Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Основи фінансової грамотності: як управляти особистими фінансами без боргів

Автор: Сергій Ковальчук, 28.11.2023, 14:30:38 Основи фінансової грамотності: як управляти особистими фінансами без боргів

Основам фінансової грамотності варто навчати дітей ще зі школи, та навіть якщо й у дорослому віці людина не знає, як правильно керувати власними коштами, цьому можна поступово навчитись. Як? Та хоча б почати з кредитів, а точніше з вчасних виплат по ним, щоб там не створювались борги.

Оскільки сьогодні процедура отримання позики (особливо, якщо вона невеликого розміру – мікропозика) у фінансових установах стала доступнішою для багатьох категорій громадян, нею частіше користуються.

Та щоби отриманий кредит онлайн допоміг вирішити фінансові питання, а не створював додаткових проблем, потрібно дотримуватись певних правил, які допоможуть тримати ситуацію під контролем.

Особливості поводження з кредитами

Людині, яка збирається брати кредит (незалежно від його розміру), варто одразу подумати, для досягнення якої цілі їй будуть потрібні ці гроші, та чи буде у неї можливість через деякий час їх повернути вже з відсотками.

Якщо ж кредитні гроші вже надійшли на картку, далі варто керуватись такими рекомендаціями:

  • вчасно оплачувати відсотки і слідкувати за датою завершення дії послуги, щоб борг не став більшим через прострочення платежу;
  • якщо є можливість, то краще погасити кредит раніше (хоча б на один день), бо якщо це робити в останній день кредитного строку, будь-який збій у системі чи в роботі Мережі може завадити вдалій оплаті і її не буде зараховано вчасно;
  • бути відповідальним позичальником, бо коли кредитна історія погана, тобто у минулому в нього вже були борги по кредитам, то йому можуть відмовити у видачі нового, навіть якщо сума буде мінімальною.


Щоб не потрапляти у списки боржників і у майбутньому швидко отримувати послугу, а разом з нею і гроші, краще погашати кредити вчасно. Або ж, якщо немає можливості внести всю суму у потрібний день, кредит можна продовжувати на такий же термін, щоб трохи відстрочити момент повної її сплати.

Чим вигідні мікрокредити?


Коли кредитна сума невелика, то її й повернути легше. Наприклад, людині терміново потрібно десь знайти гроші до зарплати (https://prostocredit.com.ua/groshi-do-zarplaty/), але ніхто зі знайомих чи близьких не може її у цей момент виручити.

У такому випадку можна оформити заявку на отримання даної суми на сайті компанії «Просто Кредит» і вже через декілька хвилин побачити кошти на своїй банківській картці. Цей спосіб зручний з багатьох причин. Серед них:

  • послуга працює онлайн, тому замовити її можна цілодобово, незалежно від місцезнаходження позичальника;
  • при заповненні особистих даних потрібні лише паспорт громадянина України та ідентифікаційний код;
  • відсутня довідка про доходи;
  • не потрібно шукати поручителя;
  • рішення приймається за пару хвилин.


Звертаючись у «Просто Кредит» позичальник може сам визначити, у який термін він хоче погасити кредит (мінімальний строк – 3 доби, максимальний – 90).

Також фінансова грамотність проявляється у тому, що позичальник бере кредити по черзі, а не декілька одночасно у різних установах. Економніше і вигідніше спершу закривати один (можна й раніше зазначеного строку), а потім брати наступний.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 28.11.2023 | Переглядів: 1059 | кредит, финансы

Читайте також на цю тему: