Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2016 » Апрель » 15 » 09:07:40

ЖДТУ готуватиме фахівців нових технічних спеціальностей для Коростенського заводу МДФ та деревообробного комбінату «УХЛК»     Реклама  

15.04.2016, 09:07:40 5178 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
ЖДТУ готуватиме фахівців нових технічних спеціальностей для Коростенського заводу МДФ та деревообробного комбінату «УХЛК»

На пропозицію керівництва «Коростенського заводу МДФ» та деревообробного комбінату «УХЛК» Шевело В.М. та Самчук К.І. відповідно, щодо підготовки профільних спеціалістів, потреба в яких сьогодні стоїть дуже гостро – відгукнувся ректор Житомирського технологічного університету Віктор Євдокимов. Вже 13.04.2016 р. в Коростені на базі заводу МДФ відбулась зустріч із представниками університету, на якій було досягнуто ряд домовленостей, основна з яких – це не лише навчання і практика, а й реальна можливість отримати престижну високооплачувану роботу для молодих спеціалістів на сучасному європейському підприємстві. 

Коростенський завод МДФ та деревообробний комбінат «УХЛК» спільно з ЖДТУ до кінця року планує відкрити філію факультету технічних спеціальностей на базі підприємств. Виробничі потужності двох підприємств стануть базою для навчання студентів ЖДТУ північного регіону області – планується охопити не лише студентів з Коростенського, але й Малинського, Лугинського, Ємільчинського, Овруцького, Олевського та Народицького районів, - повідомляє "Житомир.інфо".

Студенти отримуватимуть практичні знання та вчитимуться без відриву від виробничо-технологічного процесу на новітньому обладнанні підприємств, переконані ініціатори такого проекту. Адже потреба у кваліфікованих кадрах з розширенням виробництва зростає. На сьогоднішній день є недостача фахівців з 10 спеціальностей.
 
«Наше підприємство збільшується в об’ємі, збільшується потреба у кількості кваліфікованого персоналу. Ми працюємо на новітньому обладнанні провідних європейських фірм. Найбільша потреба в механіках, електриках, персоналу по обслуговуванню автоматичних систем управління, операторах», - говорить генеральний директор Коростенського заводу МДФ Володимир Шевело. 

Саме тому керівництво заводу вирішило об’єднати зусилля у підготовці спеціалістів високого рівня з Житомирським державним технологічним університетом. 

«Наше виробництво – це приватна власність, і ми зацікавлені в отриманні кваліфікованих кадрів, тому ми зацікавлені навіть оплатити навчання, практику, заохотити студентів. З числа студентів, які проходитимуть у нас практику, ми будемо відбирати до себе на роботу. Своїм працівникам пропонуємо «білу» заробітню плату, повний соціальний пакет, виплати одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини, при виході у відпустку, на оздоровлення та ін.», - зазначає Катерина Самчук. 

В свою чергу ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов прогнозує збільшення попиту на працівників технічних спеціальностей і наголошує на недостатню кількість відповідних фахівців на українському ринку праці. 

«Думаю, з нового навчального року ми відкриємо нові спеціальності і спеціалізації саме під це підприємство. Ми якраз на стадії переговорного процесу. Екологи, радіоекологи, інженера, програмна програмної інженерії, системної інженерії, автоматизованих систем управління – це ті спеціальності, які вже готуємо і які потребує дане виробництво. І готові відкривати нові», - зазначає ректор ЖДТУ.

Перспектива і позитивний момент відкриття філії кафедри на базі даних підприємств полягає у навчанні не відірваного від реального, практичного циклу виробництва. На базі університету даватимуться теоретичні знання, а лабораторні і практичні роботи будуть проводитися на підприємствах у Коростені, на реальних виробничих технологічних лініях. 

Ректор ЖДТУ і керівництво заводів одностайні в думці, що потрібно інтегрувати теорію і практику, тільки тоді матимемо дійсно висококваліфікованих спеціалістів.

 «Це не одноразова якась акція, ми говоримо про довгострокову перспективу співробітництва між навчальним закладом і підприємствами. Є такі спеціальності, на які ми будемо подавати на розширення ліцензії та збільшення кількості навчальних місць, а також відкриватимемо абсолютно нові спеціальності, під потреби заводів», - наголосив Віктор Євдокимов. 

Натомість керівники заводів планують вкладати інвестиції в матеріально-технічну базу університету – в обладнання лабораторій, комп’ютерних класів, надання спеціалізованого програмного забезпечення в підготовку фахівців. За словами ректора ЖДТУ сьогодні є подібні домовленості з такими великими підприємствами області, як маслозавод Рудь, Укроборонпром (Житомирський танковий завод), ЗОК та ЗМК.










     
     Для довідки: площа забудови двох підприємств становить 85 Га.

- ПраТ «Коростенський завод МДФ» на підприємстві працює близько 500 чол. За підсумками 2015 року став лідером з оплати праці в Житомирській області, середній рівень якої слав 5 595 грн. на місяць. До місцевого та державного бюджету сплачено податків та зборів на суму в 62,9 млн грн.. На розвиток інфраструктури міста в 2015 р. було направлено 1,8 млн. грн., в т.ч. в місцевий бюджет було перераховано 0,8 млн. грн., на виконання робіт для міста Коростеня - 1,1 млн грн.., також надано допомоги у вигляді будівельних матеріалів та продуктів харчування жителям що проживають на території АТО та воїнам. 

- Деревообробний комбінат «УХЛК» - сума інвестицій у проект складає  100 млн. EUR. Деревообробний комбінат призначається для обробки деревини (повний безвідходний цикл виробництва). Потужність комбінату складає – 600 000 м3/рік. Передбачено, що підприємство працюватиме у одну зміну. Облікова чисельність персоналу планується близько 700 чоловік. В першому кварталі 2016 року новим підприємством вже було сплачено до бюджету області митних платежів 128 млн. грн.


Тэги: студенты, завод МДФ Коростень, Житомирская область, ЖГТУ

Схожі новини:


Комментариев: 4
nvvetal
1 Ololo (nvvetal)   • 09:48:04, 15.04.2016 [Материал]

норм
garold
2 Кonstantin (garold)   • 11:43:30, 15.04.2016 [Материал]

Так в МОДе готовили специалистов по производству плитных материалов.
gladart
3 Артем (gladart)   • 23:21:15, 15.04.2016 [Материал]

Интересно, сколько желающих будет ездить из Житомира в Коростень на работу с зарплатой ниже чем в Житомире?
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 14:00:55, 16.04.2016 [Материал]

И это только первый звоночек в отсутствии специалистов после развала всей системы профтехобразования и техникумов. Как это ещё не додумались китайцев на работу приглашать. Как когда-то при совке вьетнамцев.
Оголошення на ЖЖ інфо: