Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Сентябрь » 26 » 14:17:49

Коростень приглашает на деруны

26.09.2008, 14:17:49 12543 5
Коростень приглашает на деруны

27 сентября в городе Коростень (Житомирская область) пройдет Международный фестиваль дерунов. Фестиваль проводится впервые, но его организаторы хотят, чтобы он стал традиционным.

Как сообщили «Журналу Житомира» в горсовете Коростеня, мероприятие должно было проходить 20 сентября, однако из-за дождливой погоды его перенесли. Завтра, в субботу, он пройдет в парке отдыха им. Островского.

В рамках праздника состоятся конкурсы на лучший плакат о дерунах, лучший рецепт дерунов, лучший и вкусно испеченный дерун, лучшую песню, стихотворение, анекдот, комичную историю о дерунах. Победителей конкурсов ожидают призы.

В празднике примут участие гости из разных регионов Украины и из-за рубежа. По предварительным данным, будет развернуто 46 торговых точек в украинском стиле.


Шановні гості нашого міста!

У туристично привабливому місті Коростені Житомирської області відбудеться Міжнародний фестиваль дерунів. Ми очікуємо на участь у ньому туристів зі столиці та інших міст України, значної кількості журналістів, кулінарів з багатьох регіонів країни, а також з Польщі, Білорусії, Росії, Молдови, Ізраїлю та інших країн.

Запрошуємо Вас до участі у фестивалі. Тим самим Ви сприятимете подальшому розвиткові Коростеня, як одного з багатьох культурно-туристичних центрів нашої країни.

Спонсори свята допомагатимуть проведенню фестивалю фінансово, або постачанням власної продукції за символічними цінами.

У свою чергу місто Коростень гарантує спонсорам солідну рекламну і медійну підтримку у межах міста, в обласних та деяких центральних ЗМІ. Очікуємо і на участь у висвітленні перебігу фестивалю провідних вітчизняних засобів масової інформації.

Серед організаторів фестивалю: виконавчий комітет міської ради, громадські організації міста: « Жіноча рада», об’єднана спілка голів вуличних та будинкових комітетів, Агенція УНІАН, провідні вітчизняні фірми торгова марка «Олія. Чумак-Золота» українські традиції смаку, компанії «Кернел-Трейд» та торгова марка «Олімп».

Розпочнеться фестиваль конкурсом на найкращий транспарант, славлячий деруни. Відбудеться також конкурс серед місцевих письменників на кращий твір про деруни. Головне змагання фестивалю – конкурс на найкращий дерун. Взяти участь в ньому зможе кожен бажаючий, впевнений, що зможе конкурувати на рівні з досвідченими майстрами кулінарної справи.

Ввійти до складу журі та бути дегустатором зможе кожен бажаючий. Для цього потрібно за 50 гривень придбати карточку-бейдж дегустатора. Карточка надасть можливість скуштувати, як мінімум по одному деруну в кожній торговій точці фестивалю. Також і самі дегустатори зможуть брати участь у конкурсі «Кращий дегустатор». Скуштував дерун, поставив оцінку в анкеті – отримуй талончик з штампом. Переможуть ті, хто активніше всіх дегустував.

Ну, і нарешті, змагання Дерунярського триборства:
  • - кидання дерунів в миску зі сметаною з 5 метрів;
  • - кидання картопляного «чуда» в конкурента з 5 метрів;
  • - кидання деруна на відстань.

Для повного щастя можна буде взяти участь на кращий анекдот, вірш, пародію на народну пісню і на смішну історію. Звичайно, все має стосуватися теми дерунів.

Отож, Коростень готується до фестивалю , запасаючись картоплею.

Ви матимете нагоду не лише скуштувати національні українські страви та відвідати виступи різноманітних фольклорних колективів, але й взяти безпосередню участь у конкурсах і змаганнях фестивалю, рекламуючи кулінарні шедеври. Завітайте, буде цікаво!

Початок свята з 11.00

За додатковою інформацією звертатись за контактними телефонами: 8(04142) 4-11-88, 4-20-06; 4-20-15, 4-15-06

E-mail: [email protected], [email protected];


Тэги: Коростень, деруны, фестиваль

Схожі новини:


Комментариев: 5
mighty
1 Сергей (mighty)   • 18:07:00, 27.09.2008 [Материал]

Кто-нибудь был там? Расскажите, а то я, из-за болезни, не попал в Коростень.
Fedya
2 Fedya (Fedya)   • 19:56:12, 27.09.2008 [Материал]

Володимир Васильович - найкращий мер у Житомирський області!
Dirty
3 Dirty (Dirty)   • 22:53:22, 27.09.2008 [Материал]

я был....доволен что слон.....деруны в ближайший месяц есть не буду ;)))

фест просто супер!!!!!....все какие-то добрые...веселые....много украинского....немеряно дерунов.....по смешным ценам.....учавствовал в конкурсе - проипал, но все равно приятно....

вроде бы самый обычный райцентр....а как далеко Житомиру даже до него.....потому что после этого феста мы поехали домой в глобал...мля небо и земля....

RaID
4 Сергей (RaID)   • 22:55:32, 27.09.2008 [Материал]

Dirty, даёшь фотоотчёт с дырунами? smile
Dirty
5 Dirty (Dirty)   • 23:19:22, 27.09.2008 [Материал]

да мы много и не фоткали...так, с плакатами типа "деруни всіх країн єднайтесь!" или "хай живе дерун"...
если оч надо, то в понедельник попрошу любимую чтобы сбросила
Оголошення на ЖЖ інфо: