Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як обрати якісні вхідні двері?

Автор: Олег Ковальский, 13.10.2022, 19:19:40 Як обрати якісні вхідні двері?
Від міцності вхідних дверей напряму залежить наша безпека. Обираючи їх чи то у власну домівку, чи то на підприємство, потрібно розглядати варіант який буде доречним для вашого типу приміщення та його місця розташування.

Потрібно розрізнять вхідні двері й вуличні, вони різні та мають різне призначення. Вуличні двері зазвичай ставлять у приватних будинках або будь-які підприємства. З назви зрозуміло, що вони встановлюються на вулиці. Такі двері повинні бути витривалими до природних факторів, запевняють фахівці, що мають в асортименті багато якісної продукції dveri-pol.com.  Якщо говорити про вхідні двері до прикладу у квартиру, вони мають бути міцними та не пропускати запахів та сторонніх звуків. 

Обираючи у квартиру чи приватний будинок вхідні двері, перше, що повинно нас хвилювати це їх міцність та безпека. Адже саме вхідні двері захищають наші речі коли нас немає вдома та й власне нас самих, коли ми присутні. Найбільш надійними вважаються двері з двома листами сталі. Також звертайте увагу на моделі у яких товщина листа металу на полотні перевищує 1,5 - 2 мм.

Системи ребер жорсткості за якими зазвичай укріплюють такі двері:

  • поперечною;
  • комбінованою;
  • поздовжньою.

Двері це лише частина справи, не менш відповідальною справою є вибір замка. Він повинен викликати не менш довіри ніж міцні двері.

Замки бувають: 

  • сувальдними;
  • моноблочними;
  • циліндровими. 

Якщо ви обрали металеві двері зазвичай вони йдуть в комплекті з циліндровим замком. Проте найнадійнішим з вищеперерахованих вважається сувальний вид замка. А все тому, що навіть коли злодії будуть намагатись зламати його за допомогою сторонніх предметів, скоріш за все закінчать невдачею, а ви й надалі зможете використовувати цей замок, бо він залишиться неушкодженим.

Якщо говорити про циліндрові замки, вони теж мають своїх прихильників на ринку та мають попит. У випадку поломки циліндр можна просто замінити.  
І третій вид - моноблочні замки  об'єднують в собі два замки з сувальдною або циліндричною системою. Вони можуть бути  незалежним і залежним. Незалежні працюють окремо, кожен сам по собі. Залежні  за допомогою замикання одного із замків заблокує доступ до іншого. 

Придбати вхідні двері можна у спеціалізованих будівельних магазинах. При виборі таких важливих елементів будівлі варто звертати увагу на призначення дверей та замку, але у будь-якому випадку ставити в пріорітет надійність, витривалість, безпеку та обирати ту модель яка послугує вам довгий період часу.
Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 13.10.2022 | Переглядів: 877 | уют, дом, входные двери, Двери

Читайте також на цю тему: