Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Чи потрібно декомунізувати 8 березня?

Автор: Дуравкіна Валерія, 27.03.2018, 22:01:02 Чи потрібно декомунізувати 8 березня?
Хвиля декомунізації в Україні тривала з квітня 2015 по 15 травня 2015 року. За цей час змінилося дуже багато, люди прагнули звільнитися від комуністичної ідеології, з навчальних закладів були виведені дисципліни, присвячені вивченню основ історії Комуністичної партії, розпочато загальний демонтаж пам'ятників і пам'ятних знаків, та багато іншого, але цього виявилося замало, Верховна Рада України вирішила піти далі, і всім відоме “ніколи знову” -  може торкнутися і свята 8-го березня.

З давніх-давен жінка була ідеалом елегантності та краси, їй присвячували вірші, пісні, навіть величезні палаци, багато хто вважає, що молодиця порівнюється з весною, але, на жаль, споконвіку жінка тяжко працювала, не залишаючи і хвилинки для себе, на мою думку, восьме березня, це маленька вдячність, підтримка та любов чоловіків для жінок. І саме це свято, цю вдячність, хочуть забрати. Повна назва свята : Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, то що ж, за права жінок вже ніхто боротися не хоче?

Я вважаю, що для того, щоб щось забрати, потрібно дати щось взамін, рухаючись за стереотипним бажанням щось змінити, ніхто не помітив, що знищуються не комуністичні ідеології, а наше минуле, всі люди звикли святкувати свята такими, якими вони були, і ніхто не замислювався звідки воно прийшло, тому що в цьому не було потреби, і не має бути зараз

Закінчуючи, хочу нагади слова великого поета Олександра Сергійовича Пушкіна : “Всі жінки прекрасні, а красу їм додає любов чоловіків.”, ця любов зажди прирівнювалась до цього свята, тому ми не маємо помилково вважати, що зі скасуванням 8-го березня в нашій країні щось змінитися. У нас забирають не те, що мало відношення до серпа та молота, в нас забирають те, що ми вважали символом поваги та любові, давайте будемо думати та кохати серцем!
Автор: Дуравкіна Валерія, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.03.2018 | Переглядів: 919 | украина

Читайте також на цю тему: