Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Дива природного світу Закарпаття, які варто відвідати

Автор: Артем Кондратюк, 09.09.2021, 07:55:49 Дива природного світу Закарпаття, які варто відвідати
Закарпаття – історичне місце, яке славиться своїми легендарними замками та мальовничою природою. Після відвідин всіх архітектурних пам'яток рекомендуємо відправитись в магічну подорож по мальовничих природних місцях Закарпаття. В оточенні гарної природи й чистого повітря людина відпочине душею і тілом, та як слід насититься природною цілющою силою. Турінформ www.tourinform.org.ua подбає про відпочинок в Закарпатті та запропонує різні цікаві напрямки: дегустації, купання в чанах, сільський туризм та інше.

 

Водоспад Шипіт – місце сили

Це чудо природи знаходиться в самому серці Карпат біля підніжжя гори Гимба. Потік кристально-прозорої води падає з висоти 14 метрів, та розбиваючись об каміння розсипається на сотні тисяч мерехтливих краплинок, які під променями сонця схожі на дорогоцінні камінчики. Серед туристів водоспад Шипіт популярний ще й тим, що милуватися ним можна цілий рік. Взимку він не замерзає, а навесні бурхливий потік посилюється талими водами. Влітку і восени тут знаходитись особливо приємно, коли навколишні схили гір покриваються яскравим різнобарв'ям листя, квітів та ягід.

Загадкове озеро Синевир

Озеро знаходиться в Національному природному парку «Синевир». За легендою озеро утворилося в результаті потоку сліз доньки графа Синь, яка оплакувала смерть свого коханого. Цей казковий куточок природи перебуває в глибинах хвойного лісу Карпат. Вода вражає своєю кришталевою чистотою і прозорістю. Тисячі туристів щорічно приїжджають відвідати екскурсії Закарпаття на Синевир, щоб помилуватися самим великим гірським озером в Україні та насолодитися чудовими мальовничими пейзажами навколо. Друга назва озера Синевир – це морське Око Карпат. Маленький острів по центру – зіниця, а разом з водою навколо озеро нагадує одне велике блакитне око.

Чарівна долина Нарцисів у Карпатах

Серед історичних пам'яток в місті Хуст є і дійсно особливе чудо природи, справжня туристична родзинка Карпат – Долина нарцисів. Схожі природні плантації нарцисів є в Альпах, Румунії та в невеликій кількості на Балканах. В Середній Європі наша Закарпатська Долина найбільша популяція нарциса вузьколистого.

Щороку в травні долину вкривають прекрасні білі нарциси. Тисячі туристів щодня приїжджають помилуватися прекрасним білим килимом. Нарцис внесений у Червону книгу України, тому, відвідуючи заповідник, майте на увазі, що насолоджуватися різноманітними квітами можна лише з оглядових майданчиків, а рвати квіти строго заборонено.

Цілющі термальні басейни Закарпаття

На Закарпатті купання в гарячих джерелах – це гарний спосіб розслабитися й оздоровитися. Цей мальовничий куточок займає перше місце в Україні за кількістю курортів і має понад 50 гарячих джерел різних видів мінералізації. А найпопулярніші гарячі джерела – у Берегово, Косино та Велятино. Село Довге та місто Мукачево також відомі своїми цілющими водами.

Гаряча термальна вода Закарпаття багата на калій, залізо, кремній, натрій, марганець та інші мікроелементи. Люди приїжджають сюди лікувати опорно-руховий апарат, серцево-судинну та жовчогінну систему, зміцнити нервову систему та лікувати захворювання кровоносних судин.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 09.09.2021 | Переглядів: 1564 | Карпаты, отпуск, путешествия, отдых

Читайте також на цю тему: