Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Сентябрь » 16 » 15:31:45

​Павло Журбенко: Рада збільшила фінансовий поріг поточних закупівель для бюджетних установ до 200 тис. грн   PR  

16.09.2015, 15:31:45 3735 0
​Павло Журбенко: Рада збільшила фінансовий поріг поточних закупівель для бюджетних установ до 200 тис. грн

З проханням ініціювати закон, який збільшить фінансовий поріг поточних закупівель для бюджетних установ до 200 – 300 тис. грн., до народних депутатів ще у квітні цього року звертався головний лікар Житомирського обласного госпіталю для ветеранів війни, член партії  “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Павло Журбенко.  

15 вересня Верховна Рада ухвалила відповідний закон – «Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції» (законопроект №2087а).

Ще навесні Журбенко наголошував, значні інфляційні процеси та відсутність змін у законодавстві призвели до низки проблем у проведенні поточних закупівель та ремонтів приміщень бюджетної сфери. Законодавство обмежувало суму, яку може витрати бюджетна установа на поточні закупівлі та ремонти, до 100 000 гривень. Перевищення цієї суми змушувало бюджетні організації проводити тендери згідно чинного законодавства.

«Якщо раніше продукти та медичне обладнання закуповувалися за прямими договорами (бо вартість на рік не перевищувала 100 тис), то на даний час, через здорожчання продукції, доводиться проводити тендерні закупівлі по кожному виду товарів: яйця, цукор, олія, картопля, медичне обладнання – все окремо. Це ж стосується і поточних ремонтів бюджетних закладів», – зазначав член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павло Журбенко.

Ухвалений напередодні закон, збільшив для бюджетних установ фінансовий поріг закупівель товарів і послуг до 200 тис. грн, а робіт – 1,5 млн.грн.

«Метою прийняття Закону є значне зниження корупційних ризиків, встановлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження при проведенні процедур державних закупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі у процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи державних закупівель до міжнародних стандартів», – йдеться у пояснювальній записці.

Окрім цього, вважає Павло Журбенко, ухвалений закон зменшить вплив бюрократичної машини у питанні закупівель і дасть можливість керівникам бюджетних установ оперативно приймати важливі управлінські рішення та швидко вирішувати проблеми, які виникають в ході роботи закладів.

Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»

Тэги: Журбенко, Блок Петра Порошенка, выборы 2015, Солідарність

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: