Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2023 » Октябрь » 24 » 11:57:24

Сухий закон з 24 жовтня 2023. Тимчасова заборона на продаж алкоголю в Україні

24.10.2023, 19:10:24 3781 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Сухий закон з 24 жовтня 2023. Тимчасова заборона на продаж алкоголю в Україні

Тимчасова заборона на продаж алкоголю на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну призвела до падіння обігів та виробництва, а також надходжень від акцизного податку. Про це повідомляє Рахункова палата.

«Аудитори Рахункової палати встановили, що під час дії «сухого закону» у березні-квітні 2022 року до держбюджету надійшло лише 700 млн грн акцизного податку на алкогольні напої. Це на 73% менше, ніж за аналогічний період 2021 року», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «сухий закон» призвів до скорочення як продажів, так і виробництва алкогольної продукції.

Також на надходження від акцизу вплинуло скасування маркування неігристих вин та зброджених напоїв. Обсяг замовлення акцизних марок для такої продукції у першому півріччі 2022-го скоротився майже вдвічі. Відсутність маркування призвела до погіршення контролю за обігом винних напоїв. Тому зросла кількість випадків нелегального продажу.

У Херсоні скасували заборону на алкоголь

«Колегіальним рішенням Ради оборони області з 15 березня знімається заборона на торгівлю алкоголем на об'єктах оптової, роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, з 10:00 до 15:00. Безсумнівно, продаж алкоголю військовим та працівникам правоохоронних органів залишається під забороною», - повідомив у Телеграмі голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Він зауважив, що це було непросте рішення, адже в області багато людей зі зброєю, постійні обстріли. Водночас, за словами голови ОВА, нелегальна торгівля алкоголем, поява так званих алколомбардів, куди здають крадені напої, значно погіршують криміногенну та економічну ситуацію. 

«Зваживши всі «за» і «проти», Рада оборони вирішила на місяць скасувати «сухий закон» і допомогти відновленню економіки регіону. Тому маніпуляції чиновників, які, знаючи про це рішення, почали жваве обговорення цієї тематики заради власних рейтингів, огидні», – додав він.

У Звягелі заборонили продаж алкоголю після 22:00

У місті Звягелі обмежили години продажу алкогольних напоїв. Відповідне рішення було прийнято на засіданні сесії міської ради. Про це повідомляється на офіційному сайті Звягельської міської ради. Згідно з прийнятим рішенням, тепер у місті не вдасться придбати алкогольні напої з 22:00 до 8:00.

"З метою попередження зловживання алкоголем серед населення, особливо в умовах воєнного стану для збереження здоров’я підлітків та молоді депутати прийняли рішення про заборону продажу алкогольних напоїв в нічний час, а саме в період з 22:00 до 8:00", – йдеться у повідомленні. 


Тэги: алкоголь, продажа алкоголя

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: