Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Фруктові дерева: що слід знати о саджанцях?

Автор: Светлана Егорова, 23.05.2021, 17:01:40 Фруктові дерева: що слід знати о саджанцях?
Вирощування власних фруктових дерев приносить багато задоволення та користі, адже кожен мріє про здорові фрукти та овочі, і вони найкраще смакують, якщо їх збирають прямо з куща власного саду. Крім того, це довгострокова інвестиція. Інтернет магазин саджанців — це гарантія кращого вибору. Красиві фруктові дерева з багатими врожаями поєднуються з будь-яким садом і стануть його доповненням.

Можна почати з кількох саджанців, ніхто не казав, що слід обробляти весь сад відразу, але хто знає, може, колись?

Коли садити плодові дерева

Посадка плодових дерев і чагарників не така складна, як може здатися новачкам. Все залежить від того, чи обирати рослини в горщиках або з голими коренями. Якщо зупинитися на першому, у власника немає меж, він може садити їх з весни до пізньої осені, поки земля не промерзне.

Рослини з голим корінням слід висаджувати восени або навесні. Багато фруктових дерев висаджують восени, тому що це ідеальний час. Рослини, висаджені в цей період, приживуться до зими та будуть готові до вегетації навесні. Другий термін посадки — рання весна.

Існує багато видів плодових рослин, які можна висаджувати або восени, або навесні, деякі види можна вирощувати обидва сезони. Однак слід обрати правильний час для видів рослин, дерев, більш чутливих до морозів, а навесні слід садити кущі, такими видами є, наприклад: 

  • персики, 
  • вишні,
  • абрикоси.


На що слід звернути увагу перед покупкою плодових дерев

Придбання розсади восени — дуже вдалий вибір. У цей період плодові дерева та чагарники перебувають у стані спокою, завдяки чому вони краще переносять пересадку, збільшуючи тим самим шанс прийняття саджанців.

Перш ніж купувати саджанці, слід подумати, які види рослин планується посадити у своєму саду. Слід також спланувати місце, де будуть висаджені дерева. Необхідно звертати увагу на те, скільки місця є в саду, оскільки види рослин різняться за розмірами.

Наступним основним питанням є тип ґрунту, який присутній в саду, слід врахувати вимоги до ґрунту окремих видів та сортів і порівняти їх із тими, що є у саду.

Як правильно обрати місце для посадки фруктових дерев

Слід уважно обрати місце, де будуть рости саджанці. Перш за все, потрібне сонячне місце з хорошим ґрунтом, і тоді дерево неодмінно окупиться рясними врожаями. Плодові дерева слід захищати від шкідників та хвороб. Потрібно особливо подбати про деякі види в морозні або посухові періоди. Такий підхід гарантує гарний врожай та якість фруктів.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 23.05.2021 | Переглядів: 1441 | деревья, саженцы, огород, сад

Читайте також на цю тему: