Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Придбати все для безпечного освітлення будинку в одному місці

Автор: Анатолий Радченко, 07.05.2021, 10:34:54 Придбати все для безпечного освітлення будинку в одному місці
Для ремонту будинку або квартири може знадобитися перемістити наявні лампи або встановити нові. Однак ви зіткнетеся з проблемою установки освітлення та підключення його до електромережі. Для підключення світильників без кабельної продукції не обійтися. Залежно від ситуації й умов монтажу потрібно вибрати відповідну марку провідника.
Починаючи ремонт у квартирі, варто ретельно продумати, як правильно зробити електропроводку у своєму будинку.

Важливими складовими при виборі електропроводки та визначенні його типу і марки є:

  • матеріал, з якого зроблені електричні дроти.
  • його поперечний переріз.
  • налаштування, в якій він використовується.

Перед тим, як приступити до процесу проведення електропроводки, необхідно уважно врахувати всі ці нюанси, щоб виріб повністю відповідало всім перерахованим вимогам.
У сучасному виробництві електричних проводів і кабелів використовуються два основних матеріалу - мідь і алюміній. Мідь менш схильна до розкладання і, звичайно ж, характеризується кращою електропровідністю, пристосовуваністю і гнучкістю. Детальніше про усі нюанси можна дізнатися на сайті https://arctrade.com.ua/osveshchenie/.

Для порівняння, користувачі вважають за краще алюміній через його низьку вартість. Але якщо врахувати високу ймовірність окислення проводів з цього матеріалу, стає зрозуміло, що рано чи пізно станеться коротке замикання. Тому протипоказано використовувати алюмінієві дроти перетином менш як 16 мм 2.

Висновок простий, - для організації прокладки електропроводок в домашніх умовах необхідно вибирати вироби з міді.

У правилах налаштування електроустановок передбачені й викладені такі висновки:

  • для приміщень, які опалюються і знаходяться в сухому стані (вологість не більше 60%) можна використовувати всі типи електропроводок;
  • для сухих, але вологих ванних кімнат (вологість не більше 75%) не рекомендується приховувати шнури в ізоляційних трубах, що призводить до обов'язкового накопичення вологи, а в підсумку до замикання;
  • якщо при монтажі потрібно використовувати великі загини кабелю, то він повинен мати багатодротовими будова жили.

Обов'язковою умовою безпеки квартири є використання виробів з вогнезахисним утеплювачем, які витримують високі температури і не виділяють шкідливих компонентів.
Висококваліфіковані фахівці можуть професійно виконати всі роботи, пов'язані з підбором, розрахунком і монтажем кабельно-провідникової продукції в будь-якій квартирі або у власному будинку. 
Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 07.05.2021 | Переглядів: 1239 | люстры, лампы, освещение

Читайте також на цю тему: