Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Секрети успіху: як вберегти свої заощадження?

Автор: Анна – Марія Рудзік, 19.01.2018, 18:34:01 Секрети успіху: як вберегти свої заощадження?
З кожним роком питання про гроші стає актуальнішим. Все більше людей стурбовані своїм нинішнім життям. Існує безліч факторів, які впливають на свідомість громадян: стрибки курсу на валютному ринку, банкрутсво багатьох компаній, розорення банків, кількість робочих місць, рівень заробітніх плат не дають впевненості у завтрашньому дні. В даній статті пропонуються можливі варіанти убезпечення себе та своїх фінансів.

За для накопичення грошей слід опанувати фінансової грамотності: раціональне використання коштів, навчитися купувати тільки необхідне (привчатись до економії), кожного дня вести облік витрат та прибутків. Варто відкладати кожного місяця певну сумму, яку не можна витрачати, ніби її взагалі немає, при чому, по можливості потрібно щомісячно поповнювати запас.
 

Увага! Не беріть кредитів. А якщо вже оформили кредит, прикладайте зусилля вчасно його погасити і не намагайтеся взяти новий.


Якщо ви вже заробили певний грошовий капітал, виникає питання про те, як його зберегти, особливо у скрутних економічних умовах і нестабільному положенні на грошовому ринку. Банківські холдингові компанії радять переводити кошти в різну валюту і зберігати у різних банках; відкривати депозитні рахунки; інвестування в цінні папери та акції. Проте по причині нестабілізації та війни, яка ведеться в країні дедалі з’являється все більше зневірених громадян.

Станом лише за 2017 рік збанкрутіли понад 1500 компаній. Українські державні підприємства втратили в банках, які збанкрутіли, декілька десятків мільярдів гривень. При чому експерти наголошують, що у 2018 році банки продовживатимуть розорюватись. Тому варто вкладати свої гроші в те, що буде завжди мати попит та з роками ставатиме ще ціннішим. Зберігати свій прибуток вдома не рекомендується, тому що все частіше фіксуються випадки грабежів та мародерства.

За для примноження своїх прибутків можна не тільки скористуватись банківськими пропозиціми. Також є можливість розраховувати на свою вдачу і спробувати зробити вклад у цінні метали, придбання землі, нерухомості (з метою перепродажу або здачі в оренду) чи відкриття власного бізнесу.

У всіх запропонованих варіантах є певний ризик, який шлях обрати – вирішувати вам.
Автор: Анна – Марія Рудзік, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 19.01.2018 | Переглядів: 2413 | деньги, банки, финансы

Читайте також на цю тему: