Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » camboulives » 2011 » Апрель » 22
camboulives Французький фотограф Даніел Камбулів проведе виставку у Житомирі

camboulives


Оценка: 3.8/5 Голосов: 5

Французький фотограф Даніел Камбулів проведе виставку у Житомирі

22.04.2011, 15:07:24 6771 3.8 0

Є люди, які нічим не цікавляться, не мають хобі, проте є й ті, чиїх захоплень вистачить на кількох. Даніел Камбулів художник, колекціонер, графіст, каліграфіст, фотограф, рекламіст. Людина, яка з пристрастю, з вогнем в очах розповідає про свої захоплення, яка обожнює те, чим займається. Він відвідав більше 30 країн, а протягом останніх десяти років є частим гостем у Росії та Україні.

«Щаслива випадковість» так можна охарактеризувати нашу зустріч. Ідучи на виставку картин української художниці Євгенії Гапчинської, навіть і подумати не могла, що побачу дивовижні фотороботи ще одного митця. Перше, що кинулося в очі, книга, розгорнута на величезній фотографії на всю сторінку. Але яка то була фотографія!

Більшість із нас проходять повз деталі, речі, явища природи, сприймаючи їх як буденну реальність, ділиться спостереженнями Даніел. А для того, щоб побачити їхню унікальність, необхідно не так і багато на хвильку зупинитися і уважніше до всього придивитися, «розплющити очі». Раніше я, як і більшість сучасних людей, котрі постійно кудись поспішають, не бачив усього того, що оточує нас. А якось зупинився і... аж подих перехопило! Так я відкрив для себе «натізм».
Це слово не шукайте в словниках воно авторське. Саме так Даніел визначив для себе новий напрям у мистецтві, головна суть якого через призму найдрібніших деталей побачити природу загалом, збагнути її велич.

Вищезгадана книга це ще й своєрідна автобіографія Даніела Камбуліва. Спершу зібрано картини найбільш раннє захоплення майстра, потім авторські зразки каліграфічного написання літер і цифр та графічних зображень. Останній розділ фотографії, нове хобі. А всі роботи об'єднав такими словами: «Коли все стає простим».

Сфотографувати Мить не так і просто. Для того, щоб побачити її серед буденності, необхідно мати чуття, а щоб зробити фото зі смаком ще й талант. Часто доводиться довго чекати. Важливо опинитися в потрібний час у потрібному місці. Дика природа те, що найбільше «любить» камера Даніела. Мабуть, тому вже протягом десяти років він подорожує різними материками. Найбільше у захваті був від Гімалаїв.
До речі, Карпати - ще одне улюблене місце фотографа, адже це одне з тих місць, де природа частково залишилася незайманою. І чимало фото у новій книзі саме звідти. А ще є роботи з підписом «Буки». Це вже Малинський район на Житомирщині. За кілька десятків кілометрів від обласного центру майстер відкрив для себе красу українського Полісся. А от саме місто не припало митцю до душі, позитивне бачить хіба що у відсутності заторів на дорогах.

Йому неодноразово доводилося видиратися на гору чи пірнати у річку, проте Даніел не вважає це екстремальними умовами роботи, оскільки фізично добре підготовлений. Фотограф любить займатися спортом (картингом, мотокросом, веслуванням на каное тощо).

Він може цікаво і з захопленням розповідати про свої творчі досягнення та ідеї, а от розмови про особисте життя вважає недоцільними, проте... Народився Даніел Камбулів у Парижі. На запитання «Коли?» відповідає з посмішкою: «Не знаю. Іноді здається, що близько 120 років тому, хоча, звичайно, це нереально». А все тому, що вже встиг змінити 20 місць роботи, об'їздити багато країн Європи, Азїі та Африки. У юності відчував потребу пізнати світ, нині ж він шукає те, що його найбільше цікавить. До речі, у Франції, неподалік столиці, він побудував за власним проектом (Даніел, до всього, ще й архітектор) невеличкий будинок. Освіту здобув у Парижі й Тулузі.

За десять років подорожей країнами СНД він навчився писати імена російською мовою, вивчив з десяток слів, зорієнтувався у політичних баталіях в Україні, а один із його котів відгукується на кличку Потомучто. Після перших візитів до нашої держави у колекціонера з'явилося ще одне уподобання картини сучасних українських художників.

" Найважливіше для мене - творити щось нове, оригінальне", підсумовує Даніел Камбулів. "Заберіть у мене цю можливість творити і я не уявляю, як буду жити.

Юлія СОКАЛЬСЬКА, газета «ЖИТОМИРЩИНА», від 27 листопада 2010р., № 132 (19779)

Прикреплённые изображения:
camboulives Французький фотограф Даніел Камбулів проведе виставку у Житомирі camboulives Французький фотограф Даніел Камбулів проведе виставку у Житомирі camboulives Французький фотограф Даніел Камбулів проведе виставку у Житомирі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо