Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Ноябрь » 4 » 19:22:35

Сергій Сухомлин проти здачі пам'ятки архітектури в оренду за одну 1 гривню   PR  

04.11.2015, 19:22:35 3882 7
Сергій Сухомлин проти здачі пам'ятки архітектури в оренду за одну 1 гривню

1 гривня в рік - саме за таку суму Житомирский виконком хоче відати в оренду приміщення маєтку Філіпова, більш відомого житомирянам як старий РАГС. 

Відповідний проект рішення опубліковано на сайті міської ради 4 листопада. 

Проти такого рішення міської влади виступив голова Житомирського обласного осередку ВО «За помісну Україну» Олександр Батанов.

Чоловік каже вже більше року в приміщенні маєтку Філіпова планують створити Український дім. Більш того за словами Олександра Батанова рада Українського дому вже представила попередній план роботи, який почнуть виконувати, щойно в Житомирі буде створено Український дім.

«Планувалось відкриття інтелектуального клубу, де б навчались дітки нашого міста, шаховий клуб, проведення різних заходів до історичних дат, створення музею старожитностей, які є в університеті Івана Франка. І я думаю з нами поділились би частиною експонатів для Українського дому», - каже голова Житомирського обласного осередку ВО «За помісну Україну» Олександр Батанов.
 
За створення Українського дому виступає і перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин. Перший заступник мера переконаний це дасть можливість об’єднати усі національні меншини, які є в нашому місті.
 
«Ми вже давно говоримо про створення в місті Українського дому. Що це за Дім. Це приміщення, яке об'єднало б у собі всі національності, всі національні громади, які проживають у місті Житомирі, під дахом Українського дому. Це можуть бути і чехи, і словаки, це можуть бути громадські організації, які пов'язані з ромами, азербайджанцями, з вірменами. Нам необхідно об'єднати їх в одному будинку. Там є два прекрасних зали, де можна проводити вечори камерної музики, поезії, виставки фотографій, виставки картин. І в суботу і неділю паралельно проводити розписи і весілля. Це жодним чином не заважає. Але цим має займатися місто. Тому що місто, тільки за останніх два роки вклало більше півтора мільйона гривень в ремонт цієї будівлі. І зараз, відремонтувавши цю будівлю ми просто хочемо передати її управлінню юстиції. Ось цього допустити не можна», - вважає Сергій Сухомлин.

Сергій Сухомлин переконаний, після ремонту, в який було вкладено майже півтора мільйони гривень платників податків, віддавати пам’ятку архітектури в оренду за одну гривню на рік – абсолютно неправильно.
 
«Я ще рік тому рекомендував і наполягав на тому, щоб віддати цю будівлю під Український дім. І ми збирали близько 10-12 громадських організацій на круглі столи. Вони виступали саме з тим, щоб віддати цю будівлю під український дім. І кілька днів тому пройшла ця комісія з оренди, яка рекомендувала віддати цю будівлю управлінню юстиції за одну гривню. Для мене ця ситуація категорично незрозуміла», - каже перший заступник Житомирського міського голови.

Сергій Сухомлин переконаний: міська влада не повинна допустити здачі в оренду пам’ятки архітектури за одну гривню. 

Прес-служба Сергія Сухомлина

























Фотографії:
Сергій Сухомлин проти здачі пам'ятки архітектури в оренду за одну 1 гривню

Тэги: Сухомлин, загс, выборы 2015

Схожі новини:


Комментариев: 7
bda
1 ДДД (bda)   • 19:43:53, 04.11.2015 [Материал]

А, в феврале с.г., вроде говорилось про ул. Киевскую, 6. http://zt-rada.gov.ua/news/p4904
Dimyand
2 Pasha MoRoZoV (Dimyand)   • 21:29:43, 04.11.2015 [Материал]

Пройдут выборы, Сухомлин первый его и сдаст...
За гривну в бюджет и за миллион в карман.
sergeev_val
3 Валентин (sergeev_val)   • 21:36:03, 04.11.2015 [Материал]

Здание это, должно быть в пользовании житомирян. Юстиции, что плохо в том здании, где они есть?)) А 1.5 миллиона в ремонт, это для кого? Для Юстиции?
Юрко
4 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:36:29, 04.11.2015 [Материал]

А що то воно таке - помісна Україна?
TarasS
5 Тарас (TarasS)   • 07:19:44, 05.11.2015 [Материал]

Це коли Україна є великим курортом для русскіх памєщікав.
Voice
6 soon2017 (Voice)   • 08:50:59, 05.11.2015 [Материал]

но почему каждый последующий кандидат в мэры тупее предыдущего ...ничего лучшего чем "попередники" придумать не может; читаем:
"Мэр Житомира Владимир Дебой планирует "выселить" судей из Дома Правосудия, а само здание - вернуть в собственность города."от 082011. Один дом правосудия выселял, другой-РАГС.
Девиз сухоблина - «В пустом обещании и слов побольше.»
генератор
7 Игорь савчук (генератор)   • 14:26:56, 05.11.2015 [Материал]

Конечно, клево - дождаться, когда за деньги города отремонтируют особняк, а потом въехать туда торжественно! Горай был рейдером им и останется. Слыхал, они даже министра юстиции туда завтра притащат, типа застолбить местечко!
Оголошення на ЖЖ інфо: