Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ZKZTUA » 2010 » Октябрь » 14
ZKZTUA Складено рейтинг незвичайних професій (Україна)

ZKZTUA


Оценка: 3.4/5 Голосов: 7

Складено рейтинг незвичайних професій (Україна)

14.10.2010, 17:01:22 4035 3.4 0

В Україні складено рейтинг найбільш незвичайних професій. Виявляється, в країні є люди, які хочуть працювати магом, СБУшником, офісним акробатом, аристократом і навіть перекладанням пінгвінів.

Міжнародний кадровий портал hh.ua досліджував резюме, що надійшли за період 2005-2010 років і сформував рейтинг найбільш незвичайних професій.

1. Лідер рейтингу - резюме з назвою "президент України".

2. Друге місце - професія "співробітник СБУ". Близько третини відхилених модераторами hh.ua резюме містять бажання трудитися в Службі безпеки України. Загальна характеристика кандидатів на посаду "СБУшника" відповідає характеристиці претендентів на позицію "міністра". Тут так само багато студентів і людей з невизначеним професійним минулим.

3. На третьому місці знаходиться резюме з назвою "Перекладач пінгвінів". Така професія дійсно існує і користується небувалим попитом в Антарктиці. Там потрібні професіонали, які піднімають пінгвінів, що впали на землю. Однак кількість резюме, що надійшли істотно перевищує кількість вакансій.

4. Четверта професія рейтингу - "Детектив". Претенденти на цю посаду висловлюють своє бажання стежити за співробітниками компанії, їх дружинами і дітьми. В якості професійного досвіду вони вказують службу в МВС і приватних охоронних компаніях.

5. Резюме з назвою професії "Міністр" займає п'яте місце рейтингу. Найчастіше здобувачі на високий державний пост мають досить спірний досвід роботи, який не відповідає вимогам до позиції. Серед таких претендентів багато студентів і представників професійної області "Вищий менеджмент". Принаймні, останні заявляють про себе, як про керівників вищої ланки.

6. Шосте місце рейтингу дивних професій від hh.ua займає резюме "потомственого аристократа". Модератори порталу лише одного разу зустріли подібний зразок, але він заслужив на входження в список найдивніших професій. Якийсь Вільгельм Родоський з Черкас пропонував себе в якості "незалежного консультанта з етики, естетики та міжнародної діяльності з представниками королівських династій". Він відносить себе до династії Габсбургів і стверджує, що має відношення до ордена Розенкрейцерів. В якості доказів здобувач демонструє свої фотографії в червоній мантії, з короною в руці.

7. На сьомому місці комфортно розташувалася професія "Гінеколог". Нічого дивного в цій професії немає. Але серед претендентів на неї величезна кількість чоловіків без спеціальної освіти. Наприклад, "айтішників", логістів та осіб без певних професійних знань.

8. Восьме місце займає професія "Маг" в тій чи іншій інтерпретації. Модератори регулярно відхиляють резюме від "потомствених знахарів", "бабусь Єфросинії", "потомствених болгарських астрологів" і "фахівців з корпоративних змов". Більшість таких претендентів підходить до створення свого резюме "з душею і вогником". Вони розміщують там свої "заряджені цілющою енергією Марса" портрети, а в досвіді роботи описують кількість виходів в Астрал. Деякі магічні здобувачі згадують про свої вміння відвертати близьких людей, викачування яйцем і заряджання води позитивними променями.

9. На дев'ятому місці рейтингу знаходиться професія "Трудоголік". За останні кілька років на модерацію hh.ua надійшло більше сотні резюме з такою або подібною назвою своєї професії. Причому "трудоголіками" називають себе і майстри з укладання плитки, і офіс-менеджери, і директори з продажу. Такі претенденти відрізняються від інших "божевільною продуктивністю", "умінням працювати 25 години на добу" і "відчуженість від інших мирських турбот".

10. «Десятку» найбільш дивних резюме замикає професія "Офісний акробат". Таке резюме намагався розмістити 40-річний киянин. В описі свого досвіду роботи він вказав більше десятка відомих компаній. Причому, в кожный компанії він обіймав різні позиції - від менеджера з продажу до фінансового директора. Однак модераторів збентежила його фотографія, яку він вклав в резюме. На ній претендент був зображений в голому вигляді на тлі офісних столів. Його голову прикрашав величезний сомбреро.

Позиції в рейтингу складені з урахуванням особистого розуміння "дивацтва" модераторів hh.ua. Кожне резюме перед публікацією на порталі проходить ручну модерацію. Тому пропозиції попрацювати "фахівцем з безладних статевих зв'язків з громадськістю" відхилялися. Причому, кількість "неліквідних резюме" у 2005 році була на 5% менше, ніж у 2010.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо