной работы, и премии есть под что получать, материальную помощь и зарплаты, равные годовой минималке!
Хорошо устроились!
telefon
2 джавахарлал нюру (telefon)   • 15:10:16, 06.03.2020 [Материал]

Тётку, которая по своей тупости или ленности прогавала своевременно поднять вопрос о включении б-цы №2 в список опорных, лишили ЧАСТИ ПРЕМИИ, вместо того, чтобы уменьшить оклад, премии лишить на 100% до восстановления справедливости. А ещё лучше - гнать взашей с тёплого насиженного местечка.
За вред, причинённый громаде.
danza
4 Светлана (danza)   • 21:53:12, 06.03.2020 [Материал]

https://freshnews.zt.ua/news/bolee-700-tysyach-griven-ubytkov-v-rastrate-byudzhetnykh-sredstv-podozrevayut-zamestitelya-mera-mari/
Эта тетка еще и убытки нанесла буджету своим халатным отношением "Заместитель мэра Житомира подозревается в служебной халатности, из-за которой бюджет понес убытки". Сидит себе на теплом месте, еще и премии получает. Работница... И сколько таких случайных людей во власти? Не менее 80%... Беда.
И ничего...
telefon
3 джавахарлал нюру (telefon)   • 15:12:59, 06.03.2020 [Материал]

И ещё: интересно было бы на страницах ЖЖ послушать эту "работницу народной медицины" о том, сама ли она прогавала со второй горбольницей или получила указивку от начальства свыше.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо