Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Февраль » 1 » 16:21:47

Виконком Житомирської міської ради може переглянути дозволи на роботу деяких об’єктів в нічний час. ВІДЕО

01.02.2017, 16:21:47 2841 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Виконком Житомирської міської ради може переглянути дозволи на роботу деяких об’єктів в нічний час. ВІДЕО

На засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради було заслухано інформацію про виконання суб’єктами підприємництва рішення виконкому «Про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг в нічний час на території м. Житомир».

Так, суб’єктам господарювання, що були зазначені в додатку до даного рішення, було рекомендовано встановити камери відеоспостереження в своїх об’єктах та на прилеглих до них територіях, з підключенням до системи відеоспостереження та відеоконтролю «Безпечне місто». За словами Миколи Костриці, директора департаменту економічного розвитку міської ради, деякі із підприємців відмовилися виконувати дане рішення частково або ж повністю. Така позиція підприємців не задовольнила членів виконкому.

Михайло Сорока, член виконавчого комітету Житомирської міської ради: «Тут не йде мова про втручання в господарську діяльність закладі, як вказують їх господарі. Це просто вимоги до забезпечення публічної безпеки, тому що нічний час – це період підвищеної загрози життю і здоров’ю людей. І тому мають вжити максимум зусиль для того, щоб цю загрозу відвернути або запобігти».


Таку ж думку розділив й інший член виконкому Руслан Годований, який вніс свою пропозицію:
 

«Всіх, хто не виконав рішення виконкому встановити камери, винести на наступне засідання рішення про скасування дозволу на нічний режим роботи. Я розумію, що буде багато криків та шуму з цього приводу, але все ж – виконуйте, будь ласка, рішення. Ніхто людей не змушує працювати у нічний час. Це не є соціальна складова для міста, це їх бізнес. Тому виносимо на голосування рішення про скасування дозволів».


Дане рішення було підтримано одноголосно. Також у продовження теми встановлення камер відеоспостереження було підняте питання й по інших суб’єктах господарювання, які мають дозвіл на роботу в нічний час. Всього ж таких у Житомирі нараховується 216, із них 33 не пішли на зустріч владі міста та не встановили відеонагляд. На питання чому департамент  економічного розвитку досі не вирішив цю проблему, Микола Костриця відповів, що не мав прямого доручення та підстав, аби змусити всіх підприємців виконувати рішення виконкому. 
 

Микола Костриця, директор департаменту економічного розвитку міської ради: «Рішення по 8 обєктах, там де було рішення виконкому, ми виконали, тобто довели до відома. Рішення по усіх інших об’єктах – не було рішення виконкому, аби їх зобов’язати встановлювати камери». 


У свою чергу, члени виконкому нагадали про те, що ще минулого року всім суб’єктам господарювання надсилались листи з рекомендаціями встановити камери відеоспостреження разом з технічними параметрами обладнання. Тому сьогодні, було підтримане рішення про повторну відправку листів, але вже з попередженням про наслідки, які матимуть незговірливі підприємці.
 

Світлана Півоварова, член виконавчого комітету Житомирської міської ради: «Давайте зараз дамо окреме доручення департаменту економічного розвитку протягом 10 днів написати всіх листи-попередження. Дивлячись на реакцію підприємців, на наступний виконком підготувати проект рішення про скасування дозволу на нічну торгівлю ,адже у нас є всі підстави для написання листів».


 
 

Тэги: исполком, Житомир, время работы, Видеокамеры

Схожі новини:


Комментариев: 1
Nafigname72
1 Evgen (Nafigname72)   • 16:53:52, 02.02.2017 [Материал]

Готовьте бабулесы
Оголошення на ЖЖ інфо: