Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Зовнішні двері до будинку: як вибрати?

Автор: Олег Ковальский, 11.09.2020, 17:16:27 Зовнішні двері до будинку: як вибрати?

Зовнішні двері багато в чому визначають стандарт квартири — з точки зору естетики, функціональності та безпеки. Їх вибір є важливим питанням як для квартир у багатоквартирних будинках, так і для одно- та багатоквартирних будинків. Вхідні двері у Львові — це гарантія безпеки та естетичності. Ось типи зовнішніх дверей, які можна вибрати, і що має визначати їх остаточний вибір.

Матеріал виконання

  • Дерево — цей тип дверей найчастіше виготовляється із сосни та ялини, хоча для виробництва також використовуються дуб та бук. У протизламному варіанті деревина поєднується зі сталевим листом, що зміцнює конструкцію. З метою зменшення витрат двері також виготовляються з дерев’яних плит HDF або MDF. Дерев’яні зовнішні двері характеризуються нескінченною красою, а також високою тепло- та звукоізоляцією. На жаль, їх використання вимагає постійного обслуговування, оскільки деревина сприйнятлива до погодних умов. Їх придбання також пов'язане зі значними витратами.
  • ПВХ — такі двері виготовляються з профілів, армованих сердечником з оцинкованої сталі або алюмінію. Їх нутрощі заповнені пінополіуретаном, а верхній шар, як правило, оброблений спеціальним шпоном. Все це робить двері з ПВХ дешевими, легкими та довговічними одночасно. Їх перевага — також легкий монтаж і легке чищення. Крім того, вони відрізняються чудовою тепло- та звукоізоляцією. До недоліків можна віднести не дуже витончену конструкцію і неможливість ремонту дверей у разі її руйнування.
  • Склопластик — такі двері поєднують в собі особливості дерев’яних моделей і тих, що виготовлені з ПВХ. Завдяки поліуретановій піні вони прекрасно зберігають тепло і зупиняють звуки. Крім того, вони легкі, стійкі до механічних пошкоджень та погодних умов. Вони є чудовою імітацією деревини, але не вимагають регулярного обслуговування. Однак найбільшим їх недоліком є дуже висока ціна, яка не робить їх популярними.
  • Алюміній — такі двері виготовляються з багатокамерних профілів, утеплених чотирма різними способами: пінополіуретаном, пінополістиролом, мінеральною ватою або поліамідом. Вони надзвичайно жорсткі, як і склопластикові двері, але набагато менш стійкі до будь-яких механічних пошкоджень. До їх переваг насамперед належить хороша звукоізоляція та стійкість до погодних умов. Як і у випадку з ПВХ, не можна розраховувати на високу естетичність дверних полотен, які оброблені шпоном, анодованим або порошковим покриттям.
  • Сталь — цей тип зовнішніх дверей виготовлений з оцинкованої сталі, як і їх рами, каркас та решітка — така конструкція робить сталь чудовим протизламним захистом, і водночас вони відносно дешеві. Такі двері важко зламати злодію, особливо у варіанті, посиленому загартованими сталевими прутами. З цієї причини вони також надзвичайно важкі, що, однак, не становить великих незручностей у цій справі. Сталеві двері можна обробити ПВХ-плівкою або спеціальною обшивкою HDF або MDF, що ідеально імітує дерево.


Безпека

Вибираючи зовнішні двері, треба зосередитися на рівні безпеки, який дане полотно може забезпечити вище їх естетики. Важливу роль тут відіграє міцність даної моделі, а також багатоточкова система блокування дверей із використанням замків, які важко примусово відкрити — у випадку вхідних дверей, необхідно вибрати принаймні 3-точковий замок. 

Стійкість до зовнішніх факторів

Тут мова йде в першу чергу про такі фактори, як дощ та вітер, які можуть не тільки пошкодити структуру самого крила, але й потрапити всередину приміщення через нього. З цієї причини висока водонепроникність дверей дуже важлива. Також варто подбати про герметичність вхідних дверей самостійно, особливо перед настанням зими. 

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.09.2020 | Переглядів: 1708 | входные двери, двери купить, двери в дом

Читайте також на цю тему: