Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Які види нотаріальних дій вчиняються в нотаріальних конторах?

Автор: Оксана Загороднюк, 24.07.2020, 19:33:46 Які види нотаріальних дій вчиняються в нотаріальних конторах?

Збираєтесь купити або продати квартиру, земельну ділянку? Отримали спадок? Потрібно засвідчити справжність підпису? У всіх цих випадках Вам потрібно буде звернутися до кваліфікованого нотаріуса. Нотаріальна контора у Дрогобичі – місце, де Вам зможуть надати кваліфіковану консультацію, ви можете звернутись в нотаріальну контору Ольги Радзієвської. У разі потреби можна також отримати консультацію нотаріуса онлайн.

Варто розуміти, що нотаріус – висококваліфікований спеціаліст, який має повну юридичну освіту та право займатися нотаріальною діяльністю.

До основних завдань нотаріуса належить:

  • захищати власність клієнтів;
  • забезпечувати охорону прав та інтересів юридичних та фізичних осіб;
  • запобігати правопорушенням;
  • посвідчувати правочини та ін.


Ми ж розглянемо перелік основних видів послуг, які надають такі фахівці.

Оформлення спадщини

Ситуації в житті бувають різні. І якщо помер хтось із Ваших рідних або близьких і залишив спадок, то потрібно звернутися у нотаріальну контору, щоб оформити свої спадкові права. Якщо ж мова йде про сільський населений пункт, тоді можна підписати заяву про прийняття спадщини або відмову від неї в сільській раді і потім через уповноважену особу по довіреності подати її нотаріусу.

Спадщина оформляється в нотаріальній конторі за місцем останнього проживання померлого.

Які є нюанси, які можуть стосуватися отримання спадщини? Часто трапляються випадки, коли родичі померлої особи звертаються до нотаріуса через півроку після смерті спадкодавця. Це неправильно. Згідно чинного українського законодавства, необхідно написати заяву про прийняття спадку (або ж відмову від спадку) і подати її нотаріусу впродовж 6-ти місяців з дня смерті спадкодавця, не пізніше, це важливий нюанс!

Оформлення договорів купівлі-продажу майна

Також потрібно звертатися до нотаріальної контори, якщо Ви хочете купити або ж продати нерухомість – наприклад, квартиру, приватний будинок чи земельну ділянку. У такому випадку нотаріус розповість, які документи потрібні для заключення договору, як відбувається сама процедура купівлі-продажу та як правильно оформити договір. Також кваліфікований фахівець розповість Вам про різницю між попереднім і основним видами договорів і допоможе їх оформити.

Оформлення договорів дарування

Це ще один із видів правочинів, які посвідчують нотаріуси. Якщо Ви хочете подарувати іншій особі (своєму родичу, другу і т.д.) гроші, нерухомість або інше рухоме чи нерухоме майно та укласти для цього договір, Вам також варто звернутися саме до нотаріуса. Він допоможе оформити і договір дарування грошей між родичами, близькими. Можна дарувати й нерухомість, цінні папери та інше майно. За детальною інформацією завжди потрібно звертатися до кваліфікованого нотаріуса.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 24.07.2020 | Переглядів: 1221 | оформление документов, наследство, нотариус

Читайте також на цю тему: