Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Август » 12 » 18:10:03

Людям на візках має бути зручно пересуватися містом, - Сергій Сухомлин     Реклама  

12.08.2015, 18:10:03 5569 6
Людям на візках має бути зручно пересуватися містом, - Сергій Сухомлин

У Житомирі на залізничному вокзалі відкрили «Станцію доступності» для маломобільних груп населення.

Щоб зробити вокзал доступним для людей на візках, центральний і допоможні входи та виходи обладнали системою пандусів, переобладнали парапети та бордюри, облаштували паркувальне місце. В самому приміщенні вокзалу для зручності людей з особливими потребами облаштували санвузли, розмістили інформаційну довідку та переобладнали каси. 

Про це повідомляє прес-служба Сергія Сухомлина.

Депутат міської ради Неля Ковалюк говорить: робота ведеться давно та системно, переобладнують залізничні вокзали та станції по всій Україні.
 
"Започаткував усе це Департамент безпеки руху Міністерства інфраструктури, зокрема директор департаменту - Микола Горбаха і його заступник В’ячеслав Дідківський. У нашому місті робота з доступності об’єктів соціального побуту ведеться постійно, і багато керівників вже розуміють, що доступність для маломобільних груп населення це просто вимога часу",- говорить Ковалюк.

Проте, часто людей на візках хвилює навіть не відсутність дороги чи необладнаний транспорт. Основним питаннями є - як вийти з дому.

"Ось зараз йде закупівля квартир учасникам АТО, які, наприклад, мають інвалідність, то їм потрібні спеціально обладнані квартири, яких по Житомиру я ще не бачила. І це є проблема. Тому ці квартири повинні зразу бути обладнані так, щоб забезпечити доступність людині до всіх кімнат у квартирі та вихід на вулицю. І вже потім, ми можемо говорити про понижені бордюри та транспорт",- додає депутат.

За словами першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, на ремонтні роботи на залізничному вокзалі у Житомирі було витрачено близько 100 тисяч гривень. Почали взимку. У планах Сухомлина згодом зробити доступним увесь Житомир:

"Нам вдалося сьогодні зробити наш залізничний вокзал доступним для маломобільних груп населення. Також мами з дитячими візочками  можуть безперешкодно користуватися тими самими пандусами, які зроблені для людей на візках. Також у проекті реконструкції центральної частини міста, у плані заміни тротуарів та нової організації дорожнього руху,  ми вже закладаємо нові принципи, щоб люди на візках мали можливість пересуватися і по тротуарах, і по пішохідних переходах", - зазначив Сухомлин.




 

Тэги: пандус, Сухомлин, Житомир, ЖД вокзал, Солідарність

Схожі новини:


Комментариев: 6
коррупционер
1 владимир (коррупционер)   • 18:21:59, 12.08.2015 [Материал]

Я незнаю владельцами чего являются наши депутаты да,но начать надо с себя.Сделать свой бизнес комфортным для людей с особыми потребностями.И самому де сесть в кресло и проверить этот пандус на то насколько он соответствует своему назначению.

Это будет другой разговор.
mikser777
3 Mike (mikser777)   • 22:15:52, 12.08.2015 [Материал]

в точку, Украина же его кинотеатр?
http://zhytomyr.osp-ua.info/gallery/gal1/big/kinoteatr-ukraina.jpg
Вот тут отлично видно, как легко человек на каляске может подняться по ступенькам (на самом деле нет).
wuiKO
2 wuiKO (wuiKO)   • 18:40:26, 12.08.2015 [Материал]

Сергій Сухомлин ти балабол і голосувати за тебе не буду і нікому не раджу!!! По місту важко пересуватись по тротуарам, особливо після дощу, а про інвалідів взагалі мовчу!!! Яма на ямі!!! В дворах житлових будинків роками ніхто не ремонтує дороги а тротуари тим бильше!!!! А коли ремонтують то ремонтують не як для себе, а як не відомо для кого - тяп ляп і все!!!!
ukraina1528
4 ukraina15 (ukraina1528)   • 08:57:26, 13.08.2015 [Материал]

Комфортно людям на колясках? Да как эти люди доедут до вокзала? У нас бордюры полметровые, троллейбусы такие, что сам еле заходишь, так еще и ступеньки в них разделены перилой.
То есть, по сухомлину получается, что на вокзале всем комфортно, но как доехать до этого самого вокзала, его не волнует. Власть. Идиоты.
Voice
5 soon2017 (Voice)   • 11:22:43, 13.08.2015 [Материал]

кака така "прес-служба Сергія Сухомлина , уже есть такая служба !?
И каким боком Сухомлин ко всему происходящему,он же заяву на звільнення написал; живо дело Дебоя- пиариться и ленточки перерезать...
новый человек-гибрид ДебоСух
khrusch
6 Хрущ (khrusch)   • 19:46:49, 13.08.2015 [Материал]

Так млын же сухой, что с него взять.
Оголошення на ЖЖ інфо: