Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Секрети облаштування кухні: вибір матеріалів, меблів та палітри кольорів

Автор: Светлана Егорова, 21.09.2022, 12:48:17 Секрети облаштування кухні: вибір матеріалів, меблів та палітри кольорів
Кухня – серце будинку. Тут народжуються кулінарні шедеври, збирається вся родина для розмов за чашкою чаю чи смачною вечерею. Важливо створити у цій кімнаті комфортну атмосферу. При цьому кухня має бути функціональною, не виглядати завантаженою або захаращеною. Рекомендуємо уважно поставитися до вибору елементів меблювання, матеріалів та палітри кольорів для оформлення джерела ароматів і кулінарних шедеврів. Ми розповімо, як це зробити – створити зі своєї кухні затишний та функціональний куточок з особливою атмосферою.

631f1001334f7.jpg

Трохи про матеріали

Найкраще рішення, яке наповнює кімнату нотками розкоші та елегантності, – масив дерева. Натуральний матеріал характеризується міцністю, довговічністю, стійкістю до механічних пошкоджень. Головний недолік таких виробів – висока ціна. Але їхній вигляд та властивості виправдовують вартість.

Багато виробників меблевих конструкцій віддають перевагу ДСП. Даний матеріал характеризується практичністю та міцністю. Різноманітність кольорів та текстур дозволяє створити оригінальні вироби, які органічно виглядатимуть у класичному чи сучасному інтер'єрі. ДСП – це невибагливість у догляді, стійкість до вологи. Меблі з цієї сировини реалізуються за привабливими цінами.

Третій за популярністю матеріал – МДФ. Вироби характеризуються міцністю, довговічністю, стійкістю до пошкоджень та вологи. Меблі з МДФ не втрачають свою естетичність та властивості, незважаючи на потрапляння жиру або гарячої пари.

Для кімнати в сучасному чи мінімалістичному стилі підійдуть конструкції із пластику. Цей матеріал не відрізняється високим показником міцності. Але він простий у догляді, має гладку поверхню. Виробники пропонують величезний вибір колірних та дизайнерських рішень.

На кухні чудово виглядають скляні та вітражні елементи. Вони додають кімнаті елегантності. Скляні і відбивають поверхні візуально розширюють простір, роблячи приміщення просторішим. У деяких інтер'єрних рішеннях будуть доречними металеві деталі. Тепла та затишку кухні додає дерево.

631f1006e256d.jpg

Набір необхідних елементів

Кількість предметів меблювання формується індивідуальними уподобаннями та розмірами приміщення. Основні елементи:

  • ящики;
  • шафи та комоди;
  • обідній стіл та стільці.


За наявності вільного простору набір можна доповнити барною стійкою. У маленькій кімнаті вона стане чудовою альтернативою столу. Щоб зробити простір максимально функціональним, слід передбачити достатню кількість ящиків та шаф для зберігання посуду, побутових приладів, продуктів.

Якщо вам потрібно замовити кухню у Львові, вибирайте продукцію компанії «Меблі Room» за посиланням https://mebli-room.com.ua/category/kuchni/. Для кожного клієнта планується та підбирається комплект, що відповідає вимогам та побажанням. Меблі виготовляються з максимальною точністю. Оригінальні рішення та першокласні матеріали – ідеальна комбінація для кожного, хто мріє про ідеальну кухню.

631f1026ca8d9.jpg

Небагато секретів для зручності господині

Які моменти допоможуть зробити кухню зручною та функціональною? При виборі меблів враховуйте розмір приміщення. Конструкції повинні бути практичними та зручними у використанні. У маленькій кімнаті шафки з дверцятами, що розстібаються, можна замінити на вироби з жалюзі. Всі елементи слід розташувати так, щоб кожна дрібниця була під рукою.

Приміщення необхідно поділити на три функціональні зони: плита, холодильник та мийка. Оптимальний варіант - трикутник, у якому всі елементи віддалені один від одного на однакову відстань.

Важливо продумати висоту стільниці та ящиків. Робоча поверхня має бути на рівні пояса. Шафки розташовують у легкій доступності, щоб до них не довелося тягнутися.

Поєднання кольорів

Фарби — один із головних інструментів, що формує атмосферу кімнати. Вони повинні не тільки підвищувати апетит і надавати ефект, що бадьорить, але і розслабляти. Тому на кухні можна використовувати різні колірні комбінації. Ось найвдаліші:

  • червоний чи синій із жовтим;
  • зелений зі світло-коричневим або бежевим;
  • сірий із синім, червоним або фіолетовим;
  • рожевий із білим;
  • коричневий із блакитним;
  • білий із чорним.


Спокійні фарби мають переважати яскраві акценти. Дотримуйтесь правильного розподілу кольорів: підлога - темна, стеля - світла. Гарнітур не повинен поєднувати більше двох фарб, а максимальна кількість відтінків для кімнати — 5. Домінувати може тільки один колір.

У яскравій, барвистій кімнаті краще використовувати гарнітур у спокійних відтінках. Червоні глянцеві меблі будуть чудово виглядати на сірому або білому тлі. Зверніть увагу, що матові поверхні приглушують колір, а глянсові роблять його яскравішим.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 21.09.2022 | Переглядів: 535 | интерьер, уют, дом, Кухня, мебель

Читайте також на цю тему: