Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Як безпечно продавати через аграрні дошки оголошень

Автор: Оксана Загороднюк, 04.03.2024, 10:18:44 Як безпечно продавати через аграрні дошки оголошень

Аграрні дошки оголошень – один з найкращих способів реалізації сільськогосподарської продукції та техніки. За допомогою таких сайтів можна швидко знайти покупців, практично не змарнувавши час на пошуки. Достатньо просто розмістити оголошення – і чекати, доки воно не зацікавить відвідувачів онлайн-майданчика. Втім, безкоштовні дошки оголошень мають не тільки цілу низку переваг, але й кілька мінусів, про які теж слід знати й продавцям-фермерам, і трейдерам.

агро дошка оголошень агро селлс

Переваги аграрних дошок оголошень

Безкоштовна дошка об'яв дозволяє додавати свої пропозиції не тільки без оплати, але іноді ще і без реєстраційних даних. А ще в цьому випадку можна розраховувати на такі переваги:

  • швидке розміщення – оголошення стане видимим лише за кілька годин після розміщення;
  • збільшення прибутку у порівнянні з продажем посередникам – заробити більше, ніж, віддаючи продукти перекупникам;
  • можливість продати практично будь-яку сільгосппродукцію, техніку та навіть деякі послуги;
  • безліч покупців, що дозволяє створити власний бізнес-проект без серйозних капіталовкладень.


Вибравши відповідний майданчик для розміщення оголошень, такий як дошка оголошень в Україні – Агро Селлс, можна розраховувати ще й на зручний інтерфейс сайту, можливість розмістити фотографії товарів, техніки та обладнання. І навіть на деякі додаткові послуги, включаючи виділення та закріплення інформації, яку побачить більше потенційних покупців.

Декілька мінусів

Водночас аграрні дошки мають кілька підводних каменів. До них відносяться:

  • Висока конкуренція. На майданчиках продається велика кількість подібних товарів. Якщо пропозиції не є унікальними, схожих варіантів буде багато, що призводить до зниження ціни для залучення клієнтів. Тому варто вибирати майданчики з вищими цінами.
  • Швидке зниження рейтингу оголошення. Чим раніше його розміщено на сайті, тим менша ймовірність того, що покупець побачить і вибере саме цей товар. Уникнути цього можна, періодично оновлюючи інформацію.
  • Обмежений брендинг. Якщо продажем займається не фермер, а юридична особа, просувати свій бренд складно. Тому компаніям варто займатися продажами через свій сайт.
  • Ризик зіткнутися з шахраями, які можуть спробувати отримати доступ до мобільного банку продавця за допомогою телефону або фальшивого посилання на оплату покупки. Тому повідомляти покупцям можна лише номер картки.


З урахуванням таких недоліків сайти безкоштовних оголошень не можна назвати ідеальним способом торгівлі для фермерів і трейдерів. Комусь зручніше і вигідніше продавати безпосередньо на ринку, в торгових точках або за допомогою власного сайту. Але за дотримання певних вимог, торгувати через аграрні дошки все одно нескладно та безпечно – особливо, якщо продати товар потрібно всього 1-2 рази.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 04.03.2024 | Переглядів: 219 | сельхозпродукция, аграрный бизнес, бизнес, продажи

Читайте також на цю тему: