Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Вибираємо двері для заміського будинку

Автор: Сергей Березовый, 12.06.2018, 22:16:27 Вибираємо двері для заміського будинку

Всі ми знаємо вираз про те, що наш дім - наша фортеця. Заміський будинок - і справді може бути схожий на фортецю - високий паркан, міцні ворота, товсті стіни… Але все це може видатись зовсім недоречним, якщо вхідні двері - головна “твердиня” вашої фортеці, недостатньо якісні та не відповідають тим вимогам, які доречно пред`явити до вхідних дверей будинку.

Атмосферостійкість

Якщо мова йде про двері до житлового будинку, а не до побутового приміщення типу ангару, гаражу чи дачного літнього будиночка - надзвичайно важливою рисою дверей має бути їх універсальність з точки зору стійкості до умов довкілля (стосується їх покриття) та термоізоляційні властивості. У першому випадку всі катаклізми матінки-природи виллються на ваші двері - дощ, сніг, туман, лід та іней, повінь, спека - всі ці випробування ваші двері повинні витримати достойно. Тому перше, на що треба звернути увагу - це покриття.

Варто сказати “так” металевим порошковим та молотковим фарбам, промасленому масиву дерева. “Ні!” - тонкому металу, фарбам, схильним до корозії, ДСП та МДФ. Двері броньовані вхідні, покриті порошковою атмосферостійкою фарбою коштують від 3 тис. грн. Звісно, промаслені корабельними оліями двері з масиву виглядають естетичніше - але вони надзвичайно дорогі й все одно - не вічні. Від потрапляння вологи під час дощу двері мають бути обов`язково захищені спеціальним козирком.

Вибираємо двері для заміського будинку
 

Термоізоляція

Другий момент - здатність утримувати всередині тепло будинку, та не пропускати холод і сирість із вулиці. З цією метою у якісних вхідних дверях передбачена багатошарова система утеплення та термоізоляції, що дозволяє утримувати різницю температур в 10 градусів Цельсія між вулицею та внутрішньою камерою дверей.

А якщо мова іде про вхідні двері для будинку, то ми розуміємо, що різниця температур - це різниця “вулиця - приміщення”, а не “сходова клітина - приміщення”, як це можу бути у багатоквартирному будинку.
 

Захист від злому

Вхідні двері в будинок мають бути першою і найважчою перепоною для потенційного зловмисника. Побутові броньовані двері - це двері з листової сталі, листи в проміжках між ними заповнені зламостійкою речовиною, в якій застрягне свердло зловмисника. Якісні вхідні двері в Києві чи іншому великому місті треба обирати в маркеті, а не в Інтернеті - там ви зможете вживу побачити, як виглядає профіль двері - цей багатошаровий пиріг. В Інтернеті уявити все це складно. Важливими є наступні деталі:

  • Полотно. В ньому обов`язково мають бути 2- 3 листи сталі товщиною 2 - 5 мм із поздовжніми та (або) поперечними ребрами жорсткості.
  • Петлі. Ні в якому разі не зовнішні, які можна зрізати, а приховані і кулькові - оскільки вага хороших вхідних дверей може досягати 300 кг - звичайні петлі їх просто не витримають.
  • Антизрізи та броньована накладка на механізм замикання.
  • Наличник та двохконтурний ущільнювач, який забезпечить щільне прилягання дверей ті більш сприятливий режим температури та вологи.

Слідуючи цим простим порадам, ви точно зможете обрати кращі двері, ніж обрали би досі.

Автор: Сергей Березовый, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 12.06.2018 | Переглядів: 4411 | советы, Двери, дом

Читайте також на цю тему: