Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Октябрь » 12 » 11:16:15

Електронна система обслуговування пацієнтів повинна працювати у всіх медичних закладах Житомира   PR  

12.10.2015, 11:16:15 5881 6
Електронна система обслуговування пацієнтів повинна працювати у всіх медичних закладах Житомира

Вже більше як 1,5 роки у поліклініці №2 ЦМЛ №1 м Житомира успішно працює електронна система реєстрації хворих. 

Відтепер історія хвороби пацієнта вноситься у електронну базу, а на прийом до лікаря можна записатися по телефону та за допомогою мережі Інтернет. 

Така ініціатива належала колишньому завідуючому поліклінікою, кандидату в депутати обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павлу Журбенку. Саме під його керівництвом ідея була розроблена та реалізована.

Медик згадує, як система розпочинала свою роботу. Для цього, каже Журбенко, довелося провести мережу високошвидкісного Інтернету по всій поліклініці та забезпечити комп’ютерами кабінет кожного лікаря і реєстратуру. Так як з міського бюджету фінансування на такі нововведення передбачено не було, залучалися кошти спонсорів.

«Спочатку до бази медсестри вносили лише паспортні дані, інформацію про місце проживання пацієнта. Всю історію хвороб одразу перенести було просто неможливо, адже постійний контингент поліклініки налічує більше 80 тис. осіб.  Ми розділили прийом на дві частини: первинний – щоб до лікаря могли потрапити люди з гострою патологією, і ті, хто приходять вперше із певною проблемою, та вторинний – плановий, під час якого продовжуються чи закриваються лікарняні листи. Тепер коли людина звертається у поліклініку, в реєстратурі шукають її дані в базі. Якщо інформації про пацієнта немає – її одразу заносять при зверненні, таким чином поповнюючи реєстр. І в подальшому, медсестри дані про обстеження пацієнта вносять  вже не  до паперової картки, а до електронної бази. Окрім того, на вторинний прийом до лікаря можна записатися безпосередньо у нього в кабінеті, узгодивши з ним число і дату», – розповів Павло Журбенко.

Для пацієнта позитив полягає у тому, що пацієнт може безпосередньо контактувати з лікарем в будь-який зручний час. Окрім того, йому не потрібно іти в реєстратуру, стояти в черзі, брати талон, таким чином економлячи свій час та нервову систему.

Плюси для лікаря – він може контролювати відвідування та раціонально розподіляти своє навантаження. Також система дає змогу вести більш ефективну профілактичну роботу та можливість як для лікаря, так і для пацієнта, контролювати перебіг захворювання та лікувального процесу.

«Перед початком робочого дня медсестра відкриває потрібний розділ і каже лікарю скільки пацієнтів цього дня записані на прийом. Окрім того, всі комп’ютери об’єднані в одну систему і головне те, що під’єднані до Інтернету. За необхідності можна «підняти» інформацію про всі лабораторні дослідження і консультації пацієнта з вузькими спеціалістами та лікарські призначення. А якщо людині потрібні якісь лікарняні виписки – то їх можна одразу роздрукувати», – розповідає старша медсестра поліклініки №2 Тетяна Соколовська.

Записатися на прийом можна через вікно реєстратури, по телефону та навіть через Інтернет. Зробити крок до відвідування лікаря, не відходячи від монітору комп’ютера, можна зробивши кілька простих кроків. Для цього варто перейти за посиланням clinica2.munis.com.ua, зареєструватися, обрати необхідне відділення. Після цього на екрані з’являться вільні дата і час, коли можна потрапити до лікаря.

Паперові медичні картки часом зникають, губляться, а при системі електронного реєстру пацієнтів це неможливо, говорять розробники програми. Нею можна користуватися в мережі закладів охорони здоров’я, в яких вона встановлена, що гарантує збереження особистих даних пацієнта.

Павло Журбенко вважає, що така система повинна працювати у всіх медичних закладах Житомира. Це один з ключових напрямків, які потрібно і можна зробити на місцевому рівні в питанні реформування медицини. 

Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»
Фотографії:
Електронна система обслуговування пацієнтів повинна працювати у всіх медичних закладах Житомира

Тэги: Журбенко, Блок Петра Порошенка, выборы 2015

Схожі новини:


Комментариев: 6
Леди
1 Леди (Леди)   • 11:34:40, 12.10.2015 [Материал]

Ну не доступна веб-сторінка clinica2.munis.com.ua, навіщо видаляти попередній коментар...
garold
2 Кonstantin (garold)   • 11:41:52, 12.10.2015 [Материал]

Первый раз слышу,что то плохо они её внедрили,или просто Журбенко идёт на выборы ?
Леди
3 Леди (Леди)   • 11:53:56, 12.10.2015 [Материал]

Дійсно, якась брехня...під вибори...
grungecat
4 Ли (grungecat)   • 12:08:12, 12.10.2015 [Материал]

Заработал сайт.
Scalpel
5 Альберт (Scalpel)   • 13:50:48, 12.10.2015 [Материал]

толку с этого, если там работы непочатый край
Arina1985
6 Арина (Arina1985)   • 20:56:35, 12.10.2015 [Материал]

О чем идет речь? Вы посмотрите на престарелых теток, сидящих в регистратуре. Им часто западло просто на вопрос ответить, а не то, что хотя-бы элементарно телефон поднять. И они будут осваивать электронную науку? Сомневаюсь... Есть ли компьютера на это все? Интернет? А самое главное - есть ли желание это внедрять?
Оголошення на ЖЖ інфо: