Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Спорт та хобі

Різновиди розвантажувальних систем

Автор: Светлана Егорова, 22.11.2023, 07:45:34 Різновиди розвантажувальних систем

Розвантаження – це важливий елемент екіпірування військових та силових структур, призначений для зручного та компактного перенесення зброї, боєприпасів та іншого спорядження. Конструктивно це міцний жилет, оснащений підсумками, осередками та іншими елементами для кріплення. Окрім фіксації різних речей на тілі бійця розвантажувальні системи забезпечують рівномірний розподіл ваги, що знижує тиск та втому.

Зараз створено широке розмаїття моделей, які відрізняються конфігурацією, типом кріплення, матеріалом, розташуванням підсумків і т.д. При цьому системи підвищують ергономічність та покращують оснащення кожного бійця. Дозволяють зручно розмістити запасні магазини, гранати та все, що може стати в нагоді при виконанні поставлених бойових завдань. Також є моделі для туристів, мисливців та рибалок, які також користуються високою популярністю.

n3JA0addhTa0KDAnwYVFLGIXJZcB9N3mTp3c5uI35al9O8L4sbX7lps-Na_4sycXbXHHSDnGLKmEW-ii-EVHiYX9lotk37eACGiEv50G0sbhA4J7j1heFbgPGY7opF-hzJTWxi1HnBxevr53Z_9aHtE

Особливості та різновиди розвантажень

Представники компанії Балістика кажуть, що перші розвантажувальні системи були створені під час Другої світової війни. Жилети були спеціально розроблені італійцями для своїх десантників, що дозволило збільшити їх ефективність в бою. Такі вироби нагадували тканинні напівжилети, які одягалися через голову та додатково застібалися під пахвами. Випускалися у двох варіаціях: для підривних пристроїв та під магазини.

Паралельно з італійцями, для солдатів армії США також розроблювались перші системи розвантаження з брезенту. Вони були мало ефективними, оскільки при намоканні матеріал розбухав та міг заблокувати вміст. Актуальність жилетів та розробка нових моделей активізувались під час війни у В'єтнамі. В наш час існує досить велика кількість моделей, серед яких варто виділити найпопулярніші:

  • Ремінно-плечові системи. Одна з найпоширеніших систем, яка використовується різними арміями світу. Існує широкий асортимент модифікацій.
  • ChestRig (армійський ліфчик). Китайський зразок, яким повністю комплектуються збройні сили КНР та постачається на світовий ринок.
  • Platecarrier. Модель розроблена спеціалістами США та є універсальною платформою для фіксації різного спорядження. Варіант являє собою міцні строми нашиті на плитоноску.
  • Warbelt. Ще одна американська модель, відмінною рисою якої є відсутність плечових лямок. Найчастіше використовується спецпідрозділами та поліцією для кріплення легкого оснащення: наручники, пістолет, кийок і т.д.
  • Настінні платформи. Такі розвантаження виступають як допоміжні при цьому вони мають широкі функціональні можливості. До них можна прикріпити практично все, починаючи від пістолета та закінчуючи об'ємним обладнанням чи сумками.
  • Бандольєра. Це найпростіша система, що перекидається через одне плече. Найчастіше використовується мисливцями для носіння набоїв або військовими до підствольного гранатомета.


Це основні різновиди розвантажень, але у кожній категорії може бути досить великий асортимент підвидів. Вони можуть відрізнятись типом кишень, застібкою, матеріалом та іншими конструктивними особливостями.

У процесі вибору розвантажувальної системи спочатку потрібно знати з метою вона буде використовуватись: полювання, риболовля, охорона, бойові дії тощо. Також варто вибирати вироби з міцного вологостійкого матеріалу від надійного виробника. Це забезпечить комфорт носіння, зручність та підвищить ефективність у реальному застосуванні. Звичайно ж, розвантаження має підходити за розміром для конкретного користувача та не обмежувати рухи. Щодо ціни, тут потрібно керуватися правилом, що якісні вироби не можуть бути вкрай дешевими.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Спорт та хобі" на ЖЖ.info
Спорт та хобі | 22.11.2023 | Переглядів: 393 | Военный, форма, ЗСУ, милитари, разгрузка, Розвантаження, Война

Читайте також на цю тему: