Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Центр дитячої кардіології та кардіохірургії

Автор: Артем Кондратюк, 01.07.2021, 19:35:44 Центр дитячої кардіології та кардіохірургії

Дитячий кардіолог спеціалізується на захворюваннях серцево-судинної системи у дітей різного віку - проводить планові огляди, діагностику та лікування у Ехокор. Для діагностики застосовуються спеціальні апарати - електрокардіографи та ультразвукові сканери, а також проводяться дослідження в лабораторії.

Лікар лікує такі хвороби серця:

  • вроджені та набуті вади;
  • порушення ритму;
  • колагенози;
  • ревматичні та Неревматичних захворювання;
  • функціональні зміни.


Навіщо потрібно відвідувати кардіолога

Серцево-судинна система відіграє найважливішу роль в нашому організмі та будь-які збої в її функціонуванні негативно впливають на інші органи. Дитячий кардіолог стежить за станом серця дитини, а в разі найменшого порушення, знаходить причину і починає лікування.

Існують вроджені та набуті захворювання серця. Важливо розуміти, що ознаки перших можуть з'являтися не тільки на початку життя, але і в дорослому віці. У деяких випадках не виникає взагалі ніяких симптомів, поки хвороба не досягне високої стадії тяжкості.

Не всі захворювання серця піддаються лікуванню. У певних ситуаціях можна тільки зняти загострення і запобігти подальшому розвитку хвороби. Однак виявлення проблеми на ранньому етапі дозволяє зупинити її, перш ніж здоров'ю буде завдано сильного збитку.

Попри те, що відвідування кардіолога не рахується обов'язковим, будь-які підозри на порушення роботи серця дитини - причина звернутися за консультацією. Молодих батьків має насторожити неспокійна поведінка дитини, постійний плач, уповільнений розвиток, недостатній набір ваги. Важлива ознака, який може свідчити про проблеми з серцем - посиніння трикутника в носо-губної області, коли дитина кричить або в процесі годування.

Оптимальний варіант - зробити електрокардіограму у віці дев'яти місяців, а по досягненню одного року відвідати центр дитячої кардіології та кардіохірургії.

Діти старшого віку можуть не помітити дискомфортні відчуття або часом виникають болі, якщо вони не сильно виражені. Не звертаючи увагу на хворобливі відчуття в області грудної клітини, головний біль, утруднене дихання, дитина піддається сильному ризику. Необхідно, щоб про подібні симптоми діти завжди розповідали батькам. Звичайно, не можна виключати симуляції, якщо дитина не хоче йти в школу, але все-одно подібні скарги не можна пропускати повз вуха.

 
Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 01.07.2021 | Переглядів: 1197 | кардиология, медицина, лечение

Читайте також на цю тему: