Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Хто такий SMM-спеціаліст та як ним стати?

Автор: Мария Никулина, 22.02.2022, 18:11:11 Хто такий SMM-спеціаліст та як ним стати?

Соціальні мережі розвиваються дуже активно. Тепер вони використовуються не лише для розваг та спілкування з друзями, а і як потужний інструмент для бізнесу. Саме тому, з'явилося маса нових професій, до яких поки не готують університети. Й одна з них — це SMM-спеціаліст. Сьогодні ми розповімо, що таке СММ, які обов'язки мають фахівці в цій галузі, та чи справді допоможуть стати крутим спеціалістом курси СММ онлайн.

Що таке SMM?

SMM (Social Media Marketing) – це маркетинг у соціальних мережах. Його головне завдання — просування бізнесу та залучення лояльної цільової аудиторії з соціальних мереж. Якісний, креативний та корисний контент приваблює зацікавлених користувачів, допомагає продати продукт або послугу. А також сформувати, підкріпити імідж бренду.

SMM-спеціаліст, або social media manager, своєю чергою – це фахівець, який надає комплексні послуги з маркетингу в соціальних мережах. Головні обов'язки СММ-ника:

  • ведення сторінок компаній у соцмережах (Instagram, Facebook тощо);
  • розробка контент-плану;
  • робота з рекламою;
  • аналітика.


Бути СММ-спеціалістом — це не просто публікувати пости чи відписувати на коментарі. Такий фахівець комплексно займається маркетингом у соціальних мережах: від побудови стратегії до її втілення та аналізу ефективності. SMM-ник має орієнтуватися в стратегіях маркетингових комунікацій, постійно вчитися, мати аналітичне мислення та зі швидкістю світла пристосовуватися до змін у маркетинговому світі.

Як стати SMM-спеціалістом: поради новачкам

Засвоїти ази професії можна самостійно — в мережі є безліч безкоштовних матеріалів. Але для того, щоб стати дійсно хорошим фахівцем, вам знадобиться структурована інформація: з реальними кейсами, практичними порадами та можливістю перевірити власні знання з кожної теми. Навчальна платформа Skileo запустила курс із Social Media Marketing, який допоможе отримати всі необхідні знання для старту в професії. Лектори — фахівці-практики, тому жодної сухої теорії! А ще:

  • Інтерактивні лекції збагачені візуалом для кращого розуміння теми. Середня тривалість лекції — 15 хвилин, тому навчання не буде втомлювати.
  • Відеоуроки в форматі 4К, які можна переглядати на будь-яких девайсах. Але якщо у вас погана швидкість інтернету, якість відео можна легко зменшити.
  • Доступ до Особистого кабінету з тестами та перевіркою знань для того, щоб відстежувати ефективність власного навчання.
  • Чек-лист до кожного уроку. Він систематизує всі здобуті знання та слугуватиме компасом під час роботи у соцмережах.


Тож якщо ви давно хотіли опанувати нову професію — настав саме час. Спробуйте власні сили, бажаємо успіху!

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 22.02.2022 | Переглядів: 1549 | Social Media Marketing, SMM-спеціаліст, айти
Коментарів: 1
user avatar
Мария Никулина 18:11:11
+1

Читайте також на цю тему: