Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Апрель » 10 » 10:49:19

Метою Міністерства інфраструктури є перетворення авіації з дорогого сегменту у загальнодоступне явище, - Володимир Омельян. ВІДЕО

10.04.2017, 10:49:19 2832 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Метою Міністерства інфраструктури є перетворення авіації з дорогого сегменту у загальнодоступне явище, - Володимир Омельян. ВІДЕО

На запрошення депутата Верховної Ради Павла Дзюблика, Міністр інфраструктури України, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян, відвідав Житомирщину. Одним із перших оглянутих об’єктів був житомирський аеропорт.

Так, у ході зустрічі з міським головою Сергієм Сухомлиним, головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем та головою правління авіакомпанії YANAIR Олексіє Янчуком, представник Кабміну ознайомився зі станом справ оновленого летовища. У розмові з Володимиром Омеляном, очільник міста розповів про майбутні плани аеропорту, серед яких - бажання співпрацювати зі світовими лаукостерами.

- Прежде всего, хотелось показать Житомирский аэропорт, а именно то, что он жив и имеет достаточно серьёзные перспективы. Я знаю, сколько усилий и работы проделал Министр для того, чтобы компания Ryanair зашла на украинский рынок. Это действительно знаковое событие для всей Украины. И да, нам бы хотелось, чтобы Ryanair в своих планах учитывал и житомирский аэропорт. Поэтому, мы хотели сегодня показать, что благодаря инвесторам житомирский аэропорт жив и имеет планы по расширению полосы. В скором времени, я надеюсь, что такие мировые лаукостеры Ryanair и другие, будут летать с города Житомира, - розповідає Сергій Сухомлин, голова Житомирської міської ради

У свою чергу, Міністр відзначив, що Житомир, на відміну від багатьох міст, зумів не тільки зберегти аеропорт, але й розпочати його реставрацію. Отже, місто йде правильним шляхом до поставлених цілей.

Насправді, мені дуже приємно, що Житомир зберіг свій аеропорт. Це на відміну від багатьох інших міст Україні, де розпаювали летовища і побудували котеджі, які не зрозуміло кому потрібні. Ми маємо тут збережену злітну смугу, чудовий новий термінал, роботи над яким завершуються та чудову компанію Yanair, яка вже тут базується, - Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України.

Володимир Омелян наголосив й на тому, що метою Міністерства інфраструктури є перетворення авіації з дорогого, елітного сегменту у загальнодоступне явище. Тому, зустрічі з представниками місцевої влади, аналіз та оцінка можливостей подібних аеропортів є актуальною як ніколи.
 

- Найважливіше, що ми зараз запускаємо ринок авіаперевезень. Ми створюємо конкуренцію, Міністерство інфраструктури і Державна авіаційна служба хочуть забезпечити рівний доступ усіх учасників ринку до польотів, щоб не було дискримінації. Подальші кроки – це, безумовно, здешевлення з боку аеропортів обслуговування літаків, вартості пального, різних зборів, які застосовуються для того, щоб в кінці, пасажири, літали дешевше. Метою Міністерства інфраструктури є перетворення авіації з дорогого, елітного сегменту (на сьогодні, тільки 4% українців літають)у загальнодоступне явище. Це наша мета і я сподіваюсь, що ми її досягнемо починаючи вже з цього року. Ryanair - найбільший європейський лаукост, але його захід це тільки перший крок, за ними прийдуть й інші. Вони будуть конкурувати, а отже це значить, що при рівному комфорті, при рівному сервісі, ціна буде знижуватись, - переконаний Володимир Омельян.

Під час розмови була піднята тема й залізничного сполучення.

Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України: «На справді, Житомир може і повинен бути зручним залізничним хабом. Насправді, це питання не великих інвестицій, для того, щоб пішли потяги, через Житомир по сій Україні».

Сергій Сухомлин, голова Житомирської міської ради: «Если говорить о железной дороге, то электрифицированный участок Житомир-Новоград-Волынский, это примерно 80 млн долларов (сумма инвестиций). Но это даст возможность через Житомир пропустить около 14 поездов на западную Украину, и тем самым, разгрузить Коростень, который перегружен. И несколько поездов с восточной Украины, это, по-моему, 4 направления. Мы сейчас с Министерством этот вопрос отрабатываем».

Прес-служба «Народного фронту»
 







Тэги: вокзал, инфраструктура, Омельян, аэропорт Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 2
Mira
1 Irina (Mira)   • 11:34:53, 10.04.2017 [Материал]

Хотелось бы,чтобы все это воплотилось в жизнь,а не оказалось просто очередной болтовней.
RaID
2 Сергій (RaID)   • 13:12:23, 10.04.2017 [Материал]

Осталось дело за малым, но думаю очень не дешевым - удлиннить полосу...
Оголошення на ЖЖ інфо: