Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Мода та стиль

Ботфорти: переваги, види та особливості

Автор: Светлана Егорова, 21.12.2022, 16:28:07 Ботфорти: переваги, види та особливості
Ботфорти давно завоювали популярність серед модниць. Чоботи висотою до коліна і вище чудово поєднуються як з обтислим одягом, так і з речами вільного крою. Таке взуття має жіночний та стильний вигляд, робить ноги візуально довшими та стрункішими. Виробники пропонують безліч варіантів високих чобіт, кожен з яких відрізняється дизайном та особливостями поєднання з одягом.

Перш ніж купити жіночі ботфорти, рекомендуємо уважно вивчити всі тонкощі вибору.

 

98w7di9lROqlVQqeAGA3oQyCpDTGLK3Z9DgoQXHyML2lgy02qRupM86y7WEszi6gm9EN-mE4IP8lPYNj6tYccBOK8erIVNV8kv6qpTRKpwixRugIgiZW0Rc5ldjPbjIAVGiewpfcmWybiJNGHT7bwK6TYgQhc0tBOOnAUc5h4P2lH6b4ez0WpEQFx7CF9A

Переваги ботфортів

Високі чоботи чудово доповнюють як повсякденний, так і урочистий образ. Їхні переваги:

  • привабливий та стильний зовнішній вигляд;
  • універсальність;
  • надійність та міцність (вироби з натуральних матеріалів);
  • довговічність за умови своєчасного та дбайливого догляду.


Ботфорти виготовляють зі шкіри, замші, текстилю, оксамиту різних відтінків. Вони бувають на плоскій підошві або на підборах. Деякі моделі мають блискавки та шнурівки для зручного надягання та зняття.

Види та особливості

За сезонністю ботфорти поділяють на:

  • зимові;
  • демісезонні;
  • літні.


Для весни, осені та зими високі чоботи шиють із замші та шкіри. Для дощової погоди рекомендуємо купувати шкіряні жіночі ботфорти, тому що вони не промокають та добре зігрівають ноги. Замша вважається вибагливим матеріалом, тому таке взуття краще залишити на сухі дні.

EYwCuLbbUrFSq1vKp7GElz84yn5chZew8HAf_ev6YwxEfIy4jbHI2JXIf7mGcgfqFLw1TaLeoB9vKxqZSsbmqYe9RpTp1o6cvUKlov8Wot0jBvoV2iKZtN0aTVH8bTETesMutiSus9n4UbgJBiRuO5M90f51pM9feY_bUuNW4vgnKkcM4ftTDpExR8VQ_w

Залежно від форми та висоти каблука ботфорти бувають:

  • на платформі;
  • на плоскій підошві;
  • на шпильці;
  • на стійких підборах.


Це взуття також відрізняється висотою халяви. Вона може бути до коліна, закривати коліно чи доходити до середини стегна. За формою халяви ботфорти поділяються на обтислі та широкі моделі, а також чоботи-панчохи. Форма носа у ботфортів може бути круглою, квадратною чи загостреною.

Під будь-які ботфорти варто обирати щільні колготки, які за тоном збігаються із кольором взуття. З тонкими тілесними колготками ноги здаватимуться візуально коротшими та повнішими.

Будь-які високі чоботи не рекомендуємо носити з кофтами та сукнями, які мають V-подібний виріз. Таке поєднання робить фігуру непропорційною. Найкраще ботфорти гармонують з одягом вільного крою, як-от спідниці, сукні-светри, туніки, кардигани, пальта максі.

0dvu3p1UqdaW1u2JtPZaocz1cm3UTFqwlxCcl2KWe4vIF3W_sGfUwN7_sr9Xuvx5l8eBMsJP2_ZCa9RxWWuPV3QLLwzmXNvvqacWfMUTtwttE9AfOrvEg1LhQ74WYKpGEFN0HjfRj6dJyJ9Hik8QuXq9aqyWZloHEZSJNtwYN1RHM6bxDz6r0cL3cXgsDQ

Для повсякденного або вечірнього дрес-коду підходять класичні однотонні моделі. Для молодіжного стилю доречні чоботи з принтами та шнурівкою.

Невисоким дівчатам варто придивитися до замшевих ботфортів нижче коліна благородних відтінків синього, сірого, шоколадного, бордового. Вони мають сидіти щільно по нозі, але не перетискати її. Поєднувати такі чоботи можна з джинсами, легінсами неконтрастного кольору.

На високих струнких дівчатах витончений вигляд мають чорні ботфорти вище коліна і до середини стегна на низьких підборах. Вони відмінно поєднуються з сукнями та спідницями середньої довжини, шкіряною курткою, тренчкотом.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Мода та стиль" на ЖЖ.info
Мода та стиль | 21.12.2022 | Переглядів: 583 | мода, обувь, стиль, ботфорты

Читайте також на цю тему: