Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Як стати it рекрутером в Україні

Автор: Мария Никулина, 19.12.2023, 20:19:32 Як стати it рекрутером в Україні
Одвічне питання, що цікавить, мабуть, кожного, хто тільки починає свій карʼєрний шлях у цій сфері (https://evotalents.com/uk). Однієї магічної відповіді немає. Адже в Україні й досі не навчають цієї професії у вищих навчальних закладах. Тому всім, хто вирішив знайти себе у сфері пошуку персоналу, доведеться займатися самоосвітою. Гарна новина: в Україні та за її межами створили безліч онлайн-школ для тих, хто завжди мріяв про рекрутинг та сорсинг.  найбільше і вже потім обирати навчальну програму.

Насправді все залежить від: 

  • часу, який ви готові витрачати на курси;
  • вашого бюджету;
  • формату навчання (записи лекцій або живі вебінари);
  • напрямок, в якому ви прагнете розвиватися.


Все. Розібравшись з цими простими пунктами, ви відразу виокремите певний перелік онлайн-шкіл, які вам точно не підходять. Таким чином звузите коло пошуку. А далі залишається почитати відгуки, відвідати безоплатний вебінар у кожній школі й зробити вибір. Далі буде легче: лекції, домашні завдання і практичний досвід, який ви отримаєте вже під час навчання.

Скіли які мають бути у рекрутера

Насправді кожен рекрутер володіє своєю унікальною базою знань та навичок. Хтось круто сорсить та завжди має ідеї для небанальних повідомлень, у когось бездоганно проходять технічні інтервʼю, а в інших вдається все і сразу, але вони не дуже посидючі, тому не можуть бути на 100% продуктивними. Незважаючи на це, ми спробуємо виділити ті скіли, які необхідні рекрутерам у будь-якому випадку. Адже без них взагалі неможлива якісна робота. 

  • Знання в галузі, обраній для роботи. Для того, щоб знаходити лише релевантних кандидатів для своїх клієнтів та швидко закривати вакансії, необхідні хочу б базові знання напрямку, з яким ви працюєте. Наприклад, якщо ви обрали IT рекрутинг, маєте розумітися на стеках технологій та слідкувати за розвитком цієї галузі загалом. 
  •  З soft skills можна виділити роботу в команді, гнучкість, посидючість, уважність до деталей та гарні комунікаційні навички. Все це у сукупності допоможе рекрутеру виконувати свої обовʼязки якісно та не вигорати. 
  • Також не треба забувати про проактивність та креатив. Саме без цих навичок рекрутер майже немає шансів на успіх. Ваша харизма та вміння спілкуватися з кандидатами, писати їм оригінальні повідомлення та привертати увагу - це запорука вашого успіху. 


Поради для майбутніх рекрутерів

  1. Вчіться, вчіться і ще раз вчіться. Немає меж для досконалості, саме тому необхідно постійно займатися саморозвитком. Як особистим, так і професійним. Проходьте нові курси, дивіться вебінари, підвищуйте кваліфікацію. Якщо рекрутинг - це справді ваша справа, тоді й розвиватися професійно ви будете із задоволенням. 
  2. Постійно розширюйте базу контактів. Мова йде не лише про базу кандидатів, а й про ваше спілкування з колегами. Чим більше людей у професійній спільноті вас знають, тим краще. 
  3. Даруйте кандидатам та клієнтам лише найкращий досвід. Адже потім вони навряд чи вирішать звернуться до іншого рекрутера. Більш того, не потрібно забувати про рекомендації. Якщо ви справжній професіонал своєї справи, до вас обовʼязково повернутися. 

Головне тут - це обрати свій напрямок, зрозуміти, що цікавить вас найбільше і вже потім обирати навчальну програму.
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 19.12.2023 | Переглядів: 274 | IT, программирование, рекрутинг, Карьера

Читайте також на цю тему: