Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Шафа з дзеркалом: переваги та недоліки такого рішення в інтер’єрі

Автор: Олег Ковальский, 04.10.2023, 07:34:36 Шафа з дзеркалом: переваги та недоліки такого рішення в інтер’єрі

Дзеркальні шафи-купе останніми роками стали дуже популярні. Все більше людей вибирають саме такі меблі для встановлення у своїх будинках. Вони не тільки неймовірно стильні та компактні, але й можуть створювати більше світла, роблячи кімнату яскравішою та більшою. Питання в тому, наскільки зручними та доречними в інтер’єрі є дзеркальні шафи-купе? Читайте далі, щоб дізнатися думку експертів.

Практичний погляд

Великого дзеркала дуже часто не вистачає. Зазвичай людям хочеться оглянути себе в повний зріст, щоб оцінити гармонійність створеного образу. Завдяки великій площі дзеркальної поверхні ви можете роздивитися себе на відстані або поправити зачіску зблизька. Шафа з дзеркалом буде дуже доречною там, де ви зазвичай одягаєтеся: у гардеробній кімнаті, спальні та прихожій.

Такі меблі можна назвати «2 в 1», оскільки вони допомагають раціонально використовувати вільне місце. У невеличкому просторі ви можете розташувати одразу два предмети. У такий спосіб для дзеркала не доведеться виділяти частину стіни та залишати вільний простір перед нею. Отже, для невеликих квартир таке рішення буде дуже вдалим.

Головним недоліком дзеркальної поверхні є її здатність легко забруднюватися. Навіть невелика кількість пилу чи відбитки пальців тут добре помітні. Однак такі особливості притаманні всім дзеркалам. За допомогою спеціальних засобів із забрудненням можна впоратися за лічені хвилини. Тому подібні меблі не доставлятимуть багато клопоту.

Дзеркальні шафи та дизайн

Дизайнери дуже полюбляють використовувати дзеркала в оформленні приміщень, і цьому є кілька пояснень:

  • візуальне збільшення кімнати. Досягається завдяки сітловідбивальним властивостям поверхні. Дзеркала максимізують рівень природного освітлення та здатні надати будь-якій кімнаті свіжого та сучасного вигляду;
  • універсальність. Звісно ж, фахівці не радять купувати абияку шафу з дзеркалом. Проте асортимент варіантів, які пропонують сучасні виробники, дозволяє легко вибрати меблі, що пасуватимуть до інтер’єрів у будь-якому стилі;
  • відповідність сучасним потребам та способу життя. Гарний інтер’єр сьогодні – це мінімум речей та окремих предметів і якомога більше універсальних та багатофункціональних рішень.


Більшість дизайнерів сходяться на думці, що дзеркала доречно розташовувати в будь-якому приміщенні, де вони можуть знадобитися. Проте зловживати ними не варто. Використання більше ніж одного дзеркала в одній кімнаті не бажано, бо це може призвести до дискомфорту.

Які шафи з дзеркалами варто вибирати

Купуючи нові меблі, завжди беріть до уваги їхнє основне призначення. Для шафи це буде зберігання речей. Тобто спочатку треба визначитися з розміром виробу та його внутрішнім наповненням – розташуванням полиць, шухляд та планок під вішалки. Важливим питанням є також вибір кольору. Дзеркало може бути розташоване на одній, двох та навіть трьох дверцятах шафи.

Кращий варіант варто вибирати залежно від ваших особистих переваг. Наприклад, дзеркало, розташоване лише з однієї сторони, може здаватися надто маленьким, якщо дверцята є вузькими. Треба зауважити, що різниця в ціні виробу при цьому не буде дуже відчутною. Саме тому при виборі дзеркальної шафи краще керуватися питаннями естетики та особистих переваг.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 04.10.2023 | Переглядів: 907 | шкаф-купе, интерьер, шафа, уют, дом, шкаф, мебель

Читайте також на цю тему: