Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2009 » Май » 8 » 17:30:07

В Житомире на военном кладбище прошел митинг-реквием ко Дню Победы

08.05.2009, 17:30:07 7612 2
В Житомире на военном кладбище прошел митинг-реквием ко Дню Победы

В Житомирі пройшли урочистості на передодні найвеличнішого свята - Дня Перемоги.

На Смолянському військовому кладовищі відбувся мітинг-реквієм присвячений 64 річниці мирної весни. Віддати шану пам’яті загиблим і вшанувати честь живих учасників бойових дій прийшли представники усієї громади Корольовського району та керівники міста.

64-ту річницю з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників в Житомирі відзначили мітингом-реквієм та покладанням квітів до пам’ятного знаку Героїв-визволителів, що розташований на Смолянському військовому кладовищі.

Серед тих, хто прийшов цього дня віддати честь борцям фронту та тилу представники місцевих органів влади, громадських організацій, трудових колективів. Вклонитися пам’яті дідів, прадідів прийшли сюди і юні житомиряни. І звісно ж ветерани - живі свідки тих пекельних боїв.

83-річний Іван Донцов за станом здоров’я на війну не взяли, проте весь цей час працював в Ростовській області шахтарем, каже врятував не одне життя від завалів лави. 9 травня 1945 року дізнавшись про перемогу Радянських військ над фашизмом план по видобутку вугілля перевиконав.

Героїв-визволителів, котрі загинули на війні вшанували хвилиною мовчання, представники духовенства відслужили літургію. Міська та районна рада подякували живим свідкам тих подій за їхній героїзм, мужність та відвагу.

Тэги: кладбище, Житомир, митинг, день победы
   По матеріалам: ТРК Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 2
alex_55
1 Alex (alex_55)   • 22:13:12, 08.05.2009 [Материал]

Помню, подобные митинги к Дню Победы проходили на русском кладбище где было много могил погибших в той войне. А сейчас хоть там ухаживают за могилами?
жЫдобандЕровец
2 Maks (жЫдобандЕровец)   • 01:26:09, 09.05.2009 [Материал]

10 лет назад митинги на русском кладбище еще проводились, насколько я помню.
Оголошення на ЖЖ інфо: