Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Прес-релізи

Державні закупівлі Прозоро: як користуватися сервісом?

Автор: Светлана Егорова, 18.11.2022, 11:45:33 Державні закупівлі Прозоро: як користуватися сервісом?
Електронна платформа Прозоро  об’єднала  понад 35 тисяч державних та комунальних органів влади та підприємств, серед них: замовники товарів, робіт та послуг та близько 250 тисяч комерційних компаній. 

Як працює прозоро?

Усе просто та зрозуміло - замовники розміщують інформацію про тендери на прозорро, відповідно постачальники співпрацюють з ними пропонуючи свої умови. Замовники та постачальники мають доступ до модуля через який відбувається взаємодія. Назва платформи  «Прозорро» саме тому, що принцип роботи платформи полягає у, тому що усі мають доступ до будь-якої інформації на прозорро маркет.

Як адаптуватись на Прозоро?

Для початку вам необхідно зареєструватись. Сама система Prozorro містити Центральну базу даних та акредитовані електронні майданчики.
Вам необхідно обрати майданчик. Саме через майданчик ви будете працювати в системі, комунікувати з замовниками, обговорювати деталі співпраці. Відповідно ваш особистий кабінет буде розташований на тому майданчику який ви оберете.

Інформація яку ви будете публікувати на власному кабінеті автоматично потраплятиме на сайті prozorro.gov.ua та на всіх майданчиках. Як правило, реєстрація безкоштовна або за символічну суму.

Як обрати майданчик?

Існують майданчики окремо для замовників та учасників. Вам необхідно обрати один з цих варіантів який найбільше відповідає вашій діяльності та меті.
Майте на увазі те, що майданчики відрізняються:
  • кольором. Ви маєте змогу обирати колір майданчика який вам до душі. До прикладу, один може бути в рожевому фоні, інший - в залежному, третій - у жовтому, тому тут вибір за вами;
  • структура та користування може різнитись. До прикладу у кожного буде різне розташовання кнопок, розділів чи підказки в особистому кабінеті;
  • відрізняється і служба підтримки. Усе, тому що кожна служба орієнтується на потреби та класифікації певного майданчика.;
  • окрім того, відрізняється і  система пошуку актуальних тендерів і розсилка, та інші складові.

Тому усі, хто давно мали бажання долучитись до системи прозоро і спробувати користуватися популярним сервісом мають таку можливість. Головне розібратися у деталях співпраці з партнерами та користуванням самого сайту.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Прес-релізи" на ЖЖ.info
Прес-релізи | 18.11.2022 | Переглядів: 534 | закупки, система закупок, Прозорро

Читайте також на цю тему: