Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2015 » Июль » 20 » 13:50:40

У Житомирі учасники АТО з родинами відпочили у мотузковому парку     Реклама  

20.07.2015, 13:50:40 5065 2
У Житомирі учасники АТО з родинами відпочили у мотузковому парку

Представники близько 20 сімей учасників АТО з Бердичівського району розважалися на території мотузкового парку у Житомирі.

Безкоштовні сертифікати на відвідування майданчика бійці отримали завдяки ініціативі очільника Житомирського обласного госпіталю для ветеранів війни, члена партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павла Журбенка.

Він звернувся із відповідним проханням до Ірини Чевської - голови правління міського туристичного клубу «Полісся», який і облаштував спортивно-оздоровчий туристичний комплекс. У «Поліссі»  ідею підтримали і вже цими вихідними дітлахи, дружини та й самі учасники АТО долали перешкоди мотузкової траси.

Дворічний Ваня чекав на повернення татка із зони АТО протягом 7 місяців. Сьогодні вони разом відпочивають на березі Тетерева. Траси мотузкового парку поки хлопчику не під силу, тому він, під наглядом мами, грається на батуті. Марина ж переконана, спільний активний відпочинок корисний для сімей учасників АТО.

«Такі прогулянки позитивним чином впливають на чоловіків, які повертаються з АТО. Окрім того, це корисно і для їхніх сімей. Це адаптація, відпочинок. Саме такого відпочинку нам держава не надає, тому ми дуже раді, що з’явилася можливість спільно провести тут час. Це допомагає зблизитися і вирішити якісь моральні проблеми», – поділилася Марина Рода.

Запрошення до мотузкового парку були надані обласній спілці учасників та ветеранів АТО «Схід». Перший заступник голови правління організації Валентин Доброхотов приїхав на відпочинок з дружиною і сином. Доки син готується долати перешкоди траси, батько ділиться першими враженнями.

 «Павло Журбенко – наш друг, брат, за його сприяння ми приїхали сюди. Дали нам чудову можливість морально, фізично відпочити. Діти лазять, батьки сміються. Це емоційна розрядка для хлопців, тих хто вже демобілізувався. Хай люди трошки віддихають від тої дійсності, яка на Сході відбувається. Тут сьогодні є і зовсім маленькі, і старші дітки. Зараз вони граються, а потім батьки полізуть, щоб трохи діти посміялися», – розповів Валентин Доброхотов.

Організація отримала близько 200 запрошень. За словами першого заступника голови правління  обласної спілки учасників та ветеранів АТО «Схід», цього разу дістатися до Житомира допоміг народний депутат Олександр Ревега. Він надав автобус, який відвіз сім’ї з Бердичева до житомирського гідропарку і назад.

«Якщо хтось хоче окремо їхати, ми даємо сертифікати, вони їдуть. А в основному ми організовуємо групи, як от сьогодні – це сім’ї з Бердичівського району. Наступні будуть Романівський, Чуднівський, Андрушівський, Попільнянський, Ружинський», – зазначив Валентин Доброхотов

Головний лікар обласного госпіталю для ветеранів війни і ініціатор такого проекту Павло Журбенко каже: чути, як вони разом з рідними сміються – це свідчення того, що пророблена робота дає результати.

«Все це вдалося організувати завдяки розумінню і підтримці Ірини Чевської. Я як лікар знаю, наскільки важливий третинний рівень реабілітації. Поділився своїми думками з нею. Вона залюбки погодилася допомогти. Ця програма довготривала і не обмежується цим літом.  Взимку тут будуть дещо інші траси, але в принципі вони будуть працювати», – розповів Павло Журбенко.

Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»









































Тэги: Житомир, участники АТО, Блок Петра Порошенка, Солідарність

Схожі новини:


Комментариев: 2
MOKRIZZONNI
1 Павло Мокрицький (MOKRIZZONNI)   • 15:47:07, 20.07.2015 [Материал]

Ініціатива турклуба однозначна позитивна, враховуючи його власний фін.стан!
пс: >очільника Житомирського обласного госпіталю ....
В українській мові немає і ніколи не було слова "очільник", це словоблудіє сучасних журналюг-фарисеїв.
garold
2 Кonstantin (garold)   • 17:03:03, 20.07.2015 [Материал]

Очередное нехорошее человечеще пытается залезть туда где оно не должно быть!
Оголошення на ЖЖ інфо: